Yunanistan'da sağlık çalışanları sağlık yasa tasarısını protesto etti - Son Dakika
Güncel

Yunanistan'da sağlık çalışanları sağlık yasa tasarısını protesto etti

Yunanistan'da sağlık çalışanları, iş bırakma eylemi yaparak hükümetin parlamentoya getirdiği sağlık yasa tasarısını protesto etti.

01.12.2022 16:57  Güncelleme: 19:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yunanistan'da sağlık çalışanları, iş bırakma eylemi yaparak hükümetin parlamentoya getirdiği sağlık yasa tasarısını protesto etti.

Sağlık çalışanları, bağlı oldukları çeşitli sendikaların destek verdiği eylem kapsamında gün içinde 4 saat boyunca iş bıraktı.

Yeni yasa tasarısı parlamentoda görüşülürken başkent Atina'daki parlamento binasının önünde bir araya gelen sağlık çalışanları, "sağlık hizmetlerinin daha çok özelleşmesine" neden olacağı gerekçesiyle tasarının geri çekilmesini talep etti.

AA muhabirine konuşan sağlık çalışanı, yeni yasaya tepkisini şu sözlerle ifade etti:

"Bugün sağlık sistemi için bir felaket olan yasa tasarısına karşı mücadele etmek için buradayız. Yasa tasarısı, (sağlık hizmetlerinde) daha fazla özelleştirme ve özeldekilerin (doktor) kamu hastanelerine girişini öngörüyor."??

Yeni yasa tasarısıyla devlet hastanesi doktorlarına eş zamanlı olarak özel hastanelerde ve kliniklerde de çalışma imkanı öngörülüyor. Tasarı, bununla birlikte özel sektörde çalışan doktorların yarı zamanlı olarak devlet hastanelerinde özel sözleşmeyle çalışmasına imkan veriyor.

Yunanistan\'da sağlık çalışanları sağlık yasa tasarısını protesto etti
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yunanistan'da sağlık çalışanları sağlık yasa tasarısını protesto etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement