Yunanistan'dan yeni provokasyon! Sınırımızda F-16'lar uçacak - Son Dakika
Dünya

Yunanistan'dan yeni provokasyon! Sınırımızda F-16'lar uçacak

Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in Doğu Akdeniz'de gerilimi artıran söylemlerinin ardından şimdi de Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu sahnede. Sakelaropulu, bugün Türkiye'nin dibindeki Meis Adası'nda düzenlenecek törene 4 F-16 uçağının eşlik edeceği askeri helikopterle gidecek.

13.09.2020 10:50  Güncelleme: 12:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu, uluslararası anlaşmalar gereği üzerinde askeri uçakların uçmasının yasak olduğu Meis Adası'nda bugün düzenlenecek kurtuluş törenine 4 F-16 uçağının refakatiyle gidecek.

Doğu Akdeniz'de gerilimi sürekli yükselten Yunanistan, tehlikeli bir adım daha atıyor. Sistematik biçimde tahriklerini sürdüren Yunanistan, Lozan ve Paris anlaşmalarını hiçe sayarak askeri statüden arındırılmış olan Ege'deki adalara silah ve asker yığdı. Türkiye'nin haklı bir şekilde yürüttüğü sismik arama faaliyetlerini engellemek için her yolu deneyen ve Avrupalı devletlere Ankara'yı şikayet eden Atina şimdi de Meis Adası'nda üst düzey katılımla kurtuluş töreni yapacak.

MEİS ÜZERİNDE F-16'LARLA UÇACAK

Yunan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu, Meis Adası'nın sözde 77. kurtuluş yıl dönümü sebebiyle bugün adayı ziyaret edecek. Yunan Cumhurbaşkanı'nın adaya gelişi ise yine uluslararası anlaşmalar çiğnenerek sağlanacak. Önce Atina'dan Rodos'a geçecek olan Sakelaropulu, buradan Chinook tipi askeri helikopterle Meis Adası'na inecek. Yunanistan Cumhurbaşkanı'nın, iki ada arasında yapacağı bu kısa yolculuğa bir radar uçağı ve 4 F-16 savaş uçağının da eşlik edeceği öğrenildi.

Yunanistan'dan yeni provokasyon! Sınırımızda F-16'la uçacak
Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu

SAVAŞ UÇAKLARI TÜRKİYE SINIRINDA UÇACAK

Sakelaropulu'nun, Meis Adası'ndaki kutlama törenlerine katılacak olmasından dolayı Yunanistan Silahlı Kuvvetleri de alarma geçti. Yunan Cumhurbaşkanı'na Lozan ve Paris anlaşmalarına rağmen savaş uçaklarıyla eşlik edecek olan Yunanistan'ın denizden de adaya yakın olan bölgelerde fırkateynlerini de teyakkuzda halinde bekleteceği öğrenildi. Yunan Cumhurbaşkanı Sakelaropulu'un adadaki törenler sırasında Yunan SAT ve SAS komandoları tarafından korunacağı, Yunan hava kuvvetlerine ait savaş uçaklarının ise Meis adası üzerinde ve etrafında güvenlik uçuşları gerçekleştireceği öğrenildi.

Yunanistan\'dan yeni provokasyon! Sınırımızda F-16\'lar uçacak

Son Dakika Dünya Yunanistan'dan yeni provokasyon! Sınırımızda F-16'lar uçacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (34)

  • bayburtlu: turkıye nın adı yunan olsa almanya olsa ne farkeder hepsı laık sonucda musluman degıller 6 64 Yanıtla kkk: rus bozması seni 3 0 Beyin: Sen bir beyinciye görün allahın yobazı 0 0 Sen varsan düşmana gerek yok: Lan bayburtlu hain. Akıllı ol akıllı. 0 0 adalet: selefimisin sen, senin gibi bi tanıdığım vardı bende günah işledim öyleyse şirke girdim kafir oldum diye intihar etmek istemiş aman dikkat et. 0 0
  • Deniz Danimarka dan: komsularla sifir sorun dediler sonra herkesle kavgali oldular AKP 8 39 Yanıtla **: adamlar senın topragına göz dıkıyorsa tavrını koyacaksın adamlar senın dıbındekı terör yuvalarına destek verıyorsa tavrını koyacaksın korkarsan üstüne gelirler her ulkenın dostlugu kendı cıkarı kadardır baska dostluk yoktur 18 1 NE MUTLU TÜRKÜMDİYENE: GAVURUN PARASINI YİYE YİYE SENDE ONLANDAN OLMUSSUN, AKP KADAR BAŞINA TAŞ DÜŞSÜN 3 1 HAMBURG : TABi SUAN DANIMARKA´DA BU SEKiLDE BiR POZiSYON OLSA . YASADIGIN ÜLKE NE YAPAR ACABA KUYRUK KISTIRIP OTURUR MU? YOKSA ELiNDEN GELENi YAPAR MI? ÜLKENiN BASINDA AKP YADA BiR BASKASI OLMUS ÖNEMLi DEGiL BURDA ÖNEMLi OLAN BASTAKi KiSiNiN ÜLKESiNi SAVUNMAK VE GELECEK OLAN EN UFAK BiR PROVOKASYONA ENGEL OLUP HALKINI DOGABiLECEK SAVASTAN KORUMAK . AMA SANIRIM SENiN KÜCÜK BEGNiN O KADARINA BASMIYOR. 0 0
  • herno: adamların adası ne zorumuza gidiyor 3 35 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement