Yunanistan'a Kaçan 8 Asker Dedeağaç'ta Suçüstü Mahkemesinde Hakim Karşısına Çıktı - Son Dakika
Güncel

Yunanistan'a Kaçan 8 Asker Dedeağaç'ta Suçüstü Mahkemesinde Hakim Karşısına Çıktı

Yunanistan\'a Kaçan 8 Asker Dedeağaç\'ta Suçüstü Mahkemesinde Hakim Karşısına Çıktı

Lütfü KARAKAŞ/DEDEAĞAÇ (Yunanistan) - TÜRK Silahlı Kuvvetleri içine sızan bir grubun 15 Temmuz gecesi yaptığı başarısız darbe girişimi sonrası Yunanistan'ın Dedeağaç kentine 16 Temmuz günü saat 11.50 sıralarında inen Sikorsky helikopterde bulunan 2 binbaşı, 4 yüzbaşı ve 2 astsubay bugün hakim karşısına çıktı.

21.07.2016 14:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Lütfü KARAKAŞ/DEDEAĞAÇ (Yunanistan) - TÜRK Silahlı Kuvvetleri içine sızan bir grubun 15 Temmuz gecesi yaptığı başarısız darbe girişimi sonrası Yunanistan'ın Dedeağaç kentine 16 Temmuz günü saat 11.50 sıralarında inen Sikorsky helikopterde bulunan 2 binbaşı, 4 yüzbaşı ve 2 astsubay bugün hakim karşısına çıktı.

Dedeağaç Suçüstü Mahkemesi'ne saat 12.00'de getirilen askerler, basın mensupları görüntü alırken yüzlerini kapattı. Mahkemede sorgulanan askerler ifadelerinde, İstanbul Aksaray'da yaralıları almak üzere görevlendirildiklerini, ancak yerden ateş açılması üzerine birliklerine geri döndüklerini söyledi. Birliklerine döndükten sonra whatsapp grubundan anlaşarak, saat 04.00 sıralarında birlikten helikopterle ayrıldıklarını anlatan askerler, boş bir araziye inerek kendi aralarında ne yapacaklarına karar verip, Yunanistan'a gelme konusunda mutabakat sağladıklarını ifade etti.

Ayrıca, askerler ifadelerinde Bulgaristan yerine can güvenliklerinin daha emniyetli olacaklarını düşündükleri Yunanistan'ı tercih ettiklerini ve hava sahasına girdikten sonra sahte SOS vererek acil iniş yaptıklarını anlattı.

Darbeci 8 askerden Binbaşı Süleyman Büyük, Yüzbaşı Abdullah Yetik, Yüzbaşı Feridun Çoban ve bir başçavuşun sorguları saat 14.00'e kadar tamamlandı. Diğer 4 askerin mahkemedeki ifade vermeleri sürüyor.

AVUKATLAR AÇIKLAMA YAPTI

Dedeağaç Suçüstü Mahkemesi'nin önünde avukatlar açıklamada bulundu. Mahkeme önünde konuşan Edirne Baro Başkanı Özgür Yıldırım, "Edirne'den geldik. İstanbul'dan meslektaşlarımız da burada. Sınır dışı edilip Türkiye'ye iade edilmeleri gerekiyor. Dünya kamuoyuna sesleniyorum, sınır dışı edilip Türkiye'ye iade edildiklerinde şüphe duyulmasın Türkiye hukuk devletidir. En adil şekilde yargılanacaklardır. Sınır dışı edilip iade edilmeleri gerekiyor. Bunun için buradayız. Hukukçuların, avukatların sesini duyurmaya geldik" diye konuştu.

İstanbul Barosu'ndan avukat Ramazan Ertürk de davaya müdahil olacaklarını söyledi. Pazartesi günü yapılan duruşmaya da katıldıklarını söyleyen Ertürk, "Orada mahkeme heyeti ile sayın savcı ile de görüştük. Bu kişiler ile ilgili bir dosya oluşturduk. Bu kişilerle ilgili çantamızda dosya var. Dosyaları mahkemeye takdim edeceğiz. Sığınma talep edecekleri yönünde bilgiler geldi bize. Türkiye ile Yunanistan arasında imzalanan sözleşme şartlarına göre bu kişilerin iade edilmesi gerekir. Bu kişiler Cumhurbaşkanımızın kaldığı Muğla'daki otele baskın düzenlemiş kişilerdir. Katiller sürüsüdür bunlar. Bu katiller sonrasında İstanbul'a gelip sivil halkı bombalamıştır" dedi.

Mahkeme önünde toplanan bazı Türk vatandaşları da darbeci subayların bir çok kişiyi öldürdüklerini ileri sürerek Türkiye'ye iade edilmelerini istedi. Bazı kişiler de "O hainleri almaya geldik" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yunanistan'a Kaçan 8 Asker Dedeağaç'ta Suçüstü Mahkemesinde Hakim Karşısına Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement