Yozgatlı Beşizler Haftada 30 Litre Süt Tüketiyor - Son Dakika
Güncel

Yozgatlı Beşizler Haftada 30 Litre Süt Tüketiyor

Yozgatlı Beşizler Haftada 30 Litre Süt Tüketiyor

Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesinde 18 aylık olan beşiz bebekler haftada 30 litre süt içip yaklaşık 300 bebek bezi kullanıyor.

24.01.2014 11:03  Güncelleme: 11:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgat'ın Akdağmadeni İlçesi'nde 18 aylık olan beşiz bebekler haftada 30 litre süt içip yaklaşık 300 bebek bezi kullanıyor.

Ankara Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 7 Temmuz 2012 tarihinde dünyaya gelen 33 yaşındaki İbrahim ile 30 yaşındaki Özlem Bulut çiftinin beşiz bebekleri büyüdükçe masrafları da artmaya başladı. Beşiz bebekleri ile birlikte 6 çocukları bulunan aile, yakınlarının desteği ile çocukların günlük bakımlarını gerçekleştiriyor. Marangoz baba İbrahim Bulut, işe gittiği zaman bebekleriyle sadece anneleri ilgilenmek durumunda kalıyor.

Bulut ailesini evlerinde ziyaret eden Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Akdağmadeni Belediye Başkanı Suphi Daştan ve Kaymakam Ahmet Yıldız, sorunlarını dinledi. Vali  Yazıcı, beşiz bebeklerin 'Akdağmadeni İlçesinin çiçekleri' olduğunu, onlara gereken yadım ve desteği vereceklerini söyledi. Bebeklerin Yozgat'a getirildiği günü hatırladıklarını ifade eden Vali Yazıcı, şunları söyledi:

"Bebekler Yozgat'a geldiğinde bağışıklık kazanmadıkları için kucağımıza almakta çekinmiştik. Bebekler bugün sağlıklı olarak 1.5 yaşına geldi. Allah'ın bir lütfu beş çocuğumuz birden oldu. İlk gelişlerini hatırlıyorum, hepsi birden ağladı hangisinden ses çıkıyor bilememiştik. Kucağımıza sonra aldık çocukları, bendeki ağlamamıştı. Aradan 1.5 yıl geçti, Allah'a şükürler olsun sağlıklı bir şekilde çocuklarımız büyümüşler. Bugün de bebekleri gördük. 5 bebeğe aynı anda bakmak çok zor. Kaymakam bey de çocuklara biraz daha ilgilisini artıracak. Çocuklar büyüdükçe problemleri ona göre artıyor. Onlar Yozgat'ın Akdağmadeni'nin gülleri, çiçekleridir. İnşallah sağlıklı büyüyecekler. Bize düşen ne ise onu icra edeceğiz. Ailenin bakıcı ihtiyacı var, onu da Belediye başkanımızla birlikte çözeceğiz."

Akdağmadeni Belediye Başkanı Suphi Daştan ise belediye ollarak her zaman bu ailenin yanında olacaklarını, anneye yardımcı olacak bir bakıcı görevlendireceklerini söyledi. Akdağmadeni'nde marangoz İbrahim Bulut, çocuklarının haftada 30 litre süt tükettiğini, bez masraflarının da çok olduğunu ifade ederek, "İşe gittiğim zaman anneleri yalnız kalıyor ve bakmakta zorlanıyor. Gün içerisinde sürekli eve gelerek eşime yardımcı olmaya çalışıyorum" diye konuştu.

Ana sınıfına giden bir de oğlu oludğunu belirten anne Özlem Bulut ise, beşizlerden sadece birinin kız olduğunu belirtirken, ilgilenmekte zorlandığını söyledi. Anne Bulut, "Çocuklarım düşmesin, zarar görmesin diye sürekli koşuşturuyoruz. Çocuklar 1.5 yaşına geldi. Her zaman yakınlarımızdan yardım isteyemiyoruz. Hepsi birden ağlıyor, hepsi birden acıkıyor. Genelde bir odada tutuyoruz, biri çıkınca hepsi birden çıkıyor, ağladıkları için bazen komşularımız rahatsız oluyorlar" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Yozgat İl Müdürlüğü'nce iki bebek için bir yıllığına bağlanan bakım ücretinin kesilmesi sonucu aile bakıcı tutmakta çaresiz kaldı. Belediye Başkanı Suphi Daştan ise bu konuda yardımcı olacaklarını ifade ederken, anne  Bulut, "Devletimizin desteğini yanımızda görmek bizi rahatlatıyor. Valimiz, belediye başkanımız, kaymakamımız ziyarete geldi, bakıcı ihtiyacımız vardı, onu karşılayacaklar. Ayrıca çocuklardan ikisine maaş bağlanmıştı kesildi. Maaş tekrar bağlanacak" diye konuştu. - Akdağmadeniyozgat

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yozgatlı Beşizler Haftada 30 Litre Süt Tüketiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement