Yüksekova'nın Düşman İşgalinden Kurtuluş Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

Yüksekova'nın Düşman İşgalinden Kurtuluş Yıl Dönümü

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümü törenle kutlandı.

05.05.2019 16:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümü törenle kutlandı.

Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende, Atatürk Anıt'ına çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Vali Erdoğan Gürbüz Ortaokulu Müdürü Sedat Yiğit, yaptığı konuşmada, 101 yıl önce yüreği vatan sevgisiyle dolu Türk askeri ve halkın direnciyle işgalci güçlerinin bu topraklardan çıkarıldığını söyledi.

Hak ve hürriyetten yoksun toplumların ayakta kalmalarının mümkün olmadığını belirten Yiğit, "Bizlere ve yeni nesillere düşen en önemli görev destansı mücadeleler sonucunda bize emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti'nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü savunmak, Atatürk ilke ve değerlerini koruyup kollamak, iç ve dış tehditlere karşı uyanık olmaktır." dedi.

Törene, Kaymakam Ramazan Kendüzler, Belediye Başkan Vekili Metin Yaşar, askeri erkan, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdurrahman Pınar, Esendere Belde Belediye Başkanı Dırbaz Büyüksu, Büyükçiflik Belde Belediye Başkanı İsmail Rüştü Zeydan, AK Parti İlçe Başkanı Naci Bilici, kurum amirleri, şehit yakınları ve öğrenciler katıldı.

Yüksekova\'nın Düşman İşgalinden Kurtuluş Yıl Dönümü
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yüksekova'nın Düşman İşgalinden Kurtuluş Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement