Yüksekova'da 320 Büyükbaş Hayvan Dağıtıldı - Son Dakika
Güncel

Yüksekova'da 320 Büyükbaş Hayvan Dağıtıldı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 80 çiftçiye 320 büyükbaş hayvan dağıtıldı.

24.09.2013 23:51  Güncelleme: 08:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yüksekova'da 320 büyükbaş hayvan dağıtıldı - HAKKARİ

Yüksekova'da 320 büyükbaş hayvan dağıtıldı

HAKKARİ (AA) - Yüksekova ilçesinde 80 çiftçiye 320 büyükbaş hayvan dağıtıldı.

Hayvan dağıtım töreninde konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yılmaz, Cumhuriyet tarihinde ilk defa Özel İdareden tarıma bu kadar büyük pay ayrıldığını söyledi.

Mera ve yaylaların kullanıma açılmasının besiciyi daha çok cesaretlendirdiğini belirten Yılmaz, "Vatandaşlarımız hayvancılığa yönlendi. Hakkari'de hayvan potansiyelinde yüzde 15'lik bir artış var" dedi.

Yılmaz, kooperatife bağlı 80 üyenin her birine 4'er montofon cinsi gebe düve verdiklerini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Hayvanlar için daha önce de ahırlar yapıldı. Bugün hem hayvanları hem de ahırları teslim etmiş olduk. Hakkari genel itibariyle küçükbaş hayvancılığa elverişli olmasına rağmen, özellikle Yüksekova büyükbaş hayvancılık açısından büyük bir potansiyele sahip. Üretimle ilgili bir sorunumuz yok. Esas problem üretilen ürünlerin pazarlanması."

Ardından Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi (KASDEP) kapsamında Yüksekova'nın Kamışlı köyüne tırlarla getirilen hayvanlar, kura çekiminden sonra besicilere dağıtıldı.

Söz konusu desteklemede vatandaşın 2 yıl geri ödeme yapmayacağı, ödemelerin sonraki 3 yılda eşit miktarlarda faizsiz olarak yapılacağı belirtildi.

Törene, İl Müdürü Yılmaz, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Cezmi Yılmaz, İl Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Reşit Akman ve köylüler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yüksekova'da 320 Büyükbaş Hayvan Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement