Yüksel'den Delican'a destek ziyareti - Son Dakika
Güncel

Yüksel'den Delican'a destek ziyareti

Yüksel\'den Delican\'a destek ziyareti

CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel ve yönetim kurulu üyeleri AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican'ı makamında ziyaret etti.

27.07.2016 15:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ziyaretlerinden dolayı Yüksel'e teşekkür eden Başkan Delican; "Sayın Kılıçdaroğlu'nun da bu birlik ve beraberliği dile getirmesi çok değerli bir şey. Bizler bu süreci birbirimize bağlılığımızla atlattık" dedi

CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican'ı ziyaret ederek, darbeye karşı beraberlik mesajı verdi. Ziyarette konuşan Alaattin Yüksel; " 15 Temmuz'da Türkiye uçurumun kenarından döndü. Başta hedef alınan hükümettir ve Türkiye'nin özgürlükleri hedef alınmış. Biz bu durumu, parlamenter demokrasiye karşı yapılmış bir darbe olarak algıladık. Öyle ki; Türkiye'nin siyasi tarihinde parlamentonun bombalanması ilk oldu. Ancak; bütün medyamız, STK'larımız, siyasi partilerimiz bir olarak bu darbeye karşı çıktı. Genel başkanımızın dediği gibi darbe kimden nerden gelirse gelsin karşıyız. Biz de bu yüzden İstanbul Taksim Meydanı'nda çok büyük bir demokrasi mitingi gerçekleştirdik" dedi.

15 Temmuz gecesi demokrasiye sahip çıkan bir Türkiye olduğunu ifade eden Yüksel; "200'ün üzerinde demokrasi şehidi verdik. Tüm şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum ve biz bu demokrasi şehitlerimizi gerçekten şehit statüsünde değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Tabi bizim 15 Temmuz öncesi hükümete yönelik ciddi eleştirilerimiz vardı. Bunların birçoğunda haklı olduğumuz ortaya çıktı ama gün bir olma, demokrasiye sahip çıkma günü. Bu örgüt devletin tüm kademelerinden temizlenmeli. Bununla ilgili olarak hızlı hareket edilmeli ve adil olunmalı. Kurunun yanında yaş yanmamalı. Yeni görevlendirmenin de liyakata bağlı olarak yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Devletin geçmişte böyle bir geleneği vardı. O geleneğin tekrar güçlendirilerek devam ettirilmesi lazım. Bunların yanı sıra; kapatılan üniversiteler var, bu üniversitede okuyan öğrenciler mağdur edilmemeli. Bundan sonra biz hep birlikte, güçlü bir demokrasiyi nasıl kurarız diye çalışmalıyız" şeklinde konuştu.

Delican; "Bizler birer demokrasi tatbikatı yapıyoruz"

Alaattin Yüksel'e ziyaretinden dolayı teşekkür eden AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican ise; "Türk siyasi tarihi açısından çok önemli bir dönemden geçiyoruz. Biz günlerdir Konak Meydanı'ndayız. Bu meydan ilk kurşunun atıldığı, çok önemli bir meydan. Ve bizler demokrasiye, Cumhuriyetin temel değerlerine sahip çıkan bir kentteyiz. Bugünlerde bizler Türkiye'de birer demokrasi tatbikatı yapıyoruz ve ülkemize uzanacak ellere karşı tüm dünyaya bu haykırışı bu meydanlardan gösteriyoruz. Bu necip millet tarihten bugüne tüm dünyanın takdirini almış bir millet. Bu nedenle bizimle beraber olduğunuz için size teşekkür ediyorum. Sayın Kılıçdaroğlu'nun da bu birlik ve beraberliği dile getirmesi çok değerli bir şey. Bizler bu süreci birbirimize bağlılığımızla atlattık. Siyasette herkes birbirini eleştirir. Kaldı ki, farklı görüşlerin olmadığı bir ortam da çözüm üretemeyiz. Biz iktidar partisi olarak eleştirilere sonuna kadar açığız" dedi.

1980 darbesi öncesinde bu milletin evlatlarını sağcı solcu diye bir şekilde provoke ederek darbe yapıldığını ifade eden Başkan Delican; "Bu örgüt şimdi ülkenin aktif beyinlerini kendi yanlarına çekerek, kendi amaçları doğrultusunda kullandıklarını ve devletin çeşitli kademelerine yerleştirdiklerini gördük. Bu örgüt, insanlar arasındaki farklılıkları araya girerek daha çok açtılar ve Türkiye'yi kutuplaştırmaya çalıştılar" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanının bizi meydana çağırması çok önemliydi diyerek sözlerini sürdüren Delican; "Bu zor günlerde birbirimize sahip çıkmamız, bir olmamız çok önemli. Tüm liderlerin bir araya gelmesi de çok önemliydi ülkemizi, vatandaşlarımızı rahatlattı. Ülkenin her türlü kaynağına girmiş olan bu yapı, devleti eline geçirmek için her şeyi yapmış. Her şey hızlı bir şekilde açığa çıkıyor. Onların başındaki beyni sulanmış şahıs zaten her şeyi açıkça söylüyor, 'Devletin tüm kurumlarına gireceksiniz ve yumurtanın 20 günde olgunlaşması gibi tam zamanında ortaya çıkacaksınız' diyor. Bu konuşmaları da dışarıya çıkanlar kimseye söylemeyecek ve içinizde kalacak diyor. Bu örgüt, bu ülkenin insanlarını kullandı. Tabi bu girişimin dış uzantılarla nasıl yapıldığı da ortada. En kısa sürede devletin tüm çarkları işlemeye başlayacak. Kimse merak etmesin her şey titizlikle gerçekleştirilecek" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yüksel'den Delican'a destek ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement