Yunanistan'da Yaşam Durma Noktasında - Son Dakika
Güncel

Yunanistan'da Yaşam Durma Noktasında

Yunanistan'da Hükümetin Bütçe Açığının Daraltılması Yolunda Yaptığı Ekonomik Reformlar Çerçevesinde Bütçe Kısıtlamalarına Gidilmesini Protesto Etmek Amacıyla Kamu ve Özel Sektör Çalışanlarının Başlattığı Grev Ülkede Yaşamı Durma Noktasına Getirdi.

05.05.2010 12:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yunanistan'da hükümetin bütçe açığının daraltılması yolunda yaptığı ekonomik reformlar çerçevesinde bütçe kısıtlamalarına gidilmesini protesto etmek amacıyla kamu ve özel sektör çalışanlarının başlattığı grev ülkede yaşamı durma noktasına getirdi.

Yunanistan Kamu Çalışanları Konfederasyonu'nun (ADEDY) dün başlattığı 48 saatlik greve bugün Yunanistan İşçi Sendikaları Federasyonu'nun 24 saatlik grevle katılmasıyla birlikte, devlet daireleri, kamu hizmetleri ve okullar kapalı kaldı, hava ve demiryolu ulaşımı tıkandı.

Hava sahasının kapatılmasıyla iç ve dış istikametlere yapılması programlı onlarca sefer iptal edildi, gemilerin limanlardan ayrılmaması yüzünden anakara ile adalar arasındaki bağlantı koptu.

Tüm toplu taşıma araçları çalışanlarının mesai boyunca yalnızca 6 saat çalışacaklarını açıklamalarıyla, trafik durma noktasına geldi.

Metro, troleybüs, tramvay, banliyo trenleri ve otobüsler 10.00 - 16.00 saatleri arasında, aynı saatlerde yapılacak protesto gösterilerine göstericileri taşıma kararı aldılar.

Büyük bölümü kent merkezlerinde bulunan çoğu işyeri ise kepenklerini açmadı.

Medya çalışanları ile teknisyenlerin greve katılmalarıyla, televizyonlarda haber bültenleri yayınlanmazken, haber ağırlıklı internet siteleri sayfalarını yenilemedi.

Yazılı basın çalışanlarının da grevde yer almalarıyla yarın gazete bayilerinin raflarının boş kalacağı öğrenildi.

Öte yandan, başta başkent Atina ile Selanik kentleri olmak üzere çok sayıda kent merkezinde protesto gösterileri düzenlendi.

Sabah saatlerinde başlayan ve geniş çaplı güvenlik önlemleri altında yapılan gösterilerin gün boyunca sürmesi bekleniyor.

-EKONOMİK ÖNLEMLER-

Ekonomik önlemler çerçevesinde, kamuda maaşları aylık 3 Bin Avro'ya kadar olan çalışanların, Yunanistan'da 13. maaş olarak adlandırılan Noel maaşı, Paskalya ile yaz tatili dönemleri için verilen ve 14. maaş olarak nitelendirilen yarımşar maaş ikramiyelerinin bundan böyle toplam Bin Avro'yu geçmeyeceği ve aylık 2 Bin 500 Avro'yu geçmeyen emekli maaşlarında da Paskalya ile tatil ödeneklerinin 200'er, Noel maaşının ise 400 Avro olarak belirlendiği, daha yüksek emekli maaşlarının ise düşürüleceğini açıklanmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yunanistan'da Yaşam Durma Noktasında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement