Yunanistan'ın yeni başbakanı Kiryakos Mitsotakis kabinesini açıkladı - Son Dakika
Dünya
BBC

Yunanistan'ın yeni başbakanı Kiryakos Mitsotakis kabinesini açıkladı

Yunanistan\'ın yeni başbakanı Kiryakos Mitsotakis kabinesini açıkladı

Yunanistan'ın yeni başbakanı Yeni Demokrasi Partisi lideri Kiryakos Mitsotakis, kabinesini açıkladı.

08.07.2019 23:34  Güncelleme: 23:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yunanistan'ın yeni başbakanı Kiryakos Mitsotakis, kabinesini açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı'na Nikos Dendias getirildi. 1959 Korfu adası doğumlu Nikos Dendias, Atina Hukuk fakültesi mezunu.

Dendias, University College of London'da Deniz Hukuku eğitimi; London School of Ekonomics'te kriminoloji eğitimi gördü.

Bir önceki Yeni Demokrasi Partisi'nin (YDP) kurduğu koalisyon hükümetlerinde daha önceden Adalet Bakanlığı ve Vatandaşın Güvenliği Bakanlığı'nı üstlendi.

Ilımlı, demokrat ve çağdaş bir poltikacı olarak tanımlanıyor.

İflastan kurtardı

Savunma Bakanlığı'na Nikos Panagiotopoulos getirildi. 1965 Kavala doğumlu Panagiotopulos, Atina Hukuk fakültesinden mezun oldu. Sporculuğu ile tanınan bakanın yüzme şampiyonluğu var. Temmuz 2012'den Haziran 2013'e kadarÇalışma Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yaptı.

Enerji Bakanı Kostas Hacidakis oldu. 1965 Girit doğumlu Hacidakis, Atina Hukuk fakültesi mezunu. YDP milletvekili olarak 1994-2007 yılları arasında Avrupa Parlamenterliği yaptı.

Kalkınma Bakanı olduğu dönemde Olympic Air havayollarını özelleştirerek iflasın eşiğinden kurtardı.

Kabinenin ilginç bakanları arasında asayişten sorumlu bir kurum olan Vatandaşın Güvenliği Bakanlığı'na getirilen Mihalis Hrisohoides var.

Mihalis Hrisohoides, sosyal demokrat PASOK partisinin hükümeti sırasında Asayiş Bakanı olduğu dönemde, 2002 yılında, Yunanistan'ın en büyük gerilla örgütlerinden "17 Kasım"ın dağılmasını sağlamıştı; bunun sonucunda 17 Kasım üyeleri 11'er kez ömür boyu hapis cezası ile cezaevine girmişti.


Yunanistan'ın yeni başbakanı Kiryakos Mitsotakis kabinesini açıkladı



Örgütün düzenlediği saldırılarda aralarında Türk, İngiliz, Amerikan ve Yunan vatandaşları da olmak üzere en az 23 kişi hayatını kaybetmişti.

Hrisohoides'in bu başarısı, YDP lideri ve Başbakan Mitsotakis tarafından aynı bakanlığa getirilmesini sağladı.

Ulaştırma Bakanı ise Achileas (Aşil) Karamanlis oldu. 1974 doğumlu Karamanlis, YDP'nin kurucusu ünlü siyasetçi ve devlet adamı Konstantin Karamanlis'i takip eden üçüncü kuşak siyasetçi. Amcası Kostas Karamanlis, 2004-2008 yılları arasında Başbakanlık yapmıştı.

Kabine Salı günü topluca yemin törenine katılacak. İlk bakanlar kurulu toplantısı ise Çarşamba günü Yunan parlamentosunda yapılacak.

Kaynak: BBC

Son Dakika Dünya Yunanistan'ın yeni başbakanı Kiryakos Mitsotakis kabinesini açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    02:21 Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün, komşu ülke Botsvana'dan Güney Afrika'nın Limpopo eyaletindeki Moria'ya gittiği sırada köprüden uçuruma düştüğü ifade edildi.

  • İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı
    01:59 İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ve Çeşme ilçeleri açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen ise yakalandı. Karaburun açıklarında Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itilen can salında bulunan 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen kurtarıldı. Çeşme ilçesinde ise Sahil Güvenlik Mobil Radarı tarafından tespit edilen lastik bottaki 2 düzensiz göçmen ekiplerce yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • İzmir'de Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen göçmenler kurtarıldı
    00:42 İzmir'de Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen göçmenler kurtarıldı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında, Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen can salı içerisindeki 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı. Yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmak isteyen lastik bot içerisindeki 2 düzensiz göçmen ise yine Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalandı. Kurtarılan göçmenler sağlık kontrolleri ve işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezine sevk edildi.

  • Lübnan Başbakanı Mikati, İtalya Başbakanı Meloni sandığı diplomatı öperek selamladı
    00:38 Lübnan Başbakanı Mikati, İtalya Başbakanı Meloni sandığı diplomatı öperek selamladı

    Lübnan Başbakanı Necip Mikati, ülkesine ziyaret gerçekleştiren İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ve heyetini havalimanında karşıladı. İtalyan lideri uçağının önünde bekleyen Lübnan Başbakanı, Meloni yerine yanlışlıkla başka birini öptü. Gülümseten anlar kameralara yansıdı.

  • HRW: Rus güvenlik şirketi Wagner, Mali'de sivilleri hedef alıyor
    00:35 HRW: Rus güvenlik şirketi Wagner, Mali'de sivilleri hedef alıyor

    İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Rus güvenlik şirketi Wagner'in Aralık 2023'ten bu yana Mali ordusuyla sivilleri hedef aldığını öne sürdü. HRW tarafından yayınlanan raporda, Wagner'in Mali'de sivilleri hedef aldığına dikkat çekildi. Raporda, Aralık 2023'ten bu yana Rus güvenlik şirketi Wagner ile Mali ordusunun, ülkenin orta ve kuzey bölgelerinde aralarında çocukların da bulunduğu, çok sayıda sivilin ölümüne neden olduğu belirtildi.

BBC

Advertisement