Yüksek İhtisas Üniversitesi Rektörü Mustafa Paç: "Erol Usta Hem Tivak'ı Hem de Mütevelli Heyetini Usulsüzce Ele Geçirdi"... Erol Usta: "Beyan Ettiği... - Son Dakika
Güncel

Yüksek İhtisas Üniversitesi Rektörü Mustafa Paç: "Erol Usta Hem Tivak'ı Hem de Mütevelli Heyetini Usulsüzce Ele Geçirdi"... Erol Usta: "Beyan Ettiği...

Yüksek İhtisas Üniversitesi’nde rektörlük ile mütevelli heyeti arasında yaşanan ve mahkemeye de taşınan tartışmalar sürüyor. Rektör Prof. Dr. Paç, Mütevelli Heyeti Başkanı Erol Usta’nın üniversite ve vakıf yönetimini usulsüz şekilde ele geçirdiğini ileri sürdü. Paç, “Üniversitenin web sitesine, resmi yazışma sistemine el konuldu. 7 kişinin işten usulsüz bir biçimde, mütevelli heyet kararı ile atıldığına şahit olduk. Benim elektronik sistemime de el koyarak dışarı yazı yazmama engel oldular. Vakıflar Teftiş Kurulu’nun bu usulsüzlükleri önlemek için kayyum atama talebi gerek siyasi gerek bürokratik güçler kullanarak engellenmiştir” iddiasında bulundu. Erol Usta ise “Beyan ettiği iddialar gerçek dışıdır. Eşini rektör olarak atamak istemiş, ancak başarılı olmayınca başka bir yakınını atamak suretiyle üniversitedeki menfaatlerini sürdürmek istemektedir” yanıtını verdi.

30.03.2023 17:15  Güncelleme: 18:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MERVE GÜVEN

Yüksek İhtisas Üniversitesi'nde rektörlük ile mütevelli heyeti arasında yaşanan ve mahkemeye de taşınan tartışmalar sürüyor. Rektör Prof. Dr. Paç, Mütevelli Heyeti Başkanı Erol Usta'nın üniversite ve vakıf yönetimini usulsüz şekilde ele geçirdiğini ileri sürdü. Paç, "Üniversitenin web sitesine, resmi yazışma sistemine el konuldu. 7 kişinin işten usulsüz bir biçimde, mütevelli heyet kararı ile atıldığına şahit olduk. Benim elektronik sistemime de el koyarak dışarı yazı yazmama engel oldular. Vakıflar Teftiş Kurulu'nun bu usulsüzlükleri önlemek için kayyum atama talebi gerek siyasi gerek bürokratik güçler kullanarak engellenmiştir" iddiasında bulundu. Erol Usta ise "Beyan ettiği iddialar gerçek dışıdır. Eşini rektör olarak atamak istemiş, ancak başarılı olmayınca başka bir yakınını atamak suretiyle üniversitedeki menfaatlerini sürdürmek istemektedir" yanıtını verdi.

Yüksek İhtisas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Paç, üniversitenin mütevelli heyeti ve Türkiye Yüksek İhtisas Hastanesi Vakfı (TİVAK) Başkanı olarak görev yapan Erol Usta'nın üniversiteyi ve vakfı usulsüz bir şekilde ele geçirdiğini ileri sürdü. Prof. Dr. Paç, ANKA Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ'NİN KURULUŞUNDA KATKI SAĞLAYANLARDAN BİRİ DE EROL USTA"

"Yüksek İhtisas Üniversitesi, Türkiye Yüksek İhtisas Hastanesi Vakfı'nın bir üniversitesidir. Yüksek İhtisas Hastanesi Vakfı'nın, 2013'te Türkiye Yüksek İhtisas Hastanesi Vakfı Yüksek İhtisas Üniversitesi olarak kuruluşunu katkılarla gerçekleştirdik. Bu katkıların bir bölümünü, üniversitenin kurulmasında ekonomik katkı sağlayanlar oluşturuyordu. Bu katkının bir kısmını Erol Usta, tartışmalı malvarlığı olan bir katkı modeli ile gerçekleştirdi. Diğer malvarlığını da Zile Ticaret Odası'nın bağışı ile oluştu.

"EROL USTA'NIN, 2022 ŞUBAT AYINDA YAPILAN OLAĞAN GENEL KURULDA VAKFI ELE GEÇİRMESİNE ŞAHİT OLDUK"

Akademik olarak başlarılar sürerken eksik olan önemli şeyler hastanemizin, teknokentimizin ve kampüsümüzün olmamasıydı. Bu nedenle büyük ümitlerle mütevelli heyete kattığımız iş adamları ve bürokratlardan bu konuda çabalar beklerken garip bir şeye şahit olduk. Erol Usta'nın, 2022 Şubat ayında yapılan olağan genel kurulda vakfı ele geçirmesine şahit olduk. Şimdiye kadar Yüksek İhtisaslılarca, oranın öğretim üyelerince yönetilmiş olan bir vakfın, kendisi mimar olan ne akademik ne de hekimlik birikimi olmayan birine vakfın emanet edilmesiyle sonuçlandı. Bunun nedeni de kendisinin akrabalarının ve şirketinde çalışanlarının vakfa üye kaydedilerek çoğunluk sağlamaları şeklinde tezahür etti.

"EROL USTA, DAHA SONRA ÜNİVERSİTE MÜTEVELLİ HEYETİNE DE YENİ 6 KİŞİ ATAYARAK ÜNİVERSİTE MÜTEVELLİ HEYETİNİ DE ELE GEÇİRDİ"

Vakfı ele geçiren Erol Usta, daha sonra üniversite mütevelli heyetine de yeni 6 kişi atayarak üniversite mütevelli heyetini de ele geçirdi. Yönetimi tamamen aile ve şirket üniversitesine dönüştürme gayretinin fark edilmesi üzerine yasal girişimlerde bulunduk. 2022'de yapılan genel kurulun iptalini, 17. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin kararı ile sağladık. Ama istinafa gidildi, istinaf sürecinde işlem devam ediyor. Görev süremin 17 Nisan'da dolması arifesinde bütün destekleri, üniversitenin akademik faaliyetlerini sekteye uğratacak şekilde önleyerek üniversiteden dışlanmam sağlanmaya çalışıldı. Bu çerçevede, geçen hafta mütevelli heyet toplantısında, 7 mütevelli heyet üyesi ile birlikte, mütevelli heyet toplantı salonuna Erol Usta ve 4 yakını tarafından alınmadık. Kapıda bekleyen güya güvenlikçi insanlar, bizim mütevelli heyet toplantısına girmemizi engellediler. Sonunda alınan kararlara dahlimiz olamadı. Polis çağırmamız üzerine ilgililer ayrıldılar ve biz 14 kişilik mütevelli heyet toplantımızı yaptık ve gerekli kararları aldık.

"ÜNİVERSİTENİN WEB SİTESİNE, RESMİ YAZIŞMA SİSTEMİNE EL KONULDU"

Üniversitenin web sitesine, resmi yazışma sistemine el konuldu. Ama bu sabah geldiğimizde, benim özel kalemim, özel kalem müdürüm, güvenliğim, şoförümün de içinde olduğu 7 kişinin işten usulsüz bir biçimde, mütevelli heyet kararı ile atıldığına şahit olduk. Ayrıca benim elektronik sistemime de el koyarak dışarı yazı yazmama engel oldular. Şimdiye kadar kendi yaptıkları usulsüzlükler, ihale sorunları, yabancı öğrenci yolsuzlukları da dahil pek çok konuda mahkemelere ve YÖK'e müracaatta bulunduk. Bunların sonucunu beklerken uğradığımız bu hazin durumun giderilmesi için de savcılığa başvuru yaptık, hukuki mücadelemiz devam etmektedir.

"GEREK SİYASİ GEREK BÜROKRATİK GÜÇLER KULLANARAK KAYYUM ATAMASI ENGELLENMİŞTİR"

Ayrıca Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne yaptığımız şikayetler çerçevesinde, Vakıflar Teftiş Kurulu'nun bu usulsüzlükleri önlemek için kayyum atama talebinin olduğunu öğrenmemize rağmen gerek siyasi gerek bürokratik güçler kullanarak kayyum ataması engellenmiştir.

"YÜKSEK İHTİSASLILAR VAKIFTAN ATILSIN DİYE DE MAHKEMEYE BAŞVURULMUŞTUR"

Hastanede görevli pek çok üyemizin ve vakıf üyelerimizin bir kısmının deprem bölgesine gitmesi nedeniyle 9 Şubat'ta vakıf yönetim kurulumuzun çoğunluğu ile aldığı olağan genel kurulumuzu bir ay erteleme kararına rağmen Erol Usta ve akrabaları, olağan genel kurulu korsan bir biçimde yaparak bizi vakıf yönetiminden de uzaklaştırmışlardır. Yüksek İhtisas Hastanesi'nin kapanması nedeniyle Yüksek İhtisaslı öğretim üyelerine artık ihtiyaç kalmadığı, vakfın ilgili maddeleri iptal edilerek, Yüksek İhtisaslılar vakıftan atılsın diye de mahkemeye başvurulmuştur."

ANKA Haber Ajansı, hakkındaki bu iddialara yanıtını sormak için TİVAK ve Yüksek İhtisas Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Erol Usta'ya ulaştı. Usta, Rektör Paç'ın iddialarına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

"YÖNETİM KURULU ÜYELERİNİN OLAĞAN GENEL KURULU ERTELEME KARARINA MAHKEME YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI VERDİ"

"Vakfın olağan genel kurulu, vakıf senedi gereği her yıl şubat ayında yapılmak zorundadır. 17 Ocak 2023 tarihli yönetim kurulu kararı ile vakfımızın genel kurulunun 11 Şubat 2023 tarihinde, çoğunluk sağlanamazsa 18 Şubat 2023 tahinde yapılmasına karar verilmiştir. Yönetim kurulunu, vakıf senedi gereği başkan ya da yokluğunda başkan yardımcısı yönetir. Bazı yönetim kurulu üyeleri, mevzuata ve vakıf senedine aykırı şekilde bir araya gelerek, bir A4 kağıda bir takım kararlar alarak 9 Şubat 2023 tarihinde deprem felaketini bahane ederek belge düzenlemişlerdir. Bu belgeye göre, olağan genel kurulun 11 Mart 2023 tarihinde, çoğunluk sağlanamazsa 18 Mart 2023 tarihinde yapılması kararı tutanak altına almışlardır. Ankara 16. Asliye Mahkemesi bu belgeye ihtiyati tedbir kararı vermiş ve yürürlüğünü durdurmuştur. Vakıf senedi gereği alınan kararlar, noter tasdikli yönetim kurulu karar defterine yazılır. Bu işlemler gerçekleşmediği için ve hukuka aykırı bir belge düzenlendiği için mahkeme tarafından durdurulmuştur.

"İLGİLİLER HAKKINDA NİTELİKLİ DOLANDIRICILIK VE SAHTECİLİKTEN SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK"

16 Şubat 2023 tarihinde vakıf eski yöneticileri ve 2. yedek üye, tekrar vakıf mevzuatına aykırı şekilde toplanarak başkan seçmiş, üniversite mütevelli heyetine 11 kişi atama yapmışlardır. Ayrıca bu kararları notere tasdik ettirerek imza sirküsü çıkarmışlardır. Ankara 42. Asliye Mahkemesi, 16 Şubat 2023 tarihli belgeyi yok hükmünde saymış, yürürlüğünü durdurmuş, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Noterler Birliği'ne bildirmiştir. Vakıf başkanı olarak, ilgililer hakkında nitelikli dolandırıcılık ve sahtecilikten savcılığa suç duyurusunda bulunduk. 18 Şubat 2023 tarihinde, mevzuata uygun şekilde 36 üyenin katılımı ile genel kurul yapılmış, tüm kararlar oybirliği ile alınmış Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne gerekli bildirimler yapılmıştır.

"KAYYUM KONUSUNDA, HENÜZ SONUÇLANMAMIŞ BİR İNCELEME İLE İLGİLİ BİR AÇIKLAMA YAPILMASI DOĞRU DEĞİLDİR"

Kayyum ataması konusu, Prof. Dr. Mustafa Paç'ın Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne yapmış olduğu şikayet ile alakalıdır. Bu tür durumlarda kayyum, yönetim boşluğu olduğunda atanmaktadır. Vakfımızda bir yönetim boşluğu bulunmamaktadır. Kaldı ki Vakıflar Genel Müdürlüğü'nde şikayetin incelemesi devam etmektedir. Henüz sonuçlanmamış bir inceleme ile ilgili bir açıklama yapılması doğru değildir. Prof. Dr. Mustafa Paç mahkeme kararlarına uymayarak, atamış olduğu mütevelli heyeti üyeleri ile bir araya gelerek, 17 Nisan 2023 tarihinde boşalacak olan rektörlük makamı için usulsüz bir şekilde karar alarak YÖK'e bildirimde bulunmuştur.

"BEYAN ETTİĞİ İDDİALAR GERÇEK DIŞIDIR"

Beyan ettiği iddialar gerçek dışıdır. Usulsüz işlem yapan, üniversitenin faaliyetlerini engelleyen rektör yardımcıları ve bazı idari personeller mevzuata uygun olarak görevden alınmış, yerlerine yine üniversite içinden yeni atamalar yapılmıştır. Yüksek İhtisasların atılması iddiası da gerçek dışıdır. Daha önce eşini usulsüz olarak akademisyen kadrosuna atamıştır. Konu ile ilgili rektörün soruşturması, basına da konu olduğu üzere YÖK'te devam etmektedir. Eşini rektör olarak atamak istemiş, ancak başarılı olmayınca başka bir yakınını atamak suretiyle üniversitedeki menfaatlerini sürdürmek istemektedir. Başarılı olmayınca vakfımıza ve mütevelli heyetimize iftiralarını sürdürmektedir. Rektörün yapmış olduğu kamuoyunu yanıltıcı, gerçek dışı açıklamalar, üniversitemize ve öğrencilerimize büyük zararlar vermektedir. Biz, üniversite yönetimi olarak, tüm idari ve akademik personelimizin yanındayız, eğitimlerimize kesintisiz olarak devam etmekteyiz."

Yüksek İhtisas Üniversitesi Rektörü Mustafa Paç: "Erol Usta Hem Tivak\'ı Hem de Mütevelli Heyetini Usulsüzce Ele Geçirdi"... Erol Usta: "Beyan Ettiği...
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Yüksek İhtisas Üniversitesi Rektörü Mustafa Paç: 'Erol Usta Hem Tivak'ı Hem de Mütevelli Heyetini Usulsüzce Ele Geçirdi'... Erol Usta: 'Beyan Ettiği... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İranlı Şarkıcının Konserinde İzdiham: Cam Kapılar Kırıldı
    07:42 İranlı Şarkıcının Konserinde İzdiham: Cam Kapılar Kırıldı

    İranlı şarkıcı Moein, Van'da verdiği konserde yaşanan izdiham nedeniyle salonun cam kapıları kırıldı. İranlılar, konser alanına geçmeye çalışırken ezilme tehlikesi yaşadı. Konser alanına girmek için saatlerce bekleyen binlerce İranlı, izdiham oluşturdu. Tehlikeye aldırış etmeyen İranlılar, kırılan cam kapılar arasından geçerek konseri izledi.

  • Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi
    07:09 Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi

    Valve, yıllardır merakla beklenen Counter-Strike 2'yi Eylül 2023'te piyasaya sürdü. Ancak oyuncular, hile kullanımının hala yaygın olduğunu ve Valve'ın bu sorunu çözemediğini belirtiyor. Counter-Strike 2'nin Anti-Hile sistemine rağmen duvar arkasını görme ve otomatik nişan alma gibi hilelerin hala sıkça kullanıldığı söyleniyor. Valve'ın bu konuda nasıl bir adım atacağı merak konusu.

  • Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı
    04:23 Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı

    Düzce'de ticari taksi, aynı istikamette giden motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü, motosiklette yolcu konumunda bulunan yaralı kız arkadaşını ambulansa binerken bir an olsun yalnız bırakmadı. Kaza sonucunda 2 kişi yaralandı.

  • Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı
    04:17 Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı

    Düzce'de meydana gelen kaza sonucu ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosiklette yolcu olarak bulunan kız arkadaşı yaralanan sürücü, ambulansa binerken onu yalnız bırakmadı. Kaza sonrası yol trafiğe kapatılırken, inceleme başlatıldı.

  • Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı
    03:34 Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı

    Avustralya'nın Sydney kentinde bir kiliseye düzenlenen saldırıda piskopos dahil en az 4 kişi bıçaklandı. Polis, saldırganın gözaltına alındığını ve olayı bir 'terörist eylem' olarak değerlendirdiklerini açıkladı. Saldırının ardından kilisenin dışında toplanan yüzlerce kişi, saldırganın kendilerine verilmesini talep etti ve polisle çatıştı. İki polis yaralandı ve 20 polis aracı hasar gördü. Yaralıların hayati tehlikesi olmadığı bildirildi. Saldırının kişisel bir eylem olduğu belirtilirken, olaylar birbiriyle bağlantılı değil. Kilise saldırısının ardından güvenlik önlemleri alındı.

  • Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti
    03:25 Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti

    Uludere ilçesinde meydana gelen kazada, Ferhat Bilen'in kullandığı hafif ticari araç dereye düştü. İtfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarılan Abdulkerim Babat, Melek Soylu, Haşim Babat ve Sevim Demircioğlu hayatını kaybetti. Sevim Demircioğlu ise tedavi altına alındı.


Advertisement