Yüksel Caddesi eylemlerinde 7 sanık için 28'er yıl hapis istemi - Son Dakika
Güncel

Yüksel Caddesi eylemlerinde 7 sanık için 28'er yıl hapis istemi

Yüksel Caddesi eylemlerinde 7 sanık için 28\'er yıl hapis istemi

ANKARA'da, Yüksel Caddesi'nde yasa dışı gösteri yapanlara yönelik düzenlenen DHKP-C operasyonunda gözaltına alınan 7 kişi hakkında, 'terör örgütü üyeliği', 'terörle mücadelede görev almış kişileri hedef gösterme' ve 'görev yaptırmamak için direnme' suçlarından başlatılan soruşturma...

28.10.2020 15:43  Güncelleme: 16:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ANKARA'da, Yüksel Caddesi'nde yasa dışı gösteri yapanlara yönelik düzenlenen DHKP-C operasyonunda gözaltına alınan 7 kişi hakkında, 'terör örgütü üyeliği', 'terörle mücadelede görev almış kişileri hedef gösterme' ve 'görev yaptırmamak için direnme' suçlarından başlatılan soruşturma tamamlanarak iddianame düzenlendi. İddianamede, 7 kişinin tamamı hakkında  28'er yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, terör örgütü DHKP-C'nin memur yapılanması Devrimci Memur Hareketi adına faaliyet gösterdiği gerekçesiyle yapılan operasyonda gözaltına alınan 7 kişi hakkında soruşturma tamamlandı. Savcılık tarafından hazırlanan iddianamede, şüpheliler A.K., M.D., M.K., G.B., A.Ş., A.Ö. ile N.B'nin Yüksel Caddesi'nde örgütün talimatıyla eylem yaptıkları ifade edildi. İddianamede, şüphelilerin, terör örgütünün açık alan yapılanmaları tarafından düzenlenen etkinliklere katıldıkları, diğer illerdeki eylemleri organize ettikleri, örgütsel faaliyetler yürüttükleri, ölen örgüt mensuplarının cenazelerine katıldıkları, terörle mücadelede görev alan emniyet mensuplarını kimliğini açıklayarak hedef gösterdikleri, Yüksel Caddesi'ndeki eylemlerini genele yayma amaçlı toplu taşıma ve halkın yoğun bulunduğu yerlerde ajitasyon çalışması yaptıkları anlatıldı. HTS kayıtlarının da yer aldığı iddianamede, şüphelilerin tamamı için, 'terör örgütü üyeliği', 'terörle mücadelede görev almış kişileri hedef gösterme' ve 'görev yaptırmamak için direnme', 'terör amacıyla tehdit' suçlarından 28'er yıla kadar hapis cezası talep edildi. İddianamenin kabul edilmesi halinde şüpheliler Ankara 28'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanacaklar.


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yüksel Caddesi eylemlerinde 7 sanık için 28'er yıl hapis istemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement