Yunanistan'da Restore Edilen Tarihi Caminin Çatısında Yangın Çıktı - Son Dakika
Dünya

Yunanistan'da Restore Edilen Tarihi Caminin Çatısında Yangın Çıktı

Yunanistan'ın Didimotiho şehrinde bulunan tarihi Beyazıt Camii, restorasyon sırasında çıkan yangından büyük hasar gördü.

22.03.2017 10:20  Güncelleme: 11:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yunanistan'ın Didimotiho şehrinde Avrupa'daki en önemli Osmanlı yapılarından olan Beyazıt Camii'nin çatısında restorasyon sırasında yangın çıktı. Yangının oksijen kaynağından çıktığı tahmin ediliyor.

CAMİİNİN AHŞAP KISMINI SARDI

Oksijen kaynağından meydana geldiği sanılan yangın, kısa sürede camiinin ahşap iç kısmını sardı. Yapılan açıklamalara göre camiinin çatısı ve onu kuvvetlendirmek için bu yaz konulan metal destekler de çöktü.

SÖNDÜRME ÇALIŞMALARI GEÇ SAATLERE KADAR SÜRDÜ

Olay yerine giden 10 itfaiye aracı ve Dedeağaç'tan gelen takviye kuvvetler geç saatlere kadar yangını söndürme çalışmalarına katıldı. Yunanistan Kültür Bakanlığı tarafından başlatılan restorasyon çalışmalarının yıl içinde tamamlanması bekleniyordu. Bugün Kültür Bakanı Genel Sekreteri Maria Andreadaki - Vlazaki olay hakkında bilgilendirilmek üzere Didimotiho'ya gidecek.

AVRUPA'DAKİ EN ÖNEMLİ OSMANLI YAPILARINDAN BİRİYDİ

Avrupa topraklarında bulunan en önemli Osmanlı yapılarından ve Balkanların en büyük camisi sayılan Beyazıt Camii, 14. yy'da (1389-1402) Sultan Yıldırım Beyazıt tarafından inşa edilmeye başlamış, Sultan I. Ahmed (1402-1421) döneminde İvaz Paşa tarafından tamamlanmıştı.

Yunanistan'da Restore Edilen Tarihi Caminin Çatısında Yangın Çıktı

Yunanistan\'da Restore Edilen Tarihi Caminin Çatısında Yangın Çıktı
Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Yunanistan'da Restore Edilen Tarihi Caminin Çatısında Yangın Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    02:21 Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün, komşu ülke Botsvana'dan Güney Afrika'nın Limpopo eyaletindeki Moria'ya gittiği sırada köprüden uçuruma düştüğü ifade edildi.

  • İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı
    01:59 İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ve Çeşme ilçeleri açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen ise yakalandı. Karaburun açıklarında Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itilen can salında bulunan 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen kurtarıldı. Çeşme ilçesinde ise Sahil Güvenlik Mobil Radarı tarafından tespit edilen lastik bottaki 2 düzensiz göçmen ekiplerce yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • İzmir'de Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen göçmenler kurtarıldı
    00:42 İzmir'de Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen göçmenler kurtarıldı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında, Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen can salı içerisindeki 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı. Yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmak isteyen lastik bot içerisindeki 2 düzensiz göçmen ise yine Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalandı. Kurtarılan göçmenler sağlık kontrolleri ve işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezine sevk edildi.


Advertisement