Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş Açıklaması

Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, Kayseri Büyükşehir Belediyesinin KAYMEK kurslarıyla iki yıldır binden fazla insana ulaştıklarını, sadece Boşnakların değil Hırvat ve Sırpların da bu kurslara katıldığını, böylece barış kültürünün yaygınlaşması için ciddi bir altyapı...

06.08.2018 17:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, Kayseri Büyükşehir Belediyesinin KAYMEK kurslarıyla iki yıldır binden fazla insana ulaştıklarını, sadece Boşnakların değil Hırvat ve Sırpların da bu kurslara katıldığını, böylece barış kültürünün yaygınlaşması için ciddi bir altyapı oluştuğunu belirtti.

Kayseri Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, iki yıldır Bosna'da etkin şekilde faaliyetlerde bulunan KAYMEK kurslarının sergi açılışına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, bir dizi ziyaret ve temaslarda bulundu.

Çelik, Mostar'da öncelikle Türkiye'nin Mostar Başkonsolosu Zerrin Kandemir'i ziyaret etti. Başkonsolos Kandemir ile bir süre görüşen Başkan Çelik, daha sonra Egipatko Selo Yetimhanesi'ne geçti.

Ziyarete Başkonsolos Kandemir ile Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş de katıldı.

KAYMEK kurslarından yetimhanedekilerin de yararlandığını anlatan Ateş, desteklerinden dolayı Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti.

Kayseri'nin yaptıklarının başka belediyelere de örnek olmasını dileyen Ateş, "Kayseri Büyükşehir Belediyesinin KAYMEK kurslarıyla, iki yılda binden fazla insana ulaştık. Sadece Boşnaklar değil Hırvat ve Sırplar da bu kurslara katılıyor. Böylece barış kültürünün yaygınlaşması için ciddi bir altyapı oluşuyor. Bu kurslar vasıtasıyla Türk kültürü daha etkin bir şekilde kendini gösteriyor." ifadelerini kullandı.

Başkan Mustafa Çelik de Mostar'daki yetimlerin maddi ve manevi yanlarında olduklarını, Kayseri ve Türkiye sınırlarının dışında da gönül belediyeciliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Mostar Başkonsolosu Zerrin Kandemir ise Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Yunus Emre Enstitüsü'ne verdikleri hizmet nedeniyle teşekkür etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik'e ziyareti anısına Egipatko Selo Yetimhanesi'nde kalan çocukların kendi çizdikleri resimler hediye edildi.

Çelik, malzeme ve eğitim desteği verdikleri Los Rosales Engelliler Kompleksi'ni de ziyaret etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement