YTB Medya Ve İletişim Koordinatörü Polat Adaylık İçin İstifa Etti - Son Dakika
Güncel

YTB Medya Ve İletişim Koordinatörü Polat Adaylık İçin İstifa Etti

Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar BaşkanlığıMedya ve İletişim Koordinatörü Cengiz Polat, 24 Haziran'da gerçekleştirilecek Başkanlık ve milletvekili seçimlerinde AK Parti'den aday olmak için görevinden ayrıldı.

27.04.2018 16:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1 Ekim 1972 yılında Tokat'ın Niksar ilçesine bağlı Köklüce Köyü'nde doğan Cengiz Polat ilköğrenime burada başladı. Babasının işi nedeniyle ortaokul ve lisenin bir bölümünü Samsun'un Bafra ilçesine bağlı Kolay kasabasında devam eden Polat yine babasının işi dolayısıyla lise son sınıfı bir işçi şehri olan Manisa/ Soma'da "Soma Linyit Lisesi"nde tamamladı. Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Felsefe Bölümü mezunu olan Polat, üniversitede okuduğu yıllarda Milli Gençlik Vakfı'nda üniversite temsilciliğinden MGV Başkan Danışmanlığı gibi çeşitli görevler üstlendi. Refah Partisi Gençlik Kolları'nda da uzun yıllar görev alan Polat, Milli Gazete, Hedef Radyo ve Kanal 7 televizyonlarında da çalıştı. Polat, 1999 yılında ABD'ye giderek New York Üniversitesi'nde Uluslararası Ticaret ve Finans, Hollywood Film Enstitüsü'nde de Film Yapımcılığı eğitimi aldı.

BÜROKRASİDE ÖNEMLİ GÖREVLERDE BULUNDU

2005 yılında Türkiye'ye dönen Polat, askerlik hizmetinin ardından 2006 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakan olduğu dönemde Başbakanlık Özel Kalem Müdürlüğü'nde konuşma metinlerini hazırlayan ekibe dâhil oldu. Başbakanlık Özel Kalem Müdürlüğü bünyesindeki bu görevi 5 yıl sürdüren Polat, aynı görevi 1 yıl da dönemin Devlet Bakanı Faruk Çelik'in Danışmanı sıfatıyla sürdürdü.

Bürokraside sırasıyla Milletvekili Danışmanlığı, Başbakan Danışmanlığı ve Bakan Danışmalığı gibi görevlerde bulunan Cengiz Polat, 2010 yılında kurulan Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nın (YTB) kuruluşunda yer aldı. YTB'de uzun yıllar Türkiye Mezunları Koordinatörü olarak çalışan Polat, 50 ülkede Türkiye'nin kamu diplomasisi çalışmalarının önemli bir ayağı olan Türkiye Mezunları Buluşmaları ve Türkiye Bursları mülakatlarını organize etti. 2016 yılından beri Kurumun Medya ve İletişim Koordinatörü olarak görev yapan Cengiz Polat 2012 yılında Dışişleri Bakanlığı Diplomasi Akademisi'nde Diplomasi ve Protokol Eğitimi almıştır. Cihannüma Derneği kurucuları arasında yer alan Polat, iki dönemdir Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Dış İlişkiler Genel Sekreteri olarak görev yapmaktadır. Evli iki çocuk babası olan Cengiz POLAT, iyi derecede İngilizce, orta düzeyde Arapça, başlangıç düzeyinde İspanyolca bilmektedir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel YTB Medya Ve İletişim Koordinatörü Polat Adaylık İçin İstifa Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement