"Yücel Paşmakçı'ya Fahri Doktora Unvanı '' - Son Dakika
Güncel

"Yücel Paşmakçı'ya Fahri Doktora Unvanı ''

"Yücel Paşmakçı\'ya Fahri Doktora Unvanı \'\'

"Yücel Paşmakçı'ya Fahri Doktora Unvanı Takdim Töreni" düzenlendi.

02.06.2012 14:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Kültür ve Sanat Günleri kapsamında, Üniversitemiz Senatosunun 21 Şubat 2012 tarih ve 5 nolu toplantısında alınan karar ile "Yücel Paşmakçı'ya Fahri Doktora Unvanı Takdim Töreni" düzenlendi.

Gaziantep Üniversitesi Amfi Tiyatrosunda gerçekleştirilen törene; Gaziantep Vali Yardımcısı Celalettin Özdemir, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Rektör Yardımcı Prof. Dr. Fahrettin Göğüş, Sanatçılar Arif Sağ, Mehmet Özbek, Gülşen Kutlu, Cengiz Özkan, Erdal Erzincan, Emel Taşçıoğlu, Nursaç Doğanışık, Hüsamettin Subaşı, Erol Köker, Çetin Körükçü, Ali Yılmaz, Süleyman Şenel gibi birbirinden değerli sanatçılar, çok sayıda akademik ve idari personel ile öğrenci katıldı.

Fahri Doktora töreninin açılışında konuşan Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Gaziantep Üniversitesinin bölgeye referans olan, bir dünya üniversitesi olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Coşkun, "Hayatın içinde soluk alan bir üniversite için arkadaşlarımla birlikte güzel şeyler yapmaya çalışıyoruz. Bir medeniyetin olmazsa olmaz sacayağı kültür ve sanattır. Tarihi süreçte bütün medeniyetlere baktığınız zaman göreceksiniz ki kültür ve sanat vazgeçilmez bir öğedir. Bir yandan öğrencilerimize kültür ve sanata dair birçok şeyi sunarak, bu iklimi yaşamalarını sağlıyoruz. Biz bütün varlığımızla öğrencilerimizin arkasındayız" şeklinde konuştu.

Üniversitelerin sanatçılara sahip çıkması gerektiğine dikkat çeken Prof. Dr. Coşkun, "Öğrencilerimiz bugüne kadar birçok başarıya imza attılar. Bugün de yeni bir başarı öyküsünün burada ödüllendirilmesi töreninde birlikteyiz. Dev sanat adamlarının huzurunda büyük bir ustaya Yücel Paşmakçı'ya kendini sanata, kültüre adamış bir hayata, bir başarı öyküsüne biz küçük bir doktora takdiminde bulunacağız. Bu bizim için onur verici bir şey" ifadesinde bulundu.

Kültürün bir ulusun karakteri olduğunu belirten Sanatçı Yücel Paşmakçı, "Bütün yaşanmışlıkların yansımasını vurduğu tarihimizi, göreneklerimizi, geleneksel ahlak kurallarını, sosyal paylaşımları, ecdat ruhunu barındıran, ecdat yadigarı halk müziğimiz kültürümüzün bir parçasıdır. Bu kültürel miras tarihi değişim ve gelişim çerçevesinde nesiller boyu şekillenerek ve zenginleşerek varlığını sürdürmektedir. Binlerce yıldır oluşmuş bir zincirin her halkasında farklı kültürlerin izleri olmakla birlikte günümüzde tek parça halinde yaşayan milli birlik ve beraberliği perçinleyen bir olgudur" diye konuştu.

Meslek hayatında 58 yılı geride bıraktığını söyleyen Paşmakçı, "Gaziantep Üniversitesi tarafından bana bağışlanan bu onur için Rektörümüz Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun'a, bütün senato üyelerine, Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Müdürü Hakan Tatyüz'e ve emeği geçen herkese sonsuz şükranlarımı sunuyorum" ifadesinde bulundu.

Törenin açılış konuşmasını yapan Gaziantep Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Müdürü Sanatçı Öğretim Elemanı Hakan Tatyüz, "Çağdaş bir eğitim anlayışıyla Türk müziği eğitimine gereken önemi vermek ülkemizdeki müzik okullarının ilk görevi olmalıdır. Dünyanın büyük bir hızla geliştiği ve değiştiği yerel kültürlerin kaybolarak veya kaybedilerek küresel bir dünyaya doğru hızla gidildiği günümüzde Türk müziğinin gelecek kuşaklara doğru bir şekilde aktarımı millet – kültür ilişkisi bağlamında hayati önem taşımaktadır" şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının sonrasında Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun tarafından Sanatçı Yücel Paşmakçı'ya fahri doktora diploması verilerek, cübbe giydirildi.

Anlamlı bir gece yaşandığını belirten Sanatçı Nursaç Doğanışık, "Yücel Paşmakçı'nın talebesi olmaktan gerek insanlık, gerekse müzik adına büyük onur duyuyorum. Ondan çok şey öğrendik. Hayırlı uğurlu olsun. Emeği geçen herkesi kutluyorum" diye konuştu.

Fahri doktora unvanı almanın kolay elde edilen bir şey olmadığını belirten Sanatçı Arif Sağ, "Yaptığımız çalışmalar bugün burada önemli hocalarımızdan birisine çok ciddi bir akademik unvan verildi. Yücel Paşmakçı bu unvanı elini kolunu sallayarak almadı. Uzun bir mücadelenin sonrasında buralara geldi. Bu ödülü Yücel Paşmakçı almadı. Bu ödülü yıllardır mücadele veren halk müziğinin büyük ordusu aldı" ifadesinde bulundu.

Diploma töreninin sonrasında Üniversitemiz Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ilgar İmamverdiyev eşliğinde Sanatçı Nursaç Doğanışık tarafından "Ala Gözlüm, Bayram Gelip Elime Elimize", Sanatçı Hüsamettin Subaşı tarafından "Tabakta Bal Olayım, Şirin Nar Ağacıyım" adlı eser, Sanatçı Gülşen Kutlu tarafından "İğdenin Dalları", Mahalli Sanatçı Hüseyin Kaplı tarafından barak uzun hava, Sanatçı Erol Köker tarafından, "Ahu gözlerini sevdiğim dilber" ve "Üryan geldim üryan giderim", Sanatçı Emel Taşçıoğlu tarafından "Zahidem" ve "Bir fırtına tuttu bizi", Sanatçı Mehmet Özbek tarafından "Kerkük divanı, dön beri dön", Mustafa Balçın ve Dünya Tekin tarafından "Neren Ağrur" adlı eserler seslendirilirken, Cengiz Özkan, Erdal Erzincan ve Arif Sağ tarafından birbirinden güzel eserlerle dinleyenlere unutulmaz anlar yaşattı.

Sanatçı Öğretim Elemanı Gültekin Şener Şefliğinde, Gaziantep Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı öğrencileri tarafından kına yürüyüşü gerçekleştirilirken "Teze gelin ve Kaleden inişmolur" eserleriyle oynanan Gaziantep Halk Oyunları, öğrenci Merve Aydoğan tarafından seslendirilen "Garmı yağmış yüce dağlar başına" adlı eser ve Mahalli Sanatçı Hacı Çiçek eşliğinde keman açılışının sonrasında öğrenci Gökhan Ceylan tarafından söylenen bozlak uzun hava, Üniversitemiz öğrencileri tarafından "Giresun karşılaması" adlı halk oyunu büyük beğeni topladı.

Gecenin sonunda Sanatçı Yücel Paşmakçı Şefliğinde " Kütahya'nın Pınarları" adlı eser seslendirilirken, Gaziantep Vali Yardımcısı Celalettin Özdemir ve Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun tarafından Sanatçılar Arif Sağ, Mehmet Özbek, Gülşen Kutlu, Cengiz Özkan, Erdal Erzincan, Emel Taşçıoğlu, Nursaç Doğanışık, Hüsamettin Subaşı, Erol Köker, Çetin Körükçü, Ali Yılmaz, Süleyman Şenel'e günün anısına plaket, çiçek ve hediye takdim edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Yücel Paşmakçı'ya Fahri Doktora Unvanı '' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • EMS Yapı Sivasspor, Fenerbahçe maçı için hazırlıklarını sürdürdü
    16:30 EMS Yapı Sivasspor, Fenerbahçe maçı için hazırlıklarını sürdürdü

    EMS Yapı Sivasspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında sahasında Fenerbahçe ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Teknik direktör Bülent Uygun yönetiminde gerçekleştirilen antrenman, ısınma hareketleriyle başladı. Ardından pas çalışmaları, çıkış koşuları, şut çalışması ve taktik maçla idman tamamlandı. Sivasspor, yarın basına ve taraftara kapalı yapacağı antrenmanla maçın hazırlıklarına devam edecek. Maç, 22 Nisan Pazartesi günü saat 20.00'de BG Grup 4 Eylül Stadı'nda oynanacak.

  • ING Türkiye Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcılığına Tuğçe Bora Kılıç atandı
    16:29 ING Türkiye Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcılığına Tuğçe Bora Kılıç atandı

    ING Türkiye, Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcılığı görevine Tuğçe Bora Kılıç'ı atadığını duyurdu. Kılıç, 1 Mayıs itibarıyla bu göreve başlayacak ve ING'nin Türkiye'nin en sevilen dijital bankası olma ve üstün müşteri deneyimi sunma hedeflerine liderlik edecek.

  • Şanlıurfa'da Yasa Dışı Silah Operasyonu: 3 Şüpheli Gözaltına Alındı
    16:29 Şanlıurfa'da Yasa Dışı Silah Operasyonu: 3 Şüpheli Gözaltına Alındı

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde yasa dışı ve ruhsatsız silahlanmayla mücadele kapsamında düzenlenen operasyonda 3 şüpheli gözaltına alındı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, 3 adreste yapılan aramalarda çok sayıda ruhsatsız silah ve mühimmat ele geçirildi.

  • Arnavutluk'ta Türkiye Maarif Vakfı tarafından göç konulu sempozyum düzenlendi
    16:29 Arnavutluk'ta Türkiye Maarif Vakfı tarafından göç konulu sempozyum düzenlendi

    Arnavutluk'ta Türkiye Maarif Vakfı'na (TMV) bağlı Tiran New York Üniversitesi (UNYT) tarafından 'Göç: Balkan bölgesindeki zorluklar ve fırsatlar' konulu sempozyum düzenlendi. Sempozyuma Türk ve Arnavutluk kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, araştırmacılar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Sempozyumda göçün küresel bir olgu olduğu ve yeni zorluklar ve fırsatlar yarattığı vurgulandı. Ayrıca, gençlere istihdam olanakları sunularak geleceklerini görebilmeleri için yardım sağlanması gerektiği belirtildi.

  • Konya'nın Beyşehir ilçesinde çiftçilere eğitim toplantısı düzenlendi
    16:28 Konya'nın Beyşehir ilçesinde çiftçilere eğitim toplantısı düzenlendi

    Konya'nın Beyşehir ilçesinde, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri tarafından Çukurağıl ve Göçü mahallesindeki çiftçilere tarımsal üretim planlaması ve destekler hakkında eğitim toplantısı düzenlendi. Toplantıda çiftçilerin talepleri dinlendi ve fikir alışverişinde bulunuldu.

  • Buldan Belediye Başkanı Mehmet Ali Orpak, devraldığı borcu pankartla duyurdu
    16:26 Buldan Belediye Başkanı Mehmet Ali Orpak, devraldığı borcu pankartla duyurdu

    Buldan Belediye Başkanı Mehmet Ali Orpak, geçmiş dönemden devraldığı 109 milyon 632 bin 481 TL'lik borcu belediye binasına astırdığı pankartla kamuoyuna duyurdu.

  • İnegöl'de Yeni Dönem Muhtarlar Toplantısı Yapıldı
    16:26 İnegöl'de Yeni Dönem Muhtarlar Toplantısı Yapıldı

    31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri sonucunda seçilen 116 muhtar ile Kaymakam Eren Arslan ve Belediye Başkanı Alper Taban Başkanlığında yeni dönemin ilk toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda tanışma ve yeni dönemin yol haritası üzerine istişareler yapıldı.


Advertisement