Yüksekova'da Sokağa Çıkma Yasağının Kısmi Kaldırılması - Son Dakika
Güncel

Yüksekova'da Sokağa Çıkma Yasağının Kısmi Kaldırılması

Doğu ve Güneydoğu Bölge Barolar Dönem Sözcüsü ve Bingöl Baro Başkanı Abdullah Alakuş, "Kürt sorunu yaklaşık bir asırdır devam ediyor.

01.06.2016 18:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu ve Güneydoğu Bölge Barolar Dönem Sözcüsü ve Bingöl Baro Başkanı Abdullah Alakuş, "Kürt sorunu yaklaşık bir asırdır devam ediyor. Bu sorunun savaşla, şiddetle çözülemeyeceğini hepimiz görüyoruz." dedi.

Alakuş, Van Baro Başkanı Murat Timur ve Hakkari Baro Başkanı Serdar Işık'ın da bulunduğu bir grup heyetle birlikte Yüksekova ilçesine geldi.

Operasyonlarda hasar gören mahallelerde incelemelerde bulunan heyet adına konuşan Alakuş, yaşananlardan üzüntü duyduklarını belirterek, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

Bölgede büyük bir yıkım yaşandığını ifade eden Alakuş, "Kürt sorunu yaklaşık bir asırdır devam ediyor. Bu sorunun savaşla, şiddetle çözülemeyeceğini hepimiz görüyoruz. Bu sorun ancak müzakereyle çözülür. Buradan halkımıza sesleniyorum. Lütfen sabırlı olsunlar. Umarız bir an önce yaraları sarılır. Büyük bir travma ve dram yaşandı. Umarım bu travma kısa sürede atlatılır." diye konuştu.

Hakkari Baro Başkanı Serdar Işık ise vatandaşların metanetli olmalarını isteyerek, yanlarında olacaklarını söyledi.

Alakuş ve beraberindekiler basın açıklamasının ardından ilçeden ayrıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yüksekova'da Sokağa Çıkma Yasağının Kısmi Kaldırılması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement