Yüksek Askeri Şura Üyeleri Anıtkabir'i Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Yüksek Askeri Şura Üyeleri Anıtkabir'i Ziyaret Etti

Yüksek Askeri Şura Üyeleri Anıtkabir\'i Ziyaret Etti

Yüksek Askeri Şura üyeleri, Anıtkabir'i ziyaret ederek saygı duruşunda bulundu.

01.08.2013 10:40  Güncelleme: 14:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yüksek Askeri Şura üyeleri, Anıtkabir'i ziyaret ederek saygı duruşunda bulundu. Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, deftere, "Tarihimizin getirdiği vicdani ve insani sorumluluğun gereği olarak bölgemizdeki savaşların ve çatışmaların sona ermesinde, kardeşlik ortamının tesis edilmesinde samimi gayret ve yoğun bir çaba içindeyiz" yazdı.

Yüksek Askeri Şura bugün Başbakan Erdoğan başkanlığında toplanıyor. YAŞ üyeleri, Ağustos ayı olağan toplantısı öncesinde Anıtkabir'i ziyaret etti. Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Emin Murat Bilgel, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu ve diğer YAŞ üyelerinin yer aldığı kortej, Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine geldi. Başbakan Erdoğan'ın Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakmasının ardından YAŞ üyeleri saygı duruşunda bulundu.

YAŞ üyeleri daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. Başbakan Erdoğan burada Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı. Erdoğan deftere şu satırları yazdı: "Yüksek Askeri Şura çalışmaları vesilesiyle Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, tüm gazi ve şehitlerimizi bugün bir kere daha rahmetle, şükranla yad ediyoruz. Türkiye'yi köklerinden aldığı güç ile şehit ve gazilerimizin bizlere gösterdiği hedef doğrultusunda büyütmeye, muasır ülkeler seviyesine çıkarmaya, hakkı olan saygın ve güçlü konuma ulaştırmaya büyük bir azim ve kararlılıkla devam ediyoruz. Türkiye, siyasal ve iktisadi planda yaptığı büyük atılımlarla bölgesel güç olma yolunda emin adımlarla ilerlerken, küresel planda da etkili bir konuma hızla yükseliyor. Ülkemiz, bulunduğu coğrafyada barış, huzur ve istikrarın tesisi ve kalıcı hale getirilmesi için çok önemli katkılar sağlamaya devam ediyor. Tarihimizin getirdiği vicdani ve insani sorumluluğun gereği olarak bölgemizdeki savaşların ve çatışmaların sona ermesinde, kardeşlik ortamının tesis edilmesinde samimi gayret ve yoğun bir çaba içindeyiz. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz de kadim ve kutlu geçmişinden, şanlı zaferlerinden aldığı ilhamla Türkiye'nin dostları için güvence, düşmanları için caydırıcı güç olmaya, büyük Türkiye idealine hizmet etmeye devam etmektedir. Bu şuurda yürüttüğümüz 2013 yılı Yüksek Askeri Şura çalışmalarının ülkemize, milletimize ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize hayırlı olmasını diliyorum."

Şura üyeleri Anıtkabir ziyaretinin ardından YAŞ toplantısının yapılacağı Genelkurmay karargahına geçti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yüksek Askeri Şura Üyeleri Anıtkabir'i Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement