Yunanistan'da Yeni Sosyal Güvenlik Yasasına Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Yunanistan'da Yeni Sosyal Güvenlik Yasasına Tepkiler

Yunanistan'da, denizciler ve liman çalışanları hükümetin sosyal güvenlik koşullarına getirmek istediği değişiklikleri protesto için 48 saatlik grev başlattı.

20.01.2016 14:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yunanistan'da, denizciler ve liman çalışanları hükümetin sosyal güvenlik koşullarına getirmek istediği değişiklikleri protesto için 48 saatlik grev başlattı.

Yunanistan Denizciler Federasyonu'nun (PNO) kararıyla saat 06.00'da başlayan grev nedeniyle tüm gemiler limanlarda bağlı kalırken, ana karayla adalar arasındaki gemi bağlantısının kesildiği bildirildi.

Pire limanında toplanan denizciler, hükümetin hazırladığı yeni sosyal güvenlik yasa tasarısını protesto etti. Denizciler daha sonra Çalışma Bakanlığının önüne kadar yürüdü.

PNO'dan yapılan açıklamada, ilgili yasanın iptal edilmemesi durumunda denizcilerin eylemlerini sürdüreceği belirtildi.

Öte yandan, Gümülcine kentinde, hükümetin reformlar kapsamında tarım sektörüne getirdiği ek vergileri ve yeni sosyal güvenlik yasasını protesto eden çiftçiler polisle çatıştı.

Tarım, Kalkınma ve Gıda Bakanı Vangelis Apostolu'nun, Gümülcine'de, Rodop İl Yönetimi Binası'nda yerel yöneticilerle görüşmesi sırasında binayı traktörleriyle kuşatan çiftçiler kapıları kırarak içeri girdi. Polis, göstericileri durdurmak için göz yaşartıcı gaz kullanırken çiftçiler havai fişek, taş ve yumurta fırlatarak karşılık verdi. Yaşanan arbedenin ardından, Rodop İl Yönetimi binası önünde toplanan ve Apostolu'nun dışarı çıkmasına izin vermeyen çiftçiler bekleyişlerini sürdürüyor.

Atina'da da Çalışma Bakanlığı önünde gösteri yapmak isteyen çiftçilerle polis arasında gerginlik yaşandı. Bakanlık önünde stant kurarak vatandaşlara meyve ve sebze dağıtan göstericilere polis müdahale etti. Göstericilerle polis arasında yaşanan gerginliğin ardından çiftçiler eylemlerine devam etti.

Bu arada, Naksos Adası'nda protesto eylemi düzenleyen göstericilerin Naksos limanını işgal ettiği, ülkenin birçok yerinde traktörleriyle toplanan çiftçilerin şehirlerarası bazı yolları kapatma eylemi hazırlığı yaptığı bildirildi.

Alınan bilgiye göre, çiftçi sendikaları temsilcilerinin oluşturduğu Yunanistan Çiftçi Koordinasyonu Heyeti'nin kararıyla harekete geçen çiftçilerin öğlen saatlerinden itibaren Larisa, Yanya ve Selanik bölgelerindeki otoyolları kapatacağı belirtildi.

Diğer yandan, Yunanistan İşçi Konfederasyonu (GSEE), yeni sosyal güvenlik yasasını protesto amacıyla 4 Şubat'ta 24 saatlik genel grev kararı aldı. Yapılan açıklamada, ilgili yasanın ülkedeki tüm çalışanları olumsuz etkilediği belirtilerek serbest meslek çalışanlarına da greve katılmaları çağrısında bulunuldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yunanistan'da Yeni Sosyal Güvenlik Yasasına Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement