Yozgatlı Dernekler Federasyonu Genel Başkanlığına Ahmet Koç Seçildi - Son Dakika
Güncel

Yozgatlı Dernekler Federasyonu Genel Başkanlığına Ahmet Koç Seçildi

Yozgatlı Dernekler Federasyonu Genel Başkanlığına Ahmet Koç Seçildi

Türkiye’nin ilk hemşehri federasyonu olan Yozgatlı Dernekler Federasyonunun yapılan 7. Olağan Genel Kurulu sonrası başkanlığa Ahmet Koç seçildi.

31.05.2018 10:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin ilk hemşehri federasyonu olan Yozgatlı Dernekler Federasyonunun yapılan 7. Olağan Genel Kurulu sonrası başkanlığa Ahmet Koç seçildi.

Yozgatlı hemşehri derneklerinin bir araya gelmesi ile 2003 yılında kurulan ve Türkiye'nin ilk hemşehri federasyonu olan Yozgatlı Dernekler Federasyonunun 7. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Federasyon Genel Merkezi'nde yapılan genel kurulda Genel Başkan Ahmet Koç ile Gölbaşı Yozgatlılar Derneği Başkanı Murat Karakurt yarıştı. Yapılan seçim sonrası geçerli oyların 105'ini Murat Karakurt alırken, Genel Başkan Ahmet Koç 249 oy alarak tekrar başkanlığa seçildi.

Seçim sonrası konuşan Ahmet Koç, kongreye Yozgatlıların büyük bir ilgi gösterdiğini ve kongrenin demokratik bir ortamda gerçekleştiğini belirterek, "Federasyonumuzun misyonu, milli birlik ve beraberliğimiz çerçevesinde tüm Yozgatlıları bir çatı altında toplamak ve Yozgat'a ve Yozgatlıya sahip çıkmaktır. Globalleşen dünyada yerel, kültürel ve toplumsal değerlerde dejenarasyon hızla olmaktadır. Bu çerçevede yerli ve milli kültüre sahip çıkmak gerekir. Bizi biz yapan, bizi başka milletlerden faklı kılan bir milli kültürümüz var, örfümüz var, ananelerimiz var. Biz örfümüze, kültürümüze, tüm değerlerimize sahip çıkarak nesilden nesile aktarmak istiyoruz. Önümüzdeki dönemde ekonomisinden eğitimine, sağlıktan istihdam alanlarına kadar Yozgatımızın temel problemlerini masaya yatırarak ilgili kurum ve kuruluşlarımızla işbirliği yaparak tüm siyasilerimizle, bürokratlarımızla taşın altına elimizi koyarak akademik çalışmalar yapacağız" dedi.

Kongre sonrası bir araya gelen yeni yönetim, Genel Başkan Ahmet Koç'un başkanlığında toplanarak görev dağılımı yaptı. Buna göre Genel Başkan Ahmet Koç, Genel Başkanvekili Selçuk Bağcı, Genel Sekreter Ali Rıza Altan, Genel Sekreter Yardımcısı Fahrettin Erdoğan, Genel Başkan Yardımcıları Kadir Sipahi, Ali Bozdağ, Hikmet Selvi, Mustafa Solmaz, Mehmet Bulut oldu. Genel Saymanlığa Mehmet Kılıç, Genel Sayman Yardımcılığı'na ise Tuncay Başer seçildi. Yozgatlı Dernekler Federasyonu Bölge Başkanlıklarına ise Keçiören-Adnan Yılmaz, Mamak- Lütfü Erdoğan, Çankaya ve Gölbaşı-Kemal Üngörmüş, Sincan ve Kazan-Hüseyin Yoldaş, Etimesgut-Gürbüz Ünal, Yenimahalle-Ramazan İleri, Altındağ ve Pursaklar-Yunus Halıcı, Elmadağ-Yasin Aygün getirildi. Yönetim kurulu üyeleri Abdullah Doğan, Akif Reçber, Satılmış Şengül, İbrahim Ersoy, Veysel Sevim, Sinan Yanar, İlhami Uyar, Osman Turgut, Feyyaz Solmaz, Sedat Avcı, Arslan Taşkın ve İbrahim Efe ise belirlenen kurullarda başkan yardımcılıklarına getirildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yozgatlı Dernekler Federasyonu Genel Başkanlığına Ahmet Koç Seçildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement