Yunanistan'da Güvenlik ve İstikrar Konferansı - Son Dakika
Güncel

Yunanistan'da Güvenlik ve İstikrar Konferansı

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias, yerlerinden edilen milyonlarca insanın geri dönebilmesi için Suriye ve Irak'ta barışın tesis edilmesi çağrısında bulundu.

22.05.2017 14:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias, yerlerinden edilen milyonlarca insanın geri dönebilmesi için Suriye ve Irak'ta barışın tesis edilmesi çağrısında bulundu.

Yunanistan'ın ev sahipliğinde, Balkan ve Arap ülkelerinden üst düzey yetkililerin katıldığı Güvenlik ve İstikrar Konferansı'nın ikincisi düzenlendi.

Açılışta konuşan Kotzias, göç sorununun bölgedeki çatışmalar ve sosyo-ekonomik çöküşten kaynaklandığını vurgulayarak, göçün kaynağından kontrol altına alınması gerektiğini dile getirdi.

Bölgedeki istikrarsızlığa karşı ülkelerin iş birliği yapması gerektiğini belirten Kotzias, "Suriye ve Irak'taki savaşlar durdurulmalı. Yerlerinden edilen insanların ülkelerine geri dönüp geleceklerini inşa etmeleri ve çocuklarına umut vermeleri için bir barış anlaşması üzerinde uzlaşmalıyız." şeklinde konuştu.

Akdeniz havzasının özellikle Avrupa'nın enerji güvenliği ve ticaret açısından önemine değinen Kotzias, "Dünya ticaretinin yüzde 33'ü ve enerji hatlarının yüzde 40'ı bölgemizden geçiyor. Buna ilaveten, bölgede yeni enerji kaynaklarının bulunması ve yeni enerji yollarının inşa edilmesi mümkün." değerlendirmesinde bulundu.

Konferansa Mısır, Libya ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi dışişleri bakanlarının yanı sıra 18 Balkan ve Arap ülkesinden üst düzey yetkililer katıldı. Arap Devletleri Ligi ve Körfez İşbirliği Konseyi temsilcileri de konferansta hazır bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yunanistan'da Güvenlik ve İstikrar Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement