YPG/PKK'lı teröristlerin katlettiği Ayşenur öğretmenin öğrencileri hüzünlü - Son Dakika
Güncel

YPG/PKK'lı teröristlerin katlettiği Ayşenur öğretmenin öğrencileri hüzünlü

YPG/PKK\'lı teröristlerin katlettiği Ayşenur öğretmenin öğrencileri hüzünlü

Suriye'nin kuzeyinden YPG/PKK'lı teröristlerce Gaziantep'in Karkamış ilçesine düzenlenen roketli saldırıda hayatını kaybeden Ayşenur Alkan'ın öğrencileri hüzünlü bir öğretmenler gününe hazırlanıyor.

23.11.2022 13:23  Güncelleme: 14:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye'nin kuzeyinden YPG/ PKK'lı teröristlerce Gaziantep'in Karkamış ilçesine düzenlenen roketli saldırıda hayatını kaybeden Ayşenur Alkan'ın öğrencileri hüzünlü bir öğretmenler gününe hazırlanıyor.

İlçeye bağlı, Etiler Mahallesi'nde bulunan Kocatepe İlkokulu'nda 4/C sınıfı öğretmeni olan Ayşenur Alkan'ın öğrencileri, duygularını ve 24 Kasım Öğretmen Günü'nü için hazırlıklarını anlattı.

Öğretmenlerini çok sevdiklerini ifade eden öğrenciler, ilk öğretmenler gününü kutlayacak olan Ayşenur Alkan için sınıfı süslemeye hazırlandıklarını dile getirdi. Öğrencilerden birisi de 24 Kasım Öğretmenler Günü için yazdığı duygu dolu şiiri okudu.

Şehit Alkan'ın öğrencilerinden Ümeyir Doğan, AA muhabirine, patlamanın olduğu anda sınıfta olduklarını söyledi.

Patlamanın ardından okul yönetimi tarafından sığınağa indirildiklerini belirten Doğan, öğretmenlerinin şehit olmasına çok üzüldüklerini ifade etti.

Kendisini hala çok kötü hissettiğini dile getiren Doğan, şunları kaydetti:

"Öğretmenimizi kaybettiğimiz için çok üzülüyorum. Allah rahmet eylesin. Çok seviyorduk. Bana sınavlara hazırlanmam için ders kitapları veriyordu. Beni çok seviyordu. Öğretmenimin bizde çok emeği vardı. En son tatilde ne yaptığımızı konuştuk. Vefatını duyduğumda çok kötü hissettim. Dedem de o zaman yaralanmıştı. Onun yerine ben ölseydim daha iyiydi dedim. Sanki ailemiz yıkıldı. Ben normalde doktor olmak istiyordum ama artık öğretmen olacağım, öğretmenimin yarım kalan hayallerini tamamlayacağım. Onun gibi öğrenciler yetiştireceğim."

"Öğretmenimiz olsaydı, yarın şiir okurduk, sınıfı süslerdik"

Öğrencilerden Rümeysa Bozkurt ise öğretmeninin kendisine "doktor olursun sen" dediğini söyledi.

24 Kasım Öğretmen Günü için öğretmenine resim çizdiğini anlatan Bozkurt, "Öğretmenin öldüğünü duyunca çok üzüldüm, çok ağladım. Ben 24 Kasım ile ilgili resim çizmiştim, öğretmenime verdim. O da panoya astı ve bana dedi 'çok iyi çizmişsin'. Biz onu çok sevmiştik. Öğretmenimiz olsaydı, yarın şiir okurduk, sınıfı süslerdik, beraber şarkı söyleyip oyun oynardık. Şimdi onu görsem 'Bizi bırakma, seni çok seviyoruz öğretmenim' derdim." ifadesini kullandı.

"Onsuz bir öğretmenler günü geçireceğimiz için üzgünüz"

Öğrencilerden Menderes Hüseyin Kazcı da öğretmenlerinin şehit olmasına çok üzüldüklerini ifade etti.

Öğretmenlerinin kendilerini çok sevdiğini dile getiren Kazcı, "O, çok iyi bir öğretmendi. Bizi çok severdi, biz de onu çok severdik. Yarın da öğretmenler günü. Onsuz bir öğretmenler günü geçireceğimiz için üzgünüz öğretmenimi çok özledim. Onu çok seviyorum." dedi.

Öğretmeni için şiir yazmış

Fatmanur Bozkurt ise öğretmenine 24 Kasım Öğretmenler günü için şiir yazdığını ancak teslim edemediğini söyledi.

Öğretmenini çok sevdiğini dile getiren Bozkurt, öğretmeni için yazdığı şiiri şöyle seslendirdi:

"Canım öğretmenim seni çok seviyorum iyi ki varsın. Sen bize bilgi öğreten ve yazdıran, okutup öğretensin. Bizi akıllandıran öğretmensin, iyi ki varsın. Seni çok seviyoruz sen dünyanın en güzel öğretmenisin."

"Öğretmenimiz bunu hak etmiyordu"

Velilerden Medine Kazcı ise terörü telin ederek, Şehit öğretmen Ayşenur Alkan'ın ailesine sabırlar diledi.

Çocuklarının saldırıda çok korktuğunu ifade eden Kazcı, şöyle konuştu:

"Allah bize bu acıyı yaşatanları kahretsin. O olayda öğretmenimizle birlikte bir çocuk da şehit oldu. Allah o anne ve babalara yardım etsin. Bizim de çocuklarımız o terör saldırısında ölebilirdi. Çocuklarımız çok korkuyor, okula gitmek istemiyor. Öğretmenimiz bunu hak etmiyordu. O yoklukla büyüyüp bu seviyeler gelmiş, ailesine katkı sunmak için Karkamış'a öğretmenliğe gelmiş. Çok üzgünüz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel YPG/PKK'lı teröristlerin katlettiği Ayşenur öğretmenin öğrencileri hüzünlü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İncesu ilçesinde Turizm Haftası kapsamında gezi düzenlendi
    16:39 İncesu ilçesinde Turizm Haftası kapsamında gezi düzenlendi

    İncesu ilçesinde Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında turizm sektörü temsilcileri, öğrenciler ve medya mensuplarıyla birlikte gezi düzenlendi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun liderliğinde gerçekleşen gezi, İncesu ilçesinin tanıtımına katkı sağladı. İncesu Kaymakamı Mustafa Çolak ve Belediye Başkanı Mustafa İlmek tarafından Merzifonlu Karamustafapaşa Külliyesi gezdirilip, tanıtıldı. Programa katılanlar ayrıca Erdemli Vadisi'ni de gezdi.

  • Mimarsinan Ortaokulu Erkek Hentbol Takımı Başkanı Erdem Ural'ı Ziyaret Etti
    16:39 Mimarsinan Ortaokulu Erkek Hentbol Takımı Başkanı Erdem Ural'ı Ziyaret Etti

    Okullararası Küçükler Hentbol Türkiye Şampiyonasında şampiyon olan Mimarsinan Ortaokulu Erkek Hentbol Takımı, Turhal Belediye Başkanı Mehmet Erdem Ural'ı makamında ziyaret etti.

  • Kastamonu Valisi Meftun Dallı: 'Kurumlarımızın devam edecek, ilimizle ilgili bu yıl başlayacak pek çok yatırımları mevcut'
    16:39 Kastamonu Valisi Meftun Dallı: 'Kurumlarımızın devam edecek, ilimizle ilgili bu yıl başlayacak pek çok yatırımları mevcut'

    Kastamonu Valisi Meftun Dallı, depremden etkilenen illere yönelik çalışmalara rağmen Kastamonu'daki projelerin devam edeceğini belirtti. Vali Dallı, ilimizle ilgili bu yıl başlayacak pek çok yatırım olduğunu söyledi.

  • Çorlu Belediye Meclisi'nde Başkan Vekilleri Seçildi
    16:38 Çorlu Belediye Meclisi'nde Başkan Vekilleri Seçildi

    Çorlu Belediye Meclisi'nin nisan ayı olağan toplantısında yapılan seçimde meclis 1. başkan vekilliğine Hasan Toprak, 1. başkan vekilliğine ise Hülya Perin Meriç seçildi. Toplantıda ayrıca yol yapım çalışmalarının devam edeceği açıklandı.

  • Bolu'da Motosikletlilere Yönelik Denetim Yapıldı
    16:35 Bolu'da Motosikletlilere Yönelik Denetim Yapıldı

    Bolu'da, İzzet Baysal Caddesi'nde araç trafiğine kapalı olan caddeyi kullanan motosiklet sürücülerine yönelik denetim gerçekleştirildi. İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan denetimlerde, motosikletlerin evrakları kontrol edildi ve sürücülere caddenin sadece yayalar için olduğu hatırlatıldı. Uygulama sonucunda bazı motosiklet sürücülerinin ara sokaklara kaçtığı tespit edildi.

  • Sancaktepe Belediyesi ile ilgili tartışmalar devam ediyor
    16:35 Sancaktepe Belediyesi ile ilgili tartışmalar devam ediyor

    AK Parti'den CHP'ye geçen ve 'lüks başkanlık katı' iddialarıyla gündeme gelen Sancaktepe Belediyesi ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Eski başkan İsmail Erdem, yapılan eserlerin halka hizmet amacıyla yapıldığını belirterek, mevcut başkan Alper Yeğin'e yükleniyor. Belediyenin borcu ise 2 milyar TL'ye dayanmış durumda.

  • İzmit'te bir iş yerinin deposunda yangın çıktı
    16:34 İzmit'te bir iş yerinin deposunda yangın çıktı

    Kocaeli'nin İzmit ilçesinde, bir iş yerinin deposunda çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü. Kadıköy Mahallesi Atatürk Bulvarı'nda, 8 katlı apartmanın zemin katında faaliyet gösteren bir firmanın yetkili servisine ait içerisinde elektronik malzemelerin bulunduğu depoda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Yangın nedeniyle yoğun duman oluştu. İhbar üzerine bölgeye polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Apartman tedbir amaçlı boşaltıldı. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülürken, hasar gören depo kullanılamaz hale geldi.

  • KOÜ Dans Grubu Üyesi Trafik Kazasında Hayatını Kaybetti
    16:34 KOÜ Dans Grubu Üyesi Trafik Kazasında Hayatını Kaybetti

    Kocaeli Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerinden Meryem Tuana Bozkurt, Malatya'nın Darende ilçesinde geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti. Dans grubu üyeleri, Bozkurt'un ölümüyle büyük üzüntü yaşarken, Rektör Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk de başsağlığı mesajı yayımladı.

  • Saray ilçesinde uyuşturucu operasyonu: 1 şüpheli gözaltına alındı
    16:33 Saray ilçesinde uyuşturucu operasyonu: 1 şüpheli gözaltına alındı

    Saray ilçesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Ayaspaşa Mahallesi'nde bir evde uyuşturucu madde ticareti yapıldığı bilgisine ulaştı. Şüphelinin adresinde yapılan aramada bir miktar uyuşturucu madde ele geçirildi. Operasyon kapsamında O.D. isimli şüpheli gözaltına alındı.

  • Down Sendromlu Genç Oğuzhan'ın Gasp Edilen Telefonu Polis Tarafından Teslim Edildi
    16:32 Down Sendromlu Genç Oğuzhan'ın Gasp Edilen Telefonu Polis Tarafından Teslim Edildi

    Edirne'de yaşayan Down sendromlu genç Oğuzhan Akman'ın cep telefonu ve parasını gasp eden şüpheli, polis ekipleri tarafından yakalandı. Polis, gasp edilen telefonu bulup Oğuzhan'a teslim etti. Olayın ardından Oğuzhan'ın mutluluğu gözlerinden okundu. Şüphelinin daha önce de 3 engelli vatandaşı gasp ettiği ortaya çıktı. Şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Oğuzhan'ın babası ve çevre esnaf, polis ekiplerine teşekkür etti.

  • Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanları Birimleri Ziyaret Etti
    16:30 Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanları Birimleri Ziyaret Etti

    Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, belediye birimleri ve DİSKİ Genel Müdürlüğü personeliyle bir araya geldi. Başkanlar, birimlerin işleyişleri ve yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.


Advertisement