Yüksekova'da Kürtçe Eğitim Merkezi Açıldı - Son Dakika
Güncel

Yüksekova'da Kürtçe Eğitim Merkezi Açıldı

Yüksekova\'da Kürtçe Eğitim Merkezi Açıldı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde Kürtçe eğitim verecek olan ve Abdullah Öcalan’ın annesinin ismi verilen merkez açıldı.

15.09.2014 15:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde Kürtçe eğitim verecek olan ve Abdullah Öcalan'ın annesinin ismi verilen merkez açıldı.

Kürt Dili Araştırma ve Geliştirme Derneği (Kurdi-Der), Kürt Dili ve Eğitim Hareketi (TZP) ile Eğitim-Sen öncülüğünde pilot bölge olarak seçildiği belirtilen üç bölgeden biri olan Yüksekova'da 'Dıbıstana Seretayı ya Dayıka Uveyş (Uveyş Ana İlkokulu)' adlı Kürtçe eğitim veren bir merkez açıldı. Abdullah Öcalan'ın annesi Uveyş'in isminin verildiği merkezin açılışına Yüksekova Belediye eş başkanları, DBP İlçe Örgütü yöneticileri, Barış Anneleri İnisiyatifi üyeleri, Eğitim-Sen üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Kurdi-Der yöneticileri ile vatandaşlar katıldı. Açılış öncesi davul zurna eşliğinde halaylar çeken grup, daha sonra hazırladıkları pankartlarla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önüne yürüdü. Burada basın açıklaması yapan Kurdi-Der Yüksekova Şubesi temsilcilerinden Deniz Bülbin, "Bugün Kürtler için önemli bir gündür. Biz sivil ve demokratik oluşumlar olarak Kürtçe'nin eğitim dili olmasına dikkat çekmek için okulları bir haftalık boykota çağırıyoruz. En doğal hakkımız olan anadilimize sahip çıkıyoruz. Bugün Kürtçe eğitim verecek olan 'Dıbıstana Seretayı ya Dayıka Uveyş' adlı okulumuzun açılışını yapacağız. Tüm halkımıza hayırlı olsun" dedi.

Grup, basın açıklamasının ardından tekrar yürüyüşe geçerek, açılışı yapılacak Esenyurt Mahallesi'ndeki merkezin önüne geldi. Barış Anneleri'nin yaptığı açılış çekilen halaylarla son buldu. 4 sınıfı olan merkeze 100 öğrencinin kayıt yaptırdığı öğrenildi.

Öte yandan, boykot çağrısı üzerine öğrencilerin okula gitmemesi nedeniyle Yüksekova'daki okullarda az sayıda öğrenci ders başı yaptı. - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yüksekova'da Kürtçe Eğitim Merkezi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Elbise dolabından hırsız çıktı
    20:34 Elbise dolabından hırsız çıktı

    Aydın'ın Nazilli ilçesinde hakkında 5 yıl hapis cezası bulunan bir şahıs, jandarmanın aramasında elbise dolabının içindeki gizli bölmeden çıktı. Aydın İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan detaylı inceleme sonucunda elbise dolabının sağ ve sol bölmelerinin derinliklerinin farklı olduğu ve dolapta gizli bir bölme olduğu tespit edildi. Şahıs, gizli bölmede saklanırken yakalandı ve tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • Kolombiya, Filistin'in BM'ye tam üye olmasını destekliyor
    20:34 Kolombiya, Filistin'in BM'ye tam üye olmasını destekliyor

    Kolombiya Dışişleri Bakanı Luis Gilberto Murillo, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde yaptığı konuşmada, Filistin'in BM'ye tam üye yapılması gerektiğini ve bu tanınmanın Filistin halkının haklarını garanti altına alacağını ve Orta Doğu'nun barış ve istikrarına katkı sağlayacağını belirtti. Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro da Filistin sorununun çözümü için uluslararası barış konferansı çağrısını yineledi.

  • Başkan Gürbüz: Elbistan'ı yeniden ayağa kaldıracağız
    20:34 Başkan Gürbüz: Elbistan'ı yeniden ayağa kaldıracağız

    Elbistan Belediye Başkanı Erkan Gürbüz, Elbistan'ı en kısa sürede depremden kaynaklanan problemler olsun, sosyal hayat olsun yeniden ayağa kaldıracağını söyledi.

  • İstanbul Gaziosmanpaşa'da toprak kayması! 14 ev etkilendi, 70 kişi tedbir amaçlı tahliye edildi.
    20:32 İstanbul Gaziosmanpaşa'da toprak kayması! 14 ev etkilendi, 70 kişi tedbir amaçlı tahliye edildi.

    İstanbul Gaziosmanpaşa'da toprak kayması! 14 ev etkilendi, 70 kişi tedbir amaçlı tahliye edildi.


Advertisement