YSK Başkanı Yener: Hatay'da 1 milyon, Kahramanmaraş'ta 750 bin seçmen var - Son Dakika
Güncel

YSK Başkanı Yener: Hatay'da 1 milyon, Kahramanmaraş'ta 750 bin seçmen var

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, deprem bölgesindeki son durumu paylaştı. Depremlerin en ağır hasarı verdiği Hatay'da 1 milyon 62 bin 40 seçmenin sandığa gideceğini aktardı. Kahramanmaraş'ta yaklaşık 750 bin seçmenin bulunduğunu dile getiren Yener, "Kahramanmaraş genelinde yaklaşık 150 adet konteyner ihtiyaç bulunulduğu görülmüş ve önümüzdeki hafta içinde bu ihtiyacın karşılanacağı tespit edilmiştir." ifadelerini kullandı.

27.04.2023 00:43  Güncelleme: 00:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de 14 Mayıs'ta yapılacak seçimler öncesi siyasetin atmosferi iyiden iyiye ısınırken, Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu şehirlerdeki seçmenlerin sayısı merak konusu oldu. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

"ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI"

YSK Başkanı Ahmet Yener, Hatay'ın Antakya ve Defne ilçelerinde yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. Yener, depremden etkilenen bölgelerde çalışmaların tamamlandığını ve seçmenlerin oy kullanması için güvenli alanların oluşturulduğunu söyledi.

"HATAY'DA 1 MİLYONDA 62 BİN 40 KAYITLI SEÇMEN VAR"

Bu bölgelerdeki seçmenlerin güvenli şekilde oy kullanması için kent genelinde konteynerler hazırlandığını, seçim gününe kadar da kalan bazı eksikliklerin giderileceğini ifade eden Yener, "Antakya ve Defne ilçelerinde yaklaşık 350 bin seçmen sandık başına gidecek. Hatay'da toplam 1 milyon 62 bin 40 kayıtlı seçmen bulunuyor." diye konuştu.

BİR SONRAKİ DURAĞI KAHRAMANMARAŞ OLDU

Ahmet Yener Hatay'ın yanı sıra Kahramanmaraş'ta da incelemelerde bulundu. Yener, Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun ve Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal ile görüştü. Yener daha sonra heyetle beraber Kahramanmaraş adalet sarayında bir takım görüşmeler gerçekleştirdi.

"150 ADET KONTEYNER İHTİYACI VAR"

Hatay'dan sonra Kahramanmaraş'ta da deprem sonra gerçekleşecek seçimlere ilişkin güvenlik tedbirlerini yerinde görmek istediğini belirten Yener, "Daha önce de bölgeye heyetlerimiz incelemelerde bulundu. Yaklaşan süreçte de bizzat kendim gözlemlerde bulunmak istedim. Hatay'da seçmenlerin oy kullanması için gerekli olan konteyner temin edilmeye başlandığı ve oy kullanma açısından güvenli olduğu görülmüştür. Kahramanmaraş genelinde yaklaşık 150 adet konteyner ihtiyaç bulunulduğu görülmüş ve önümüzdeki hafta içinde bu ihtiyacın karşılanacağı tespit edilmiş ve 14 Mayıs'a kadarda tüm eksiklerin giderileceğini bizlere aktarmıştır. İl genelinde güvenlik tedbirlerinin alındığı belirtilmiştir. Bu da bizi sevindiren bir gelişmedir" diye konuştu.

"KAHRAMANMARAŞ'TA 750 BİN SEÇMEN BULUNUYOR"

Kahramanmaraş'ta 750 bin seçmenin oy kullanacağını aktaran Yener, "Hatay'daki ziyaretimiz sırasında seçmen sayısına ilişkin bir beyanatta bulunmuştuk. Yanlış bir anlaşılma oluşmuş, Antakya merkezde ve Defne ilçemizde ziyarette bulunduk. Verdiğimiz rakam Antakya merkez ve Defne ilçelerimizin toplamına ilişkindir. Hatay toplamındaki seçmen sayımız yaklaşık 1 milyon 61 bin civarındadır. Kahramanmaraş'ta da yaklaşık 750 bin seçmenimiz bulunmaktadır. 14 Mayıs sabahı tüm bölgede alınan tedbirler neticesinde seçmenlerimiz güvenli bir şekilde oylarını kullanacaktır" şeklinde konuştu.

YSK Başkanı Yener: Hatay\'da 1 milyon, Kahramanmaraş\'ta 750 bin seçmen var
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel YSK Başkanı Yener: Hatay'da 1 milyon, Kahramanmaraş'ta 750 bin seçmen var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Vatan Sever: Hatayın nüfusu depremden önce 1.61 milyondu. Şu anda şehir terk edilmiş ve bir sürü vefat varken nasıl bu kadar seçmen olabiliyor. Yani deprem olmadan önce bile 2 kişiden 1 oy kullansa 800 bin yapardı. Vallahi çok tuhaf altını çiziyorum 2 kişiden biri oy kullansa bile rakam ortada. 10 9 Yanıtla
  • Hamit Gündoğdu: En az 200 bin mülteci burada oy hakkımı elde etti mi? Daha insan kaybının bile netlesmedigi buralarda bu seçmen nasıl tespit edildi. 9 8 Yanıtla
  • Fatih Aslan: Milletin aklı ile dalga geçmeye devam 2 5 Yanıtla
  • Türk ve İngiliz Girişimciler Londra'da Buluştu
    01:03 Türk ve İngiliz Girişimciler Londra'da Buluştu

    Londra Oyun Festivali kapsamında Türk ve İngiliz girişimciler, Türkiye'nin Londra Büyükelçiliğinde düzenlenen bir resepsiyonda bir araya geldi. Büyükelçi Osman Koray Ertaş'ın ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğe, festival başkanı Michael French, Women in Games Türkiye Kurucusu Simay Dinç ve önemli oyun firmalarının temsilcileri katıldı. Büyükelçi Ertaş, Türk oyun sektörünün önemli başarılara imza attığını belirterek, Türkiye'nin küresel oyun sektörüne destekler sağladığını vurguladı. İki ülke arasındaki işbirliklerinin artırılması hedefiyle çalışmaların devam edeceğini ifade etti.

  • Ardahan'da Ata Eziyet Edenlere Para Cezası
    01:00 Ardahan'da Ata Eziyet Edenlere Para Cezası

    Ardahan'ın Göle ilçesinde, ata taşıyabileceğinden fazla yük yükleyerek eziyet eden 2 kişiye 14 bin 432 lira para cezası uygulandı. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler üzerine harekete geçen yetkililer, şüphelileri tespit ederek cezai işlem uyguladı.

  • Avrupa 2.'si boksör memleketi Niğde'de coşkuyla karşılandı
    00:56 Avrupa 2.'si boksör memleketi Niğde'de coşkuyla karşılandı

    Hırvatistan'da gerçekleşen Gençler Avrupa Boks Şampiyonası'nda Avrupa 2.'si olan milli sporcu Emine Kılınç, memleketi Niğde'ye döndü. Kılınç, çeyrek finalde Bulgar rakibini, yarı finalde ise Sırbistanlı rakibini yenerek finalde İngiliz rakibiyle mücadele etti. Avrupa ikincisi olan Kılınç, Niğde'de coşkuyla karşılandı. Hedefinin olimpiyat şampiyonluğu olduğunu söyleyen Kılınç, daha iyi çalışarak gelecek şampiyonalara hazırlanacaklarını belirtti.

  • Ordu'da 3 Katlı Binada Yangın: 5 Kişi Dumandan Etkilendi
    00:49 Ordu'da 3 Katlı Binada Yangın: 5 Kişi Dumandan Etkilendi

    Ordu'nun Altınordu ilçesinde, 3 katlı bir binanın zemin katında çıkan yangın sonucunda 13 kişi tahliye edildi. Yangından etkilenen 5 kişi hastaneye kaldırıldı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı ve polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.

  • Aliağa Belediye Meclisi 2024-2029 dönemi için toplandı
    00:42 Aliağa Belediye Meclisi 2024-2029 dönemi için toplandı

    Aliağa Belediye Meclisi, 2024-2029 dönemi için ilk toplantısını gerçekleştirdi. Meclis başkan vekilleri, katip üyeler, encümen üyeleri ve komisyon üyelerinin seçimi yapıldı.

  • Kadıköy'de direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü park halindeki araca böyle çarptı
    00:40 Kadıköy'de direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü park halindeki araca böyle çarptı

    Kadıköy'de seyir halindeki otomobilin sürücüsü direksiyon hakimiyetini kaybederek önce park halindeki otomobile çarptı, ardından da takla attı. Kazada bir kişi hafif şekilde yaralandı. Kaza anı ise güvenlik kamerasına anbean yansıdı.


Advertisement