Yüksekovalı Annelerden Barış Çağrısı - Son Dakika
Yerel

Yüksekovalı Annelerden Barış Çağrısı

Yüksekovalı Annelerden Barış Çağrısı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bir araya gelen anneler, barış çağrısı yaptı.

05.08.2015 19:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bir araya gelen anneler, barış çağrısı yaptı.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Yüksekova ilçe binasında bir araya gelen anneler, son günlerde bölgede yaşanan çatışmaların sonlandırılmasını istedi. Belediye Başkanı Ruken Yetişkin'in de araların olduğu anneler, silahların bir an önce susması gerektiğini belirterek, barış çağrısı yaptı.

Beyaz tülbent takan anneler adına açıklama yapan Zekiye İke, üç yıl önce başlatılan Çözüm Süreci boyunca bölgede ölümlerin yaşanmadığına dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Lütfen rica ediyoruz, bu kadar acı yeter. Annelerin bu kadar acı çekmesi yetmedi mi? Biz tüm taraflara da çağrı yapıyoruz. Bir an önce silahları susturun, bu kanı durdurun. Biz fazla bir şey istemiyoruz. Bizim tek ortak isteğimiz var, o da barıştır. Biz artık kendi topraklarımızda huzur ve barış içinde yaşamak istiyoruz. Yine asker ve polislerin annelerine de çağrı yapıyorum. Gelin devlet yetkililerine, HDP'ye hep beraber barış çağrısı yapalım. Bu kanı, bu acıyı, annelerin gözyaşını dindirelim."

Annelerden Elif İke ise bütün annelerin barış için sesini yükseltmesi gerektiğini bildirerek, "Barışın gelmesi hepimize hayırlıdır çünkü savaş bu ülkeye sadece zarar getirir. Hep beraber bu kanın önüne geçelim. Barıştan başka bir isteğimiz yok. Bütün siyasi partiler bir araya gelip, barış konusunda uzlaşsınlar. Hepimiz kardeşiz" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yüksekovalı Annelerden Barış Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement