Yunan Yazar Tanı Kolejinin Konuğu Oldu... - Son Dakika
Güncel

Yunan Yazar Tanı Kolejinin Konuğu Oldu...

Yunan Yazar Tanı Kolejinin Konuğu Oldu...

2011 Yılında Avrupa Birliği Edebiyat Ödülü'ne değer görülen Yunan yazar Dimitris Sotakis, kitap fuarı için geldiği İzmir'de Tanı Kolejinin konuğu olarak öğrencilerle bir araya geldi.

21.04.2018 09:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yunanistan'daki ekonomik krizin bireyler üzerinde yarattığı baskıyı ironik bir dille ele aldığı "Soluğun Mucizesi" ve Günümüz insanının kibrini, arzularını ve derin yalnızlığını yazdığı "Bir Süpermarketin Hikâyesi" kitabı ile anlatan Sotakis, Tanı Koleji öğrencileriyle keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi.

"SOYUT KAVRAMLAR BENİM İLHAM KAYNAĞIM"

Söyleşi sırasında öğrencilere kitaplarını yazarken nelerden ilham aldığını da anlatan Yunan Yazar Dimitris Sotakis, " Benim ilham kaynağım soyut şeylerdir. Yani daha çok kendi hayatımdaki aşk, sevgi, arkadaşlık ve dostluk gibi soyut kavramlar üzerinden ilham alıyorum. Örneğin birinin yüz ifadesi, birinden duyduğum bir cümle, gördüğüm bir yazı veya bir nesne bana ilham verebilir hikayeyi kafamda kurgulamama yardımcı olabilir" dedi.

Söyleşinin sonunda Yunan Yazar Dimitris Sotakis, Tanı Koleji öğrencileri için kitaplarını imzaladı.

DİMİTRİS SOTAKİS KİMDİR?

1973'te Atina'da doğdu. İlk romanı Ev 1997'de yayımlandı. Yeşil Kapı (2002), On Bir Erotik Ölüm (2004), Gürültü (2005), Mısır Adam (2007) başlıklı çalışmaları olumlu eleştiriler aldı, başka dillere çevrildi, ödüller kazandı. Yazar, 2010'da Vincitore dell' Athens Edebiyat Ödülü'nü, 2011'de de Avrupa Birliği Edebiyat Ödülü'nü aldı. Sotakis'i çağının önemli yazarlarından biri haline getiren 2009 yılında yayımlanan Soluğun Mucizesi ve 2017 yılında yayımlanan son kitabı Bir Süpermarketin Hikayesi DeliDolu tarafından Türkçeye kazandırıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yunan Yazar Tanı Kolejinin Konuğu Oldu... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement