Yunus Emre Enstitüsü, Müzikseverleri "Padişahlık Makamına" Çıkaracak - Son Dakika
Güncel

Yunus Emre Enstitüsü, Müzikseverleri "Padişahlık Makamına" Çıkaracak

Yunus Emre Enstitüsü, Müzikseverleri "Padişahlık Makamına" Çıkaracak

Yurtdışında bulunan Kültür Merkezleri aracılığıyla Türk kültür ve sanatının en güzel örneklerini dünyaya tanıtan Yunus Emre Enstitüsü, dünyada Türk müziği icra eden toplulukları ülkemizde konuk ediyor.

23.02.2015 13:59  Güncelleme: 14:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya, Fransa, Belçika ve Türkiye'den virtüözlerin oluşturduğu genç müzik grubu Lâmekân Ensemble, Yunus Emre Enstitüsü'nün himayesinde, 27 Şubat akşamı Boğaziçi Üniversitesi'nde Padişah III. Selim'in bestelerinin de yer aldığı Osmanlı Saray Müziğinden örneklerle eşsiz bir konser verecek.

Yunus Emre Enstitüsü, bu kez de uluslararası arenada verdiği konserlerle dikkatleri çeken; Almanya, Fransa, Belçika ve Türkiye'den virtüözlerin oluşturduğu genç müzik topluluğu Lâmekân Ensemble'yi ülkemize getiriyor.

2011 yılında Belçikalı müzikolog ve udî Tristan Driessens tarafından kurulan Lâmekân Ensemble Grubu, icra ettikleri musiki ile dinleyicilerini Osmanlı dönemi İstanbul'una götürüyor. Osmanlı'nın müzisyen Padişahı III. Selim, Küçük Mehmet Ağa, Zekâi Dede, Tatyos Efendi ve Tanburi Cemil Bey gibi önemli bestekarların eserlerini Türkçe seslendiren Lâmekân Ensemble, 27 Şubat günü Boğaziçi Üniversitesi'nde eşsiz bir müzik ziyafeti sunacak.

Müziğin evrenselliğinden ve insanları ortak bir noktada birleştirmesinden yola çıkan Lâmekân Ensemble Grubu, Osmanlı İmparatorluğu gibi çok sesli bir grup. Grubu, bu kadar uzak mesafelerden bir araya getiren neden ise zevkle icra ettikleri Klasik Türk Müziği. Grubun dünyada büyük bir ilgiyle karşılanan ''Gülzâr-ı Vefâ/ Garden of Fidelity- Music of the Ottoman Court'' adlı ilk albümüne 3 tanıdık isim de destek veriyor: Kaleme aldığı albüm tanıtım yazısında "Lâmekân Topluluğu müzik tutkusunun kültürel, dinî ve coğrafik sınırların çok ötesinde olduğunun canlı ispatıdır." diyen ünlü müzisyen Kudsi Erguner, mixleri yapan ud sanatçısı Yurdal Tokcan ve gruba eşlik eden dünyaca ünlü klasik kemençe sanatçımız Derya Türkan.

Türk dili ve kültürünü dünyaya öğretiyor

2009 yılında faaliyetlerine başlayan Yunus Emre Enstitüsünün bugün itibariyle yurtdışında 30'un üzerinde kültür merkezi bulunuyor. Bu merkezlerde isteyen herkese Türkçe öğretiliyor. Çeşitli seminerler, sempozyumlar, konferanslar ve paneller düzenlenen merkezlerde kültür ve sanat dünyasının önde gelen isimleri sanatseverlerle buluşuyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yunus Emre Enstitüsü, Müzikseverleri 'Padişahlık Makamına' Çıkaracak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement