YTB'nin desteğiyle hazırlanan "Afrika Yıllığı 2021" yayımlandı - Son Dakika
Güncel

YTB'nin desteğiyle hazırlanan "Afrika Yıllığı 2021" yayımlandı

YTB\'nin desteğiyle hazırlanan "Afrika Yıllığı 2021" yayımlandı

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının (YTB) desteğiyle Türkiye'deki Afrika çalışmalarına katkıda bulunmak ve Afrika'ya özgü meselelere bütüncül bakış sunmak amacıyla hazırlanan "Afrika Yıllığı 2021" kitabı yayımlandı.

31.12.2022 11:06  Güncelleme: 11:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının (YTB) desteğiyle Türkiye'deki Afrika çalışmalarına katkıda bulunmak ve Afrika'ya özgü meselelere bütüncül bakış sunmak amacıyla hazırlanan "Afrika Yıllığı 2021" kitabı yayımlandı.

YTB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye'de Afrika'ya dair farkındalığı artırmak amacıyla hazırlanan kitapta, kıtayla ilgili önemli gelişmeler yer alıyor.

Türk ve Afrikalı araştırmacıların katkılarıyla hazırlanan ve alanında ilk olan çalışmayla Afrika'ya olan akademik ilginin canlı tutulması ve literatüre katkı sunulması hedefleniyor.

Gelecek yıllarda da yayımlanmaya devam etmesi planlanan "Afrika Yıllığı" ile Türkiye-Afrika ilişkileri farklı boyutlarıyla bütüncül şekilde okuyucuya sunuluyor.

Kıtaya "panoramik bir bakış"

Panoramik bir bakış niteliğinde olan eserle Afrika'nın siyasi ve ekonomik ilişkileri de düzenli olarak mercek altına alınmış olacak.

Türkiye'de Afrika'nın nabzının yıllık düzeyde tutulduğu ilk çalışma olan kitabın alana ilgi duyan herkesin istifade edeceği önemli bir kaynak olması hedefleniyor.

Dört bölümden oluşan Afrika Yıllığı 2021'in ilk bölümünde Afrika ülkelerindeki siyaset, güvenlik ve sınır sorunları gibi alanlarda yaşanan önemli gelişmeler ele alınıyor.

Yıllığın ikinci bölümünde kıtadaki önemli ekonomik gelişmelere dikkat çekilirken, üçüncü bölümünde ise kıtanın önemli bazı küresel güçlerle ilişkileri üzerinde duruluyor.

Afrika Yıllığı'nın Türkiye-Afrika ilişkilerine ayrılan son bölümünde ise, çeşitli makalelerle Türkiye'nin Afrika politikası farklı boyutlarıyla inceleniyor.

YTB'nin Afrika'ya yönelik faaliyetleri

YTB'nin Türkiye Bursları ve Türkiye Mezunları programlarının yanı sıra kültürel hareketlilik gibi iş birliği programları, Türkiye'nin Afrika'yla bağlarının güçlendiği bir zamanda öne çıkıyor.

YTB'nin Afrika kıtasına yönelik faaliyetleri kapsamında yaklaşık 4 bin 200 Afrikalı öğrenci Türkiye'de eğitim alırken, mezun olan öğrenciler 12 Afrika ülkesinde kurdukları 13 mezun derneğiyle kendi aralarındaki irtibatı sürdürüyor.

Türkiye'deki eğitim kurumlarından mezun olan Afrikalılar, bir yandan Türkiye'de edindikleri bilgi ve tecrübeleri kendi ülkelerinin kalkınma sürecinde kullanırken bir yandan da Türkiye ile kendi ülkeleri arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine katkı sağlıyor.

2017'den bu yana 15 Afrika ülkesinde "23 Mezun Buluşması" düzenleyen YTB, Kamu Görevlisi ve Akademisyenlere Yönelik Türkçe İletişim Programı (KATİP) ve Afrika Medya Temsilcileri Eğitim Programı (AFMED) gibi faaliyetlerle Afrika'ya yönelik çalışmalarının yelpazesini genişletiyor.

YTB'nin "Afrika Yıllığı 2021" kitabına çevrim içi olarak YTB'nin internet sitesinden ulaşılabilir.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel YTB'nin desteğiyle hazırlanan 'Afrika Yıllığı 2021' yayımlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement