Ytb'nin Genç Liderler Programı - Son Dakika
Güncel

Ytb'nin Genç Liderler Programı

Yurtdışında doğup büyümüş "43 lider adayı genç Türk", Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından Türkiye'ye getiriliyor.

24.07.2015 17:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yurtdışında doğup büyümüş "43 lider adayı genç Türk", Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından Türkiye'ye getiriliyor.

YTB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, yurtdışında doğup büyüyen Türk vatandaşı gençler, "Genç Liderler Programı" kapsamında Türkiye'ye getirilecek. 8 ülkeden gelecek 43 lider adayı Bursa, Çanakkale ve İstanbul gibi şehirlerde önemli etkinliklere katılacak.

Yaşadıkları ülkelerde halen akademik eğitimlerine devam eden gençler arasından seçilen katılımcıların, program çerçevesinde Türkiye ile olan bağlarının güçlendirilmesi hedefleniyor.

Program kapsamında ABD, Almanya, Avusturya, Danimarka, Fransa, Hollanda ve İngiltere'de yaşayan 43 Türk vatandaşı Türkiye'ye gelecek.

Lider adayları, Türkiye ziyaretleri sırasında Türk dili ve edebiyatı, geleneksel sanatlar, kültür hayatı, medeniyet tarihi, tarihi, dış politikası, diaspora çalışmaları ve liderlik konularında düzenlenecek seminerlere katılacaklar. Seminerleri alanında tanınmış söz sahibi kişiler verecek, katılımcılar bu kişilerle vizyon konuşmaları gerçekleştirecek. Ayrıca atölye çalışmalarına katılacaklar.

16 Ağustos 2015 günü Bursa'da eğitimleri başlayacak 43 kişi, bir haftalık Türkiye ziyaretleri sırasında Çanakkale ve İstanbul gibi tarihi ve kültürel açıdan oldukça zengin şehirlerde önemli mekanlara ziyaretler gerçekleştirecek. Programa katılanlara Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinde eğitim gören 10 öğrenci de eşlik edecek.

Katılımcılar başarılı gençler arasından seçiliyor

"Yurtdışı Genç Liderler Projesi" ile yurtdışında yaşayan yeni nesil Türklerin başarılı rol modeller olarak yetişebilmeleri, yaşadıkları toplumlarda daha aktif rol alabilmelerini amaçlayan YTB, ortaya koyduğu programla, toplumlar arası ilişkileri daha da güçlendirmeyi hedefliyor.

Geçtiğimiz yıllarda gerçekleştirilen proje kapsamında Türkiye'ye getirilen katılımcılar, Beşir Ayvazoğlu, Alev Alatlı, Prof. Dr. Sadettin Ökten, Prof. Uğur Derman, Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma, Dursun Gürlek, Murat Yalçıntaş gibi önemli isimlerle sohbet etme şansı bulmuştu.

İlk olarak 2013 yılında başlatılan program kapsamında Türkiye'ye getirilmeye başlayan gençler, eğitim hayatlarında derece sahibi, sanat ve spor dallarında başarılı ve yurtdışında çeşitli STK'larda önemli sorumluluklar üstlenen isimlerden oluşuyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ytb'nin Genç Liderler Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement