Yunak'ta Siyer-İ Nebi yarışması düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Yunak'ta Siyer-İ Nebi yarışması düzenlendi

Yunak\'ta Siyer-İ Nebi yarışması düzenlendi

Konya'nın Yunak ilçesinde Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Yunak Şubesi tarafından Siyer-i Nebi yarışması düzenlendi.

15.12.2019 13:44  Güncelleme: 13:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın Yunak ilçesinde Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Yunak Şubesi tarafından Siyer-i Nebi yarışması düzenlendi.

Anadolu Gençlik Derneği ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde organize edilen "Liseli Gençler Efendimizin İzinde" adlı Siyer-i Nebi yarışması, Yunak'ta yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Yunak Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde düzenlenen yarışmaya lise düzeyindeki okullardan 100'ün üzerinde öğrenci katıldı.

Yarışmada öğrenciler Hz. Muhammed'in hayatıyla ilgili 80 soruyu 120 dakikada cevaplamaya çalıştı. Geleneksel olarak her yıl düzenlenen yarışma sonuçları 31 Aralık gecesi düzenlenecek olan Mekke'nin Fethi programında açıklanarak dereceye giren öğrencilere ödülleri verilecek.

Yarışma hakkında AA muhabirine açıklamada bulunan AGD Yunak Temsilcisi Murat Yıldırımer, yarışmayı düzenli olarak her yıl yaptıklarını söyledi.

Yıldırımer, yarışmada amacın Hz. Muhammed'in hayatını genç nesillere doğru şekilde öğretmek olduğunu ifade ederek, "Peygamberimizin rehberliğinde mili ve manevi değerlerine bağlı nesillerin yetişmesine vesile olmak bizim görevimizdir. Efendimizin nasıl yaşadığı, verdiği mücadeleler, Müslümanlığı ve güzel ahlakının bilinmesi lazım. Bu da bir Müslüman için çok önemli ve iman ettiği peygamberinin değer ve kıymetini hakkı ile takdir etmesini sağlayacaktır." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yunak'ta Siyer-İ Nebi yarışması düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.


Advertisement