Yunak'ta veliler, e-Twinning Projesi ile eğitime dahil ediliyor - Son Dakika
Güncel

Yunak'ta veliler, e-Twinning Projesi ile eğitime dahil ediliyor

Yunak\'ta veliler, e-Twinning Projesi ile eğitime dahil ediliyor

Konya'nın Yunak ilçesinde e-Twinning Projesi kapsamında "İnancımızın Parıltısı Namaz Projesi" hayata geçirildi.

05.03.2021 16:35  Güncelleme: 16:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın Yunak ilçesinde e-Twinning Projesi kapsamında "İnancımızın Parıltısı Namaz Projesi" hayata geçirildi.

Orhan Erdem İmam Hatip Ortaokulu'nda da uygulanan proje, Kovid-19 tedbirleri kapsamında kısıtlı öğrenci ile maske, mesafe ve hijyen kurallarına göre yapıldı.

"İnancımızın Parıltısı Namaz Projesi" ile veliler okulda öğrencilerle etkinliklere katılarak eğitimde rol model olarak yer alıyor.

Türkiye genelinde 4 okulun yer aldığı projede öğretmenler geliştirdikleri projelerle velilerin de derslerde öğrencilerle sürece dahil olmasını sağlıyor.

Proje ile okul, öğrenci ve aile arasında sinerji oluşturarak namazla ilgili ayetlere göz aşinalığı kazandırmak, öğrencilerin namaz ile ilgili ayetleri öğrenerek ailesi ile birlikte uygulamasını sağlamak ve namaz ibadetinin çocuklara kalıcı olarak kazandırılıp onlara namazı sevdirmeyi amaçlıyor.

Bu proje ile namaz ibadetinin önemini aktardıklarını belirten proje kurucusu Orhan Erdem İmam Hatip Ortaokulu Din Kültürü Öğretmeni Elmas Burcu Karataş sonuçlardan memnun olduklarını ifade ederek "Çocuklarımıza doğru bilgilerle namazı anlatırsak, namazın ruhu ile onları doğru zamanda tanıştırırsak ve namazla ilgili onlarca ayet ve hadisten yola çıkarak onların gönüllerine namaz sevdasını yerleştirsek ahlaklı ve iç huzura sahip bir neslin inşasını oluşturmuş olacağız." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yunak'ta veliler, e-Twinning Projesi ile eğitime dahil ediliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement