Yunus Emre Aşkın Yolculuğu" Dizisinin Tanıtımı Yapıldı - Son Dakika
Magazin

Yunus Emre Aşkın Yolculuğu" Dizisinin Tanıtımı Yapıldı

Yunus Emre Aşkın Yolculuğu" Dizisinin Tanıtımı Yapıldı

TRT 1’de 19 Ocak’ta yayınlanmaya başlayacak olan Yunus Emre’nin hayatının anlatıldığı ‘Yunus Emre Aşkın Yolculuğu’ isimli dizinin tanıtımı yapıldı.

14.01.2016 14:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TRT 1'de 19 Ocak'ta yayınlanmaya başlayacak olan Yunus Emre'nin hayatının anlatıldığı 'Yunus Emre Aşkın Yolculuğu' isimli dizinin tanıtımı yapıldı. Oyuncuların dizide giydikleri kostümlerle katıldıkları tanıtımda konuşan Yapımcı Mehmet Bozdağ, "Yunus Emre'yi, Mevlana'yı anlatan projeleri bizim çoktan yapmamız lazımdı. Maalesef çok geç kaldık" dedi.

TRT 1'de yayınlanmaya başlayacak 'Yunus Emre Aşkın Yolculuğu' isimli dizinin tanıtım toplantısı, Beykoz Kundura Film Platolarında gerçekleştirildi. Toplantıya dizinin yapımcısı Mehmet Bozdağ, Yönetmen Emre Konuk ve dizinin oyuncuları katıldı. Oyuncular, tanıtım toplantısına dizide giydikleri kostümlerle katıldı.

"UZUN VE MEŞAKKATLİ BİR ÖN HAZIRLIK SÜRECİ OLDU"

Toplantıda ilk olarak konuşan dizinin yapımcısı Mehmet Bozdağ, "Hazreti Yunus'u, onunla beraber onun kültür ve irfan dünyasını ekrana getirmek başlı başına bir sorumluluk ve mesuliyet duygusunu da beraberinde getiriyor. Bu duygu ve düşüncelerle projemizi hayata geçirirken, uzun ve meşakkatli bir ön hazırlık süreci oldu. Yani her ne kadar Diriliş Ertuğrul projesinde bir bilgi ve malumat olsa da, Yunus Emre projesi üzerinde o dönemin irfan dünyası üzerinde derin bir çalışma içerisine girdik" dedi.

"MAALESEF ÇOK GEÇ KALDIK"

Bütün projelerin sinemaya aktarılarak dünyanın bir çok yerinde gösterilmesini sağlamak gerektiğini vurgulayan Bozdağ, "Bir milletin temel değerleri nedir? Kurucu her alanda, kültür, sanat, siyaset alanda, kurucu figürleri ön plana çıkarmamız lazım. Yunus Emre'yi, Mevlana'yı bugüne kadar bizim çoktan yapmamız lazımdı. Maalesef çok geç kaldık. Bizim bir çok değerimiz var. Yunus Emre projesini de sinemaya taşımayı düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Yönetmen Emre Konuk ise dizinin kendilerine büyük bir sorumluluk yüklediğini belirterek, Yunus Emre'yi izleyiciye aktarabilmek için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

"YUNUS EMRE'NİN AŞKINI DEĞİL, AŞKA YOLCULUĞUNU ANLATIYORUZ"

Yunus Emre rolünde oynayan Yusuf Gökhan Atalay ise seyirciye seslenerek, "Geçen sezon da başlarken, hikayemiz hakim olduğumuz için önden söyleme şansımız olmuştu. Seyircinin sabretmesini söylemiştik. Çünkü biz Yunus Emre'nin aşkını değil, aşka yolculuğunu anlatıyoruz. Yani nereden nereye geldiğini anlatıyoruz. Bu süreç içerisinde de her beşer gibi yaptığı hatalar oluyor. Bir sihirli değnekle olmadığını bunun, bir mücadele ile, dertle dertlenmeyle bir yol arar olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. O yüzden yine iyi bölümlerde seyirci, bu böyle oldu mu, bu yapıldı mı şeklinde bir şeyler aklına gelebilir, demesinler. Biz zaten onun nasıl düzeldiğini anlatıyoruz" diye konuştu.

Dizinin minik oyuncusu Arda Kalaycı, "Ben şuan çok heyecanlıyım. Bazı şeyler bana garip geldi etrafımda. Şimdi kendimi huzurlu hissettim bir an. İsmail afacan bir karakter. Aynı benim gibi. Böyle olması da tabii ki beni mutlu etti. Seviyorum böyle işleri" ifadelerini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Magazin Yunus Emre Aşkın Yolculuğu' Dizisinin Tanıtımı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement