YTB Başkanı, Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesini Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

YTB Başkanı, Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesini Ziyaret Etti

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Başkanı Kudret Bülbül, Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesini ziyaret etti.

08.09.2014 21:19  Güncelleme: 21:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Başkanı Kudret Bülbül, Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi'ni (KTMÜ) ziyaret etti.

Kırgızistan'ın Çolpon Ata kentinde 9 Eylül'de başlayacak Dünya Göçebe Oyunları'nın açılış törenine katılmak için Bişkek'e gelen Bülbül, KTMÜ'nün Cengiz Aytmatov Kampüsü'nü ziyaret etti. Bülbül, kendisini karşılayan Rektör Sabahattin Balcı ve Vekili Asılbek Kulmurzayev'den üniversite hakkında bilgi aldı.

YTB Başkanı Bülbül, KTMÜ'nün Türkiye, Kırgızistan ve Orta Asya için büyük bir şans olduğunu vurgulayarak, "Büyük bir vizyonla ve büyük bir feraset ile üniversiteyi kuran 1990 yıllardaki yöneticilerimizi tebrik etmek lazım" sözlerini kullandı.

Üniversite bünyesinde TRT tarafından kurulan televizyon stüdyo ve rejiyi de gezen Bülbül ayrıca, üniversite radyosunun canlı yayın konuğu oldu.

AA muhabirine Bişkek temaslarını değerlendiren Bülbül, ülkenin eski Cumhurbaşkanı Roza Otunbayeva ile görüştüğünü ve kendisinden diaspora ile çalışan kurum ve başkanlıkların daimi bir sekreterya bağlamında toplanmasına yönelik bir öneri aldıklarını bunu da her iki tarafın da değerlendireceğini ifade etti.

YTB'nin yurtdışında sadece Türkiye diasporasına yönelik çalışmalar yapmadığına işaret eden Bülbül, "Biz Türkiye, Kırgızistan ve diğer soydaş diasporalar arasında çok yakın işbirliği olsun, ortak amaçları doğrultusunda ortak hedefleri gerçekleştirsinler istiyoruz" dedi. - Kırgızistan

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel YTB Başkanı, Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesini Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement