Yunanistan'a Kaçan Askerlerin Yargılandığı Davada Ağırlaştırılmış Müebbet Talebi - Son Dakika
3.Sayfa

Yunanistan'a Kaçan Askerlerin Yargılandığı Davada Ağırlaştırılmış Müebbet Talebi

FETÖ'nün darbe girişiminde helikopterle Yunanistan'a kaçan askerlerin yargılandığı davada mütalaa açıklandı.

28.12.2018 13:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

FETÖ'nün darbe girişiminde helikopterle Yunanistan'a kaçan askerlerin yargılandığı davada mütalaa açıklandı. Bir sanığa 2 kez, 9 sanığın ise birer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen mütalaada, Yunanistan'a kaçmayı başaran 8 sanığın ise dosyasının ayrılması talep edildi.

Fethullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişimi sırasında 4. Kara Havacılık Alay Komutanlığından helikopterlerle hareket ederek, İstanbul çevresinde kalkışmaya katılan ve bir kısmı daha sonra Yunanistan'a kaçan subayların da aralarında bulunduğu 9'u tutuklu, 8'i firari 19 eski havacı askerin yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

İstanbul 33. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada tutuklu sanıklar Osman Gider, Talip Güler, Salih Kukudasoğlu, Halil Can Akbaş, Rıfat Çelik, Fatih Mandacı, Hüseyin Pehlivan, Mehmet Güngör, Mahmut Küçüközer ile tutuksuz sanıklar Ferit Gök ve İsmail Yılmaz hazır bulundu. Tanıkların dinlenilmesinin ardından Cumhuriyet Savcısı, esas hakkındaki mütalaasını açıkladı.

Darbe girişiminden katılan helikopterler 4. Kara Havacılık Alayından havalandı

Darbe girişimi kapsamında darbeci askerler tarafından 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, TRT, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Valilik, emniyet binaları gibi stratejik önem taşıyan yerlerin ele geçirilmeye ve kontrol altına alınmaya çalışıldığı aktarılan mütalaada, davaya konu faaliyetlerin bir kısmının organize ve icra edildiği Sancaktepe ilçesinde konuşlu 4. Kara Havacılık Alay Komutanlığında gerçekleştiği kaydedildi.

Darbe kalkışması sırasında 4. Kara Havacılık Alayından 21.35 ile 21.50 saatleri arasında 4 adet 14306, 11306, 11308 ve 11309 kuyruk numaralı Skorsky marka helikopterin peş peşe havalandıkları, UH-1 tipi 11070 kuyruk numaralı helikopterin ise darbe teşebbüsü faaliyeti çerçevesinde aynı gün saat 23.59 sıralarında havalandığı belirtildi.

Mütalaada, 14306 kuyruk numaralı helikopterde bulunan personellerin Cumhurbaşkanı'na suikast girişiminde bulundukları iddiası ile yakalandıkları, 11070-11306-11308 ve 11309 kuyruk numaralı helikopterlerde bulunan personellerin darbe kalkışması kapsamında İstanbul'da çeşitli faaliyetlerde bulunduktan sonra Yeşilköy Askeri Havalimanı apronunda buluştukları aktarılarak, darbe gecesinde yaşananlar şöyle anlatıldı:

"Emniyet güçlerini buraya operasyon yapması sonrasında 4 helikopterin buradan havalanarak 66. Mekanize Tugay Komutanlığı'na iniş yaptıkları, 16 Temmuz 2016 günü saat 04.30 sıralarında 66. Mekanize Tugayında güvenlik güçlerinin müdahalesi sonrası çatışmaların çıktığı, 12 kişilik helikopter personelin saat 04.50 sıralarında binadan çıkarak 11308 kuyruk numaralı helikoptere bindikleri, 11070,11306 ve 11309 kuyruk no'lu helikopterleri 66. Mekanize Tugayında bıraktıkları, sanıklar Abdullah Yetik ve Ahmet Güzel'in yönetimindeki 11308 kuyruk numaralı helikopterin 66. Mekanize Tugayından ayrılıp Şile bölgesinde ormanlık alana iniş yaptığı, birkaç saat bekledikleri ve Yunanistan'a kaçmaya karar verdikleri, helikopterde bulunan sanıklar Ahmet Güzel, Gençay Böyük, Süleyman Özkaynakçı, Mesut Fırat, Ferudun Çoban, Abdullah Yetik ve Bilal Kurugül'ün sanıklar Rifat Çelik, Mehmet Güngör, Fatih Mandacı ve Halil Can Akbaş'ı Şile'deki ormanlık alana bırakarak 11308 kuyruk nolu helikopterle havalanarak Yunanistan'a kaçtıkları ve Yunanistan yetkili makamları tarafından yakalandıkları anlaşılmıştır."

10 sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis talebi

Savcı mütalaasında darbe girişimine katılan ve helikopterle bir kişinin ölümüne yol açan tutuklu sanıklardan Rıfat Çelik'in 'anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme', 'kasten öldürme' suçundan 2 kez ağırlaştırılmış müebbet, 'kasten öldürmeye teşebbüs' ve 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçlarından da 20 yıl 6 aydan 35 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

Mütalaada, tutuklu sanıklar Salih Kukudasoğlu, Osman Gider, Hüseyin Pehlivan, Talip Güler, Mehmet Güngör, Halil Can Akbaş, Mahmut Küçüközer ve Fatih Mandacı ile tutuksuz sanık Ferit Gök'ün 'anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme' ve 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçlarından birer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istendi.

Darbe girişiminin ardından Yunanistan'a firar etmeyi başaran 8 askerin dosyasının ayrılmasının talep edildiği mütalaada tutuksuz sanık İsmail Yılmaz'ın ise beraatına karar verilmesi istendi.

Bir sanığa tahliye

Mütalaanın ardından söz alan sanıklar ve avukatları mütalaaya karşın savunmalarını hazırlamak için mahkemeden süre talep etti. Sanıklara savunmalarını hazırlamaları için süre veren mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Mahmut Küçüközer'in tahliyesine karar verdi. Diğer tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına hükmeden heyet, duruşmayı Ocak ayına erteledi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Yunanistan'a Kaçan Askerlerin Yargılandığı Davada Ağırlaştırılmış Müebbet Talebi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir'de Kız Çocuğunu Taciz Eden Şüpheli Yakalandı
    08:15 İzmir'de Kız Çocuğunu Taciz Eden Şüpheli Yakalandı

    İzmir'in Karabağlar ilçesinde yaşayan 12 yaşındaki bir kız çocuğunu taciz ettiği iddia edilen şüpheli, polis ekiplerince saklandığı adreste gözaltına alındı. Ailenin suç duyurusu üzerine yapılan çalışmalar sonucunda şüpheli Bayraklı ilçesinde yakalandı ve emniyetteki işlemleri devam ediyor.

  • Bakan Yerlikaya: İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İstanbul'da yakalandı
    08:06 Bakan Yerlikaya: İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İstanbul'da yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İnterpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla yakalandığını açıkladı. Operasyon, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirildi.

  • İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla uluslararası suçlular yakalandı
    08:04 İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla uluslararası suçlular yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla uluslararası seviyede aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un yakalandığını açıkladı. Operasyon, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirildi.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    08:02 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çevre ilçelerden çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre halı üretimi yapılan fabrikada içeride mahsur kalan işçiler olması muhtemel. İtfaiye ekiplerinin yangına müdahalesi devam ediyor.

  • İstanbul'da düzenlenen operasyonla uluslararası suçlular yakalandı
    07:58 İstanbul'da düzenlenen operasyonla uluslararası suçlular yakalandı

    İçişleri Bakanı Yerlikaya, İstanbul'da gerçekleştirilen 'Mahzen-23' Operasyonuyla, Interpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un yakalandığını duyurdu. Baisaov, 'Yasa Dışı Örgüt Faaliyetleri ve Kaçakçılık' suçundan, Rakhishov ise 'Dolandırıcılık' suçundan aranıyordu.

  • Ankara'da taksici, selektör yapan otomobil sürücüsünün önünü kesti
    07:46 Ankara'da taksici, selektör yapan otomobil sürücüsünün önünü kesti

    Ankara'da bir taksici, kendisine 'selektör' yapan otomobil sürücüsünün önünü keserek saldırmaya çalıştı. Olay, Turan Güneş Bulvarı yakını, Hollanda Caddesi'nde meydana geldi. Öfkelenen taksici, 'niye selektör atıyorsun' diyerek otomobil sürücüsüne bağırdı ve yumruk atmaya çalıştı. Libya uyruklu otomobil sürücüsüne saldırı girişiminde bulunan taksicinin bu hali cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    07:20 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre içeride mahsur kalan işçiler olabilir. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.

  • Küçükçekmece'de iş yerinde çıkan yangına itfaiye müdahale etti
    06:49 Küçükçekmece'de iş yerinde çıkan yangına itfaiye müdahale etti

    İstanbul Küçükçekmece ilçesinde bulunan Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bir iş yerinde yangın çıktı. Olay yerine hızla sevk edilen itfaiye ekipleri, yangına müdahale etmek için çalışmalara başladı.

  • Ankara'da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada
    01:46 Ankara'da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada

    Ankara'nın Pursaklar ilçesinde tali yoldan caddeye çıkan çimento tankeri kontrolden çıktı. Devrilerek yokuş aşağı kayan tankerin görüntüsü anbean kameraya yansıdı. Kaza neticesinde şans eseri ölen veya yaralanan olmadı.

  • Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü
    01:42 Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü

    Avcılar'da yaşanan olayda, Vehbi Yıldız adlı şahıs, 3 çocuğunun annesi olan eşi Serap Yıldız'ı bilinmeyen bir nedenle silahla vurarak öldürdü. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Vehbi Yıldız'ın eylemi sonrası olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi ancak Serap Yıldız'ın hayatını kaybettiği belirlendi. Olayın ardından yapılan incelemelerin ardından Serap Yıldız'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

  • Gaziantep'te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu
    01:33 Gaziantep'te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu

    Gaziantep-Nizip karayolunda vücudunun çeşitli yerlerinden silahla vurulmuş bir kadın cesedi bulundu. Cesedin kimlik tespiti için adli tıp kurumuna kaldırılmasıyla birlikte zanlı ya da zanlıları bulmak için geniş çaplı bir çalışma başlatıldı.


Advertisement