Yunus Emre Kabri Başında Anıldı - Son Dakika
Güncel

Yunus Emre Kabri Başında Anıldı

Yunus Emre Kabri Başında Anıldı

BÜYÜK Türk mutasavvıfı ve halk ozanı Yunus Emre, Eskişehir'in Mihalıççık İlçesi'nde kabri başında düzenlenen törenlerle anıldı.

06.05.2017 16:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BÜYÜK Türk mutasavvıfı ve halk ozanı Yunus Emre, Eskişehir'in Mihalıççık İlçesi'nde kabri başında düzenlenen törenlerle anıldı.

Eskişehir Valiliği'nin 2-10 Mayıs 2017 tarihleri arasında gerçekleştirdiği 'Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası' etkinlikleri kapsamında Mihalıççık İlçesi'nin daha önce belde olan Yunus Emre Mahallesi'nde tören düzenlendi. Törene Eskişehir Valisi Azmi Çelik, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Naci Gündoğan, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hasan Gönen ile çok sayıda kişi katıldı.

Vali Azmi Çelik ile beraberindekiler ilk olarak Yunus Emre'nin kabrini ziyaret ederek dua okudu. Vali Çelik, kabre gül bıraktı. Çelik törende yaptığı konuşmada Yunus'un sevgi, kardeşlik ve barış dilinin tüm dünyaya hakim olması gerektiğini söyledi. Azmi Çelik şunları kaydetti:

"Yunus Emre'ye göre insanlar hiçbir şey gözetilmeksizin sevilmeyi hak etmektedir. Yunus Emre'nin dünyasında kavgaya, kin ve öfkeye asla yer yoktur. Yunus'un, Mevlana'nın, Hacı Bektaş'ın torunları olan bizler, bu günlere nasıl geldiğimizi unutmadan tüm çekişmelerden uzak durup; birlik, dirlik ve kardeşlik içinde aydınlık yarınlar için gece gündüz çalışmalıyız. Aynı Yunus gibi bizler de sevgiyi felsefe haline getirip herkese karşı dil, din ve ırk ayrımı yapmadan engin bir sevgi duymalı, hoşgörülü olmalıyız. Gönül kırmayan, hiç bir canlıyı incitmeyen, büyüklük taslamayan, alçak gönüllülüğü karakter haline getirmiş nesiller yetiştirebilmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle Bizim Yunus'un sevgi, kardeşlik ve barış dilinin tüm dünyaya hakim olmasını diliyorum."

Yapılan konuşmaların ardından 'Yunus Emre Ezgi ve İlahiler' dinletisi sunuldu.

- Eskişehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yunus Emre Kabri Başında Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement