Antalya'da Kadınlar Yüksek Topuklarla Yarıştı - Son Dakika
Güncel

Antalya'da Kadınlar Yüksek Topuklarla Yarıştı

Antalya\'da Kadınlar Yüksek Topuklarla Yarıştı

Antalya'da üçüncüsü düzenlenen Yüksek Topuk Koşusu yapıldı. 40 kadının katıldığı yarışmada birinciliği milli atlet Aysen Özkul kazandı.

01.03.2014 14:30  Güncelleme: 16:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da bu yıl üçüncü kez düzenlenen Yüksek Topuk Koşusu'na aralarında Rus ve Almanların da bulunduğu 40 kadın katıldı. Kadınlar, 7 santim yüksekliğindeki topuklu ayakkabılarla 100 metrelik yarışta ter döktü.

TOPUK, EN AZ 7 SANTİMETRE OLMASI GEREKLİ

Bu yıl Antalya'da üçüncü kez yapılan Runtalya Yüksek Topuk Koşusu'nda, kadınlar üzerinde yürümenin bile zor olduğu topuklarla koştu. Fener Caddesi'nde gerçekleşen yarışa katılanlar, rahat koşabilmek için ayakkabılarını bantladı. Kadınlar en az 7 santimetre yüksekliğinde ve 1.5 santimetre kalınlığında topukları olan ayakkabılarla 100 metrelik parkuru tamamlamaya çalıştı.

İLGİNÇ GÖRÜNTÜLER OLUŞTU

Rusya'da popüler olan yarışmaya şehir dışından 20 kadın ve Antalya'da yaşayan Rus ve Alman vatandaşları da katıldı. Yarışma 20'şerli gruplar halinde yapıldı. Kadınların ayakkabılarına takılan çiplerle zaman ölçümü yapıldı. 100 metreyi 17 saniyeyle 25 saniye arasında koşan kadınlar ilginç görüntüler oluşturdu.

ESKİ MİLLİ ATLET KAZANDI

Yarışmada birinciliği Konya'dan eski milli atlet Aysen Özkul 17.60 derece ile kazanırken, birinciye 3 bin, ikinciye 2 bin, üçüncüye ise bin lira ödül verildi. Yarışmaya katılan ancak dereceye giremeyen bütün kadınlara ise madalya ve sertifikaları verildi.

Koşuyu birinci tamamlayan Aysen Özkul, yüksek topuklu ayakkabı ile koşmanın yürümekten çok farklı olduğunu söyledi.

YÜZ NAKLİ YAPILAN UĞUR ACAR HALK KOŞUSUNA KATILDI

Yarışma öncesinde 4-6 yaş grubu çocuklar da koştu. Koşuda bazı çocuklar ağlarken, bazıları da düştü. 200 metre koşan miniklerin hepsi madalya kazandı.

Öte yandan Geleneksel Runtalya Halk Koşusu'na her yaştan yaklaşık 500 kişi katıldı. Akdeniz Böbrek Hastalıkları Organ Nakli Derneği üyeleri de maratona katıldı.

UĞUR ACAR'DA KOŞTU

Türkiye'nin ilk yüz nakli olan kişisi Uğur Acar da organ bağışına dikkat çekmek için maratonda koştu.

Kahramanmaraş'tan Eshabı Kehf Külliyesi'ni tanıtmak için gelen grup ise kostümleri ile dikkat çekti.

Toplam 4 kilometrelik parkuru tamamlayan katılımcılar da koşu numaralarına göre çekilişle sürpriz hediyeler kazandı.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Antalya'da Kadınlar Yüksek Topuklarla Yarıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement