Yüksekova'da PKK'nın 'El Yapımı Patlayıcı' İmalathanesi İmha Edildi - Son Dakika
Güncel

Yüksekova'da PKK'nın 'El Yapımı Patlayıcı' İmalathanesi İmha Edildi

Yüksekova\'da PKK\'nın \'El Yapımı Patlayıcı\' İmalathanesi İmha Edildi

Yüksekova'da PKK'nın 'el yapımı patlayıcı' imalathanesi imha edildiANKARA, (DHA) - HAKKARİ Yüksekova'da PKK'ya yönelik devam eden operasyonlar sırasında bir binada yapılar aramada PKK'lılar tarafından kullanılan el yapımı patlayıcı imalathanesi ele geçirildi.

24.03.2016 11:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yüksekova'da PKK'nın 'el yapımı patlayıcı' imalathanesi imha edildi

ANKARA, (DHA) - HAKKARİ Yüksekova'da PKK'ya yönelik devam eden operasyonlar sırasında bir binada yapılar aramada PKK'lılar tarafından kullanılan el yapımı patlayıcı imalathanesi ele geçirildi. Güvenlik güçleri el yapımı patlayıcı yapımında kullanılar malzemeleri imha etti.

22 Mart 2016 tarihinde Hakkari Yüksekova'da PKK'ya yönelik devam eden 'Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle' operasyonunda görev yapan güvenlik güçleri tarafından bir binada PKK'lılar tarafından kullanılan el yapımı patlayıcı imalathanesi ele geçirildi ve ve imha edildi.

Binada ele geçirilen ve imha edilen malzemeler şöyle; 10 zırhlı araçlar için basma düzenek, 2 ton amonyum nitrat, 55 düdüklü tencere ve çaydanlık içerisine hazırlanmış saniyeli fitil ateşlemeli el yapımı patlayıcı, 8'i boş 3'ü dolu mutfak tüpü, 150 elektrikli kapsül, 50 adi kapsül, 10 kilogram A4 patlayıcı, 500 metre saniyeli fitil, 300 metre kortex, 1 gergiden kurtulma el yapımı patlayıcı düzeneği, 3 bin metre elektrik kablosu, elektronik devreler, 500 metre misina ipi, 150 büyük boy 'Duracell' marka pil, 12 el bombası fünyesi, 2 savunma el bombası, 2 tuzaklanmış yangın tüpü, 150 litre mazot, parça tesiri için 2 koli 20'lik çivi, 1 piknik tüpü irtibatlı pürmüz, 1 jeneratör, muhtelif el yapımı patlayıcı yapımında ve izolesinde kullanılan bant ve kamuflaj için çuval."

(Tür: Ankara)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yüksekova'da PKK'nın 'El Yapımı Patlayıcı' İmalathanesi İmha Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement