Yunanistan'dan Türkiye'ye küstah tehdit: Olay çirkin bir hal alırsa bunun sorumluluğunu üstlenmeliler - Son Dakika
Dünya

Yunanistan'dan Türkiye'ye küstah tehdit: Olay çirkin bir hal alırsa bunun sorumluluğunu üstlenmeliler

Türkiye ile Yunanistan arasındaki Doğu Akdeniz gerilimi Almanya'nın arabuluculuğunda bir nebze de olsa azalırken, Kiriakos Miçotakis'in danışmanı Alexander Diakopoulos'un, "Eğer durum çirkin bir hal alırsa Türkiye bunun sorumluluğunu üstlenmelidir" sözleri bölgede tansiyonu yeniden yükseltebilir.

03.08.2020 19:05  Güncelleme: 23:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karşılıklı NAVTEX ilanlarının ardından Doğu Akdeniz'de Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerilim yükselirken, Almanya'nın arabuluculuğunda normalleşme sürecine dair adımlar atıldı. Gerilim bir nebze de olsa düşerken, Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in Ulusal Güvenlik Danışmanı Alexander Diakopoulos'un Yunan medyasına verdiği demeçler bölgede tansiyonu tekrar yükseltebilir. Yunanistan'ın Türkiye ile diyalog kurmaya hazır olduğunu belirten Diakopoulos, "Eğer durum çirkin bir hal alırsa Türkiye bunun sorumluluğunu üstlenmelidir. Biz baskı altında müzakere etmeyeceğiz ve şantaja ve tehditlere boyun eğmeyeceğiz" dedi.

"YUNANİSTAN, TÜRKİYE İLE DİYALOG KURARAK NE ELDE ETMEYE ÇALIŞIYOR"

Yunanistan'ın çok okunan gazetelerinden Kathimerini'nin İngilizce edisyonuna "Yunanistan, Türkiye ile diyalog kurarak ne elde etmeye çalışıyor" başlıklı bir makale yazdı. Diakopoulos, "Başlıktaki sorunun yanıtını yazabilmek için son 1 yılda olanlara bakmak gerek. Türkiye'den çok büyük sayıda mülteci geldi. Türkiye sınırında hibrid savaş yaşadık, Ankara ile Trablus arasındaki deniz anlaşması ve hidrokarbon araması için lisans süreci ile birlikte Yunan adaları üzerindeki Türk savaş uçaklarının uçması gibi sorunlar yaşandı" dedi.

"OLAY ÇİRKİN BİR HAL ALIRSA"

Diakopoulos, görüşmelerin olumlu sonuç vermesi durumunda bu durumun bölgede istikrar sağlanması için kritik bir öneme sahip olacağını dile getirdi.

Yunanistan'ın Almanya arabuluculuğuyla Türkiye ile diyalog kurmaya hazır olduğunu söyleyen Diakopoulos, "Henüz çok erken bir süreçteyiz ve bir orta yol bulmak için görüşmeler başlamadı bile. Biz bunun olabilecek en erken sürede olmasını istiyoruz. Eğer Türkiye baskı taktiğini bırakırsa bu Yunanistan ve Avrupa ile iş birliği yapma yolunu açacaktır, bunun da birçok faydası olacaktır. Eğer bunu bırakmazsa ve durum çirkin bir hal alırsa bunun sorumluluğunu üstlenmeliler. Biz prensipleri ve kanunları olan bir ülkeyiz ama haklarımızı savunmayı da biliriz. Biz baskı altında müzakere etmeyeceğiz ve şantaja ve tehditlere boyun eğmeyeceğiz" ifadesini kullandı.

Yunanistan\'dan Türkiye\'ye küstah tehdit: Olay çirkin bir hal alırsa bunun sorumluluğunu üstlenmeliler

Son Dakika Dünya Yunanistan'dan Türkiye'ye küstah tehdit: Olay çirkin bir hal alırsa bunun sorumluluğunu üstlenmeliler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (13)

  • Urfali: Yaw bu yunanlar yine ac kalmis parasiz kalmis para mara koparmaya calisiyorlar 0 0 Yanıtla
  • Dunyali: Yunan gavuru bir halt yiyemez birilerinin masaligini yapıyor. 0 0 Yanıtla
  • Yorum: Bunlara gerekli cvp verilsin en üst perdeden 0 0 Yanıtla
  • Bulut: İllaha gelin bizi işgal edin diye yalvarıyorlar ama lakin açlıktan nefesleri kokuyor neyin işgal etcenki bunların 0 0 Yanıtla
  • Karabüklü : Ne zaman savaşıyoruz seni bekliyorum yunan 0 0 Yanıtla
  • Bager: Bildiğiniz tek kelime küstah mı? Hergün aynı başlıkla haber yaptığınızı sanıyorsunuz 0 0 Yanıtla
  • Sy: Amma yorum yaptınız be atarınız varsa gerekeni yaparsınız onun bunun arkasına geçip durmayın 0 0 Yanıtla
  • Apti: Natvek olan etmekle olmaz yüksek kalitede petrol bulunduğunu dünyaya ilan etmemiz lazim 0 0 Yanıtla
  • Pot pot : Yunan kaşınıyorsun alırız bak elinizde kalan topraklarınızı 0 0 Yanıtla
  • Mehmet Ertuğrul : Şunları vuralım artık başka türlü olmayacak.Saygısızlıkları ve küstahlıkları bini aştı 0 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Fildişi Sahilleri ve Gana'da Kakao Üretimi Durduruluyor
    10:11 Fildişi Sahilleri ve Gana'da Kakao Üretimi Durduruluyor

    Fildişi Sahilleri ve Gana'da bulunan büyük kakao fabrikaları, artan tohum maliyetlerini karşılayamadığı için üretimlerini kısmaya ya da durdurmaya karar verdi. Bu durum, dünya çapında kakao üretimini ve tedarikini etkileyebilir.

  • Avrupa Birliği, Ukrayna Yardım Fonu'na 5 Milyar Euro Tahsis Etti
    10:10 Avrupa Birliği, Ukrayna Yardım Fonu'na 5 Milyar Euro Tahsis Etti

    Avrupa Birliği (AB) Konseyi, Ukrayna Yardım Fonu'nun oluşturulmasını onaylayarak bu fona 5 milyar euro tahsis etti. Karar, AB Dışişleri Konseyi toplantısında alındı ve Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'ne askeri ekipman ve eğitim yoluyla destek sağlanmasını amaçlıyor. AB, Rusya-Ukrayna çatışmasının başlamasından bu yana Ukrayna'ya 138 milyar eurodan fazla destek verdi veya taahhüt etti.

  • Endonezya'da Sel Felaketi: Binlerce Kişi Evlerini Terk Etti
    10:00 Endonezya'da Sel Felaketi: Binlerce Kişi Evlerini Terk Etti

    Endonezya'nın Orta Cava eyaletinde hafta sonu meydana gelen sel felaketi nedeniyle binlerce kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı. Demak bölgesinde sel suları nedeniyle 22.000'den fazla kişi geçici barınaklara sığındı. Selin etkisiyle birçok köy su altında kaldı ve Demak ile Kudus bölgelerini birbirine bağlayan eyalet karayolu kapatıldı. Endonezya'da yağmur sezonunda sel ve toprak kayması gibi afetler sıkça yaşanıyor.

  • Kate Middleton'ın öldüğü iddiasıyla gündeme gelen kadın kim?
    09:50 Kate Middleton'ın öldüğü iddiasıyla gündeme gelen kadın kim?

    İngiliz Kraliyet ailesinin büyük bir açıklama yapacağı söylentisinin ardından gözler 83 gündür ortalarda görünmeyen Kate Middleton'a çevrilmişti. Öldüğü söylentisiyle gündeme gelen Middleton, eşi Prens William ile birlikte keyifli bir şekilde alışveriş yaparken görüntülendi. Ancak bu sefer de videodaki kadının Kate olmadığı iddiası gündeme geldi.

  • Hakkari-Çukurca kara yolu çığ nedeniyle kapandı
    09:39 Hakkari-Çukurca kara yolu çığ nedeniyle kapandı

    Hakkari'de Depin mevkisinde düşen çığ nedeniyle Hakkari-Çukurca kara yolu kapandı. Karayolları ve belediye ekipleri çalışma başlattı. Polis, Jandarma ve Karayolları ekipleri önlem aldı. Yaklaşık 10 metrelik kar yığınının bulunduğu yolun iki tarafında araçlar bekliyor. Su birikintileri ve taş düşmesi nedeniyle başka bir bölgede de temizlik çalışmaları yapılıyor.

  • Japonya Merkez Bankası 17 yıl sonra ilk kez faiz artırdı
    09:24 Japonya Merkez Bankası 17 yıl sonra ilk kez faiz artırdı

    Japonya Merkez Bankası büyük şirketlerdeki 33 yılın en yüksek seviyesindeki ücret artışları sonrasında radikal bir hamlede bulundu. BoJ olarak bilinen banka, 2016'da başladığı negatif faiz politikasını sonlandırarak faiz artırımına gitti. Bu karar ile birlikte dünyada negatif faiz uygulayan ülke kalmadı.

  • 7 Ekim'den bu yana bir ilk! İsrail, Kassam Tugayları lideri Mervan İssa'yı öldürdü
    09:20 7 Ekim'den bu yana bir ilk! İsrail, Kassam Tugayları lideri Mervan İssa'yı öldürdü

    İsrail ordusunun Kassam Tugayları liderlerinden "Gölge Adam" olarak bilinen Mervan İssa'yı öldürdüğü iddiası dünya gündemine bomba gibi düşerken, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan da geçen hafta servis edilen haberleri doğruladı. 7 Ekim 2023'te başlayan savaşta ölen en üst düzey Hamas üyesi olan İssa'nın İsrail saldırısında hayatını kaybettiğini açıklayan Sullivan, örgütün diğer liderlerinin de Gazze'deki tünellerde saklandığını tahmin ettiklerini söyledi.

  • Bitlis'te Yağış Sonucu Heyelan Meydana Geldi
    07:37 Bitlis'te Yağış Sonucu Heyelan Meydana Geldi

    Bitlis'te iki gündür süren yoğun yağışlar, Bitlis-Baykan kara yolunda heyelanın yaşanmasına sebep oldu. Heyelan esnasında yoldan geçen bir otomobil, toprak ve kaya parçalarının altında kalmaktan son anda kurtuldu. Karayolları ekipleri ve AFAD, temizlik çalışmalarına başladı.


Advertisement