Yüksek Askeri Şura Yarın Toplanacak - Son Dakika
Güncel

Yüksek Askeri Şura Yarın Toplanacak

Yüksek Askeri Şura Yarın Toplanacak

Yüksek Askeri Şura Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yarın toplanacak.

31.07.2013 10:37  Güncelleme: 11:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TSK'da yeni komuta kademesinin belirleneceği Yüksek Askeri Şura'ya bir gün kaldı. Perşembe günü Başbakan Erdoğan başkanlığında başlayacak toplantıda, tutuklu generallerin durumu ve istifa eden komutanların talepleri de karara bağlanacak. Şura öncesi Hava Kuvvetleri'nde üç generalin istifa ettiği yönündeki haberler ise yalanlanmadı.

YARIN TOPLANIYOR

Yüksek Askeri Şura (YAŞ), Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında 1 Ağustos'ta (yarın) toplanacak. YAŞ'ın Ağustos ayı olağan toplantısı, Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda yapılacak. Şura üyeleri çalışmalarına yarın Anıtkabir'i ziyaret ederek başlayacak.

TOPLANTIYA KİMLER KATILACAK

Başbakan Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleştirilecek toplantıya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Murat Bilgel, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktirin Komutanı Orgeneral Servet Yörük, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi, 3. Ordu Komutanı Orgeneral Ahmet Turmuş ve Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Atay katılacak.

TSK'DAN AYRILACAK PERSONELLER KONUŞULACAK

YAŞ Ağustos ayı olağan toplantısında, terfi sırasında bulunan albay, general ve amirallerin bir üst rütbeye yükseltilmesi, general ve amirallerin görev sürelerinin uzatılması ve emeklilik işlemleri ile disiplinsizlik ve ahlaki durumları nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) ayrılacak personel ve TSK'yı ilgilendiren diğer konular görüşülecek.

ERGENEKON, BALYOZ, ASKERİ CASUSLUK DA MASADA

Kuvvet komutanlıklarında değişiklik beklenen YAŞ'ta, Ergenekon, Balyoz, Askeri Casusluk davaları ile 28 Şubat soruşturması kapsamında 16'sı tutuklu yargılanan 22 muvazzaf generalin durumu da masaya yatırılacak.

Toplantıda ayrıca Suriye ve özellikle Türkiye-Suriye sınırında yaşanan gelişmelerle ile terörle mücadele konularının da gündeme gelmesi bekleniyor.

4 Ağustos'a kadar devam edecek olan YAŞ toplantısında alınan kararlar, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunulduktan sonra kamuoyuyla paylaşılacak.

İSTİFA HABERLERİ YALANLANMADI

Askeri Şura'ya 3 gün kala çıkan Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgeneral Nezih Damcı, Uluslararası Güvenlik Daire Başkanı Tümgeneral Atilla Öztürk ve Hava Teknik okullar Komutanı Tuğgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu'nun istifa ettiği yönündeki haberler yalanlanmadı. İstifaların Şura'da değerlendirileceği belirtiliyor.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Korgeneral Nezih Damcı'nın Uludere'de 35 sivil vatandaşın yaşamını yitirdiği olay sırasında gündeme gelmişti.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Yüksek Askeri Şura Yarın Toplanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement