Yunanistan'ın FETÖ'cülere İltica Hakkı Vermesine Türkiye'den Tepkiler Çığ Gibi Büyüyor - Son Dakika
Güncel

Yunanistan'ın FETÖ'cülere İltica Hakkı Vermesine Türkiye'den Tepkiler Çığ Gibi Büyüyor

Yunaninstan'ın FETÖ'cülere iltica hakkı vermesine karşı Beştepe'den, "Yunanistan'ın darbeciler ve teröristler için güvenli bir ülke olduğunu ifade etmiştir." açıklaması gelirken karara Dışişleri ve AK Parti'den sert tepkiler geldi.

22.08.2018 14:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yunanistan Danıştayı'nın darbeci askerlere sığınma hakkı vermesi ortalığı karıştırdı. Türkiye'den tepkiler peş peşe geldi. İlk açıklama AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten geldi.

Ömer Çelik, "Yunan yargısı skandal bir karara daha imza atmış oldu. Bu başka amaçlarla hareket edildiğini gösteriyor." derken karara Dışişleri Bakanlığı ve Beştepe'den tepkiler geldi.

Dışişleri Bakanlığı, "Karar uluslararası sözleşmelere aykırı" açıklaması yaparken Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın "Yunanistan, bir darbeciye iltica hakkı tanıyarak Yunanistan'ın darbeciler ve teröristler için güvenli bir ülke olduğunu ifade etmiştir. Bu skandal kararın AB dahil bütün taraflarca reddedilmesi ve kınanması gerekir." ifadelerini kullandı.

NELER YAŞANDI?

Yunanistan'da Danıştay Genel Kurulu, FETÖ'cü Süleyman Özkaynakçı için verilen iltica hakkına Yunan hükümetinin yaptığı itiraza yönelik son kararını açıkladı. Kararda, firari eski askerlere iltica hakkı tanınmasına hükmedildi.

HÜKÜMETİN İTİRAZI REDDEDİLDİ

Danıştay Genel Kurulu, darbecilerden Süleyman Özkaynakçı için verilen iltica hakkına Yunan hükümetinin yaptığı itiraza yönelik nihai kararını açıkladı. Emsal teşkil edecek kararda, hükümetin itirazı reddedilerek, firari eski askerlere iltica hakkı tanınmasına hükmedildi.

İşte bu skandal karar ilişkin verilen tepkiler:

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik yaptığı açıklamada, "Yunan yargısı skandal bir karara daha imza atmış oldu. Bu başka amaçlarla hareket edildiğini gösteriyor." dedi.

"DARBECİLERİ HİMAYE EDEN BİR KARAR"

Parti Sözcüsü Çelik, "Yunanistan'da yargı makamlarının darbecileri himaye eden kararlara imza atması, hukukun bir kenara bırakıldığını gösteriyor" dedi.

"YUNAN YARGISI, TÜRKİYE DÜŞMANLARINDAN YANA TAVIR ALDI"

Yunan yargısının 'darbecileri himaye eden skandal bir karara' imza attığını belirten Çelik, "Yunan yargısı verdiği kararla Türkiye düşmanlarından yana tavır aldı. Bu, teröre destek vermekten daha ağır ve utanç verici bir tutumdur. Teröristlere silah vererek destek olanları ve darbecileri yargı kararları ile himaye edenleri asla unutmayacağız." ifadelerini kullandı.

BEŞTEPE'DEN AB'YE ÇAĞRI

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: "Yunanistan Danıştayı, bir darbeciye iltica hakkı tanıyarak uluslararası anlaşmaları çiğnemiş ve Yunanistan'ın darbeciler ve teröristler için güvenli bir ülke olduğunu ifade etmiştir. Bu skandal kararın AB dahil bütün taraflarca reddedilmesi ve kınanması gerekir." dedi.

"YUNANİSTAN, TERÖRİSTLER İÇİN GÜVENLİ BİR ÜLKE OLDUĞUNU İLAN ETTİ"

Kalın, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Yunanistan Danıştayı, bir darbeciye iltica hakkı tanıyarak uluslararası anlaşmaları çiğnemiş ve Yunanistan'ın darbeciler ve teröristler için güvenli bir ülke olduğunu ifade etmiştir. Bu skandal kararın AB dahil bütün taraflarca reddedilmesi ve kınanması gerekir. "

"SKANDAL BİR KARAR İMZA ATILMIŞTIR"

Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan'da Danıştay'ın, 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi sonrası Yunanistan'a kaçan darbecilere iltica hakkı vermesi kararına tepki gösterdi.

Dışişleri açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

Yunanistan Danıştayı, 15 Temmuz hain darbe girişiminin faillerinden Süleyman Özkaynakçı'ya iltica hakkı tanınmasına Yunanistan Hükümetinin itirazını reddederek skandal bir karara daha imza atmıştır.

"ULUSLARARASI SÖZLEŞMELERE AYKIRI"

Yunanistan Danıştayının bu kararı Yunanistan'ın terörle mücadele konusundaki uluslararası yükümlülüklerine aykırı olduğu gibi, 1951 tarihli Mültecilerin Hukuki Statüsüne İlişkin Cenevre Sözleşmesinin de ihlali niteliğindedir.

Yunanistan, darbeci hainlerin iadesini defalarca reddederek Türk milletinin vicdanını yaralayan bu tür kararlara zemin hazırlamıştır. Yunan makamları, uluslararası yükümlülüklerini dahi çiğneyecek kadar hukuk anlayışından yoksun yargı mekanizmalarına sığınarak darbeciler için ülkelerinin güvenli liman olmasına daha fazla müsaade etmemelidir.

BAHÇELİ 9 EYLÜL'Ü HATIRLATTI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin genel merkezindeki bayram programının ardından açıklamalarda bulundu. Bahçeli'nin açıklamaları:

"ABD bir papazın etrafında dönüyor. Türkiye'yi ekonomik yönden, siyasi yönden kuşatmaya çalışıyor. Bütün bunları göz önüne alınca bazı konular üzerinde durmak gerekiyor. Bunlardan biri FETÖ, ikincisi PKK, üçüncüsü ise IŞİD. Türkiye'ye musallat olmuş bu terör örgütleri görülüyor ki küresel güçlerin himayesi altında. Bir papaz uğruna Türkiye ile ilişkilerini, dostluk ve müttefiklik anlayışını yok farz edebilecek bir hataya düşen Trumpın kafasında acaba ne vardır? Bunu iyi anlamalıyız. Bu bir papaz meselesi değildir. Türkiyeye darbe teşebbüsünün arka planı olan ABD, darbeci yoldaşlarını kurtarmak için bunu yapıyor. Şu an ABD'de kaçak olarak bulunan ve Türkiye'nin yargılamasından kaçırılmaya çalışılan 200'e yakın vatan haini vardır. Yunanistan'ın bu tür davranışlarla bir gün 9 Eylül'ü hatırlar hale gelmemesini temenni ederim."

Yunanistan\'ın FETÖ\'cülere İltica Hakkı Vermesine Türkiye\'den Tepkiler Çığ Gibi Büyüyor
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Yunanistan'ın FETÖ'cülere İltica Hakkı Vermesine Türkiye'den Tepkiler Çığ Gibi Büyüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement