Yüksekdağ İhtiyaç, Kandil'le Siyasi Köprünün Kurulmasıdır 1- - Son Dakika
Güncel

Yüksekdağ İhtiyaç, Kandil'le Siyasi Köprünün Kurulmasıdır 1-

Yüksekdağ İhtiyaç, Kandil\'le Siyasi Köprünün Kurulmasıdır 1-

Dha Ankara - Yüksekdağ İhtiyaç, Kandil'le siyasi köprünün kurulmasıdır HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, düzenlediği basın toplantısıyla, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

16.09.2015 18:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dha Ankara - Yüksekdağ İhtiyaç, Kandil'le siyasi köprünün kurulmasıdır

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, düzenlediği basın toplantısıyla, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Yüksekdağ, Bu savaşın taraflarından birisinin süreç içerisinde söyleyeceği bir söz, çatışmasızlığın önünü açması bakımından bu savaşın şiddetini ortadan kaldırması bakımından belirleyici bir yerde duruyor. Kamuoyunun dikkatleri daha çok bu noktaya yönelmiş durumda. Bence ihtiyaç, Kandil'le böyle bir bağın, siyasi köprünün kurulmasıdır dedi.

DİL AĞRIYAN DİŞE GİDERMİŞ

Ankara'daki HDP Genel Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında Yüksekdağ, HDP heyetinden bazı üyelerin Kandil'e giderek ateşkes olasılığına ilişkin görüşmelerde bulunduğu yönündeki iddialar hakkında konuşarak Kandil'e gitmedik. Hayır, Kandil'e gitme planımız yok. Kandil'e gitme koşulları da yok. Bugün Kandil dediğiniz yer, sürekli bombarduman altında bir coğrafyadır. Siyasi muhataplık temelinde bir görüşme gerçekleştirmenin asgari güvenlik koşulları dahi yoktur. Kandil'e gitme üzerine bir plan yapmanın da zemini yoktur. Dil ağrıyan dişe gidermiş. Bütün kamuoyu ve siyasi mekanizmalar, bugün yaşanan ve şiddeti giderek artan savaşın çözümüne odaklanmış durumda. Bu savaşın taraflarından birisinin süreç içerisinde söyleyeceği bir söz, çatışmasızlığın önünü açması bakımından bu savaşın şiddetini ortadan kaldırması bakımından belirleyici bir yerde duruyor. O nedenle kamuoyunun dikkatleri daha çok bu noktaya yönelmiş durumda. Beklenti daha çok buraya evrilmiş durumda. Ben bu yönlü haberlerin de bu yönlü yaklaşımların; bir beklentinin, bir ihtiyacın dışa vurumu olduğunu düşünüyorum. Bence ihtiyaç, Kandil'le böyle bir bağın, siyasi köprünün kurulmasıdır diye konuştu.

O IŞIKLI TABELAYI HAZIRLATAN KORKU SİYASETİYLE OY ALINABİLECEĞİNİ SANIYORSA YANILDIĞINI GÖRECEK

Açıklamalarının ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Yüksekdağ, Antalya'nın Gündoğmuş İlçesi'nin AK Partili Belediye Başkanı Mehmet Özeren tarafından yaptırılan ve üzerinde 'HDP'ye gönülsüz oy veren korkaktır. Gönüllü oy veren alçaktır' yazısı yer alan tabela hakkında ne düşündüğü sorusu için Biz hiçbir zaman korku siyaseti ile oy almadık. O ışıklı tabelayı hazırlatan her kimse korku siyasetiyle oy alınabileceğini sanıyorsa yanıldığını görecek. Biz kimsenin gözünü korkutarak bir siyasi çalışma yapmadık. Ama bütün tarih boyunca şu çok temel gerçek olmuştur. HDP'ye oy vermek, yürek ve cesaret istemiştir. Ama bu memlekette çok yürekli insan varmış. Çok cesaretli insan varmış. 7 Haziran'da bize 6,5 milyon yürekli insan oy verdi ifadelerini kullandı.

BAYRAĞIN KIZILINI, GÖLGESİNİ FAŞİZMLERİNE ALET ETMEYE KALKMASINLAR

TOBB'un önderliğinde Ankara'daki Sıhhiye Meydanı'nda, teröre karşı, gerçekleştirilecek olan yürüyüş hatırlatılarak HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın yürüyüşle ilgili açıklamaları sorulan Yüksekdağ, Bizim seçim sürecinde parti genel merkezimize saldırdılar. Parti genel merkezimiz önündeki Türk bayrağına da saldırdılar; ırkçı, linç grupları. Biz perşembe günü gerçekleşecek yürüyüşün amacının, bayrağa ve bayrağın temsil ettiği kutsiyete sahip çıkma hareketi olduğunu düşünmüyoruz. Eleştirdiğimiz, karşı çıktığımız şey, budur. Önünde Türk bayrağı asılı olan parti genel merkezimize saldıran güruh da o bayraklarla gelmişlerdi. Önünde bayrak asılı olan parti genel merkezimizi yaktılar. Bizim itiraz ettiğimiz şey, bayrağın kutsiyetinin ve bayrağın birleştirici değerlerinin ırkçılığa ve devlet terörüne alet edilmesidir. Kimse Türk bayrağını ve onun taşıdığı kutsiyeti ırkçı, savaş yanlısı, katliamcı emellerine alet etmeye kalkmasın. Yürüyüşlerde bayrağın gölgesine sığınarak faşizm yapmasın. O bayrağın alında, kızılında Türk'ün Kürt'ün Laz'ın Çerkez'in kanı var. O bayrağın kızılını, gölgesini Türkçülüklerine, kafatasçılıklarına, faşizmlerine alet etmeye kalkmasınlar. Biz buna itiraz ediyoruz, ederiz şeklinde konuştu.

AYNI VATANDA BİRLİKTE YAŞAMAK İSTEYEN HALKLARA KARŞI YAPILAN EN BÜYÜK HAKARET

Türk bayraklarıyla yürüyüş yapılacak olmasını aynı ülkede birlikte yaşamak isteyen halklara karşı yapılan bir hakaret olarak gördüklerini belirten Yüksekdağ, Biz o nedenle bu süreç içerisinde bu ırkçı, faşist yürüyüşler ve linç hareketleri esnasında Türk bayrağının kullanılmasını bayrağın kutsiyetine değerlerine yapılmış bir hakaret olarak görüyoruz. Aynı vatanda birlikte yaşamak isteyen halklara karşı yapılan en büyük hakaret olarak görüyoruz. Yarın öbür gün tarih karşısında hesap verecekler. Bu kadar büyük bir vahşeti, bu kadar bir iğrençliği bizlere vatanseverlik adına vatan savunması adına dayatanlar tarih sayfalarında çok karanlık şekilde anılacaklar açıklamasında bulundu.

GERÇEKLEŞTİRİLECEK YÜRÜYÜŞTE TERÖRÜN HER TÜRLÜSÜNE KARŞI TUTUM ALACAKLAR MI

Yüksekdağ, sözlerini şöyle sürdürdü Bizler karakolların basılmasını istemiyoruz. Bizler askerlerin, polislerin ölmesini istemiyoruz. Buna karşı çıkıyoruz. Bizler gerillaların ölmesini de istemiyoruz. Bizler sivillerin bu süreç içerisinde ölmesini istemiyoruz. Bu gerçekleştirilecek yürüyüşte terörün her türlüsüne karşı tutum alacaklar mı Cizre'de yaşamını kaybeden 35 günlük bebeğin ölümünü kınayacaklar mı Sokağa çıkma yasağı kalkmadan 1 saat önce ekmek almaya giderken fırın kapısında katledilen 75 yaşındaki ihtiyarın katledilmesini lanetleyecekler mi İşte bunlar çok önemli. Bizler şiddetin her türlüsüne karşı bütün Türkiye olarak ses ve tepki verelim diyoruz. Şiddetin her türlüsünü kınayalım. Bu yürüyüşte barışa güçlü bir çağrı çıkacak mı Bizim ilgilendiğimiz ve sorduğumuz soru budur

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yüksekdağ İhtiyaç, Kandil'le Siyasi Köprünün Kurulmasıdır 1- - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Malatya'da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarma görev alacak
    18:47 Malatya'da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarma görev alacak

    Malatya Valiliği, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarmanın görev alacağını duyurdu. Seçim güvenliği ve koordinasyon toplantısında, ilçe kaymakamları ve kolluk amirleri de yer aldı. Toplamda 542 bin 177 seçmenin oy kullanacağı seçimlerde, güvenlik personeli huzurlu bir ortam sağlamak için görev yapacak.

  • Metrobüste sıra kavgası kamerada
    18:46 Metrobüste sıra kavgası kamerada

    Avcılar'da metrobüs içerisinde iki yolcu arasında çıkan sıra kavgası cep telefonu kamerası tarafından kaydedildi. Tartışma metrobüse binen diğer yolcuların müdahalesiyle sona erdi.

  • Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, e-Okul üzerinden okul veri randevu işlemini hayata geçirdiklerini açıkladı
    18:45 Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, e-Okul üzerinden okul veri randevu işlemini hayata geçirdiklerini açıkladı

    Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Iğdır'da yaptığı konuşmada, velilerin okula girmesini istemediklerini ve bu konuda e-Okul üzerinden randevu sistemi kurduklarını belirtti. Ayrıca, öğretmen sayısının arttığını ve eğitim öğretim kalitesinin önemli olduğunu vurguladı. Bakan Tekin, Milli Eğitim Şurası ile ilgili yapılan yanlış anlaşılmayı düzeltti ve seçimlerden sonraki günü idari tatil ilan ettiklerini açıkladı.

  • Edremit'te boş bir evde çıkan yangın söndürüldü
    18:45 Edremit'te boş bir evde çıkan yangın söndürüldü

    Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı kırsal Çıkrıkçı Mahallesi'nde kullanılmayan bir evde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ve jandarma ekipleri, kısa sürede müdahalede bulunarak yangını kontrol altına aldı. Ancak yangın sonucunda tek katlı ev kullanılamaz hale geldi.

  • Sivasspor, Sivas Dört Eylül Futbol'u 3-0 mağlup etti
    18:44 Sivasspor, Sivas Dört Eylül Futbol'u 3-0 mağlup etti

    Sivasspor milli maçlar nedeniyle verilen arada Sivas Dört Eylül Futbol ile hazırlık maçında karşılaştı ve 3-0 galip geldi. Emre Gökay, Clinton N'jie ve Alaaddin Okumuş'un golleriyle Sivasspor kazandı.


Advertisement