Yüksek Buharlı Ütüler Hem Kırışıklıklara Hem Bakterilere Meydan Okuyor - Son Dakika
Güncel

Yüksek Buharlı Ütüler Hem Kırışıklıklara Hem Bakterilere Meydan Okuyor

Yüksek Buharlı Ütüler Hem Kırışıklıklara Hem Bakterilere Meydan Okuyor

Yaklaşık 300 yıldır hayatımızda olan ütü, bugün geçirdiği teknolojik evrimlerle elbise kırışıklığını gidermekle kalmıyor, sağlığımızı tehdit eden bakterileri de temizlemeye yarıyor.

24.09.2018 17:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elbiseleri ütülemek için 17. yüzyıl başlarında ısıtılmış ağır taşlar kullanılırken sonraki yıllarda bunun yerini demir kullanımı aldı. Ocaklarda ısıtılarak kullanılan ütüler, zamanla kor ve kömür ile ısıtılan içi oyuk ütülerle yer değiştirdi. Teknolojinin gelişmesi ile de elektrikli ve son derece modern ütüler bugün hayatımızda. Öte yandan birçok insan, ütülemenin kırışıklık gidermenin ötesindeki yararlarını bilmiyor.

Oysa ütüler, aslında buhar ve basınç sayesinde kıyafetleri ve iç çamaşırları bakterilerden koruyarak sağlığımız açısından oldukça yararlı bir görevi de yerine getiriyor.Evlerimizde sandığımızdan çok daha fazla bakteri var. Hepimiz, evimizi ve eşyalarımızı çeşitli bakterilerden oluşan bir mikroorganizma ailesi ile paylaşıyoruz. Bu mikroorganizmaları da çoğu zaman kıyafetlerimizle ve ellerimizle eve kendimiz taşıyoruz. Bu canlılar, kıyafetlerimizden yastıklara, çarşaf ve nevresimlere kadar da kısa sürede yayılıyor. Bakteri ve akarlar, birçok rahatsızlığa sebep olmakla birlikte yarattıkları hastalıkların başında da alerji ve astım gibi sorunlar geliyor.

Singer olarak geliştirdiğimiz buharlı düzleştirici gibi ürünler, kırışıklıklara olduğu gibi bakteri ve akarlara da meydan okuyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yüksek Buharlı Ütüler Hem Kırışıklıklara Hem Bakterilere Meydan Okuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement