Yunus Emre'nin Mesajının Yer Aldığı Türk Yapımı Kısa Filme ABD'den 2 Ödül - Son Dakika
Magazin

Yunus Emre'nin Mesajının Yer Aldığı Türk Yapımı Kısa Filme ABD'den 2 Ödül

Cumhuriyet Bayramı'nın 93. yıl dönümü nedeniyle, Beylikdüzü Belediyesi kısa film hazırladı. Yunus Emre'nin mesajının yer aldığı filme ABD'den 2 ödül birden geldi.

18.02.2017 12:36  Güncelleme: 15:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Bayramı'nın 93'üncü yıl dönümü nedeniyle, Beylikdüzü Belediyesi tarafından hazırlanan Yunus Emre'nin "Sen sana ne sanırsan başkasına da onu san!" dizelerinin yer aldığı kısa film, ABD'nin önde gelen dergilerinden Campaigns&Elections'ın uluslararası 2017 Reed ödüllerinde iki ödül birden kazandı. Las Vegas'ta düzenlenen törende 5 dalda finale kalan film hem dünyanın hem de Avrupa'nın en iyi online reklam kampanyası seçildi.

2 DAKİKA 12 SANİYELİK SÜREN KISA FİLM BİNLERCE TIK ALDI

Geçen Cumhuriyet Bayramı öncesi sosyal medya hesaplarından yayınlanan ve kısa sürede binlerce kişi tarafından tıklanan 2 dakika 12 saniyelik filmde, Cumhuriyet ve demokrasinin birlikte güzel olduğu vurgulanmıştı. Filmde, Kurtuluş Savaşı sırasında Mustafa Kemal'in "Bu mücadele başarıya ulaşırsa, hükümet şekli ne olacak?" sorusuna "Zamanı geldiğinde Cumhuriyet olacaktır" yanıtı verdiği vurgulandı.

Yunus Emre'nin Mesajının Yer Aldığı Türk Yapımı Kısa Filme ABD'den 2 Ödül

"MİLLETİN KADERİNİ MİLLET BELİRLER"

Filmde, Türkiye'nin 1920'lerden bu güne hep doğru yolu gösteren, aynı rota üzerinde ilerlemesini sağlayan 'Cumhuriyet pusulası'nın üzerinde 'Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir. Milletin kaderini millet belirler' yazılı oduğu belirtildi.

TÜRK YAPIMI FİLM ABD'DE İKİ ÖDÜL KAZANDI

Beylikdüzü Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, ABD'nin önde gelen dergilerinden Campaigns&Elections'ın uluslararası 2017 Reed ödüllerinde 'Cumhuriyet ve Demokrasi' filmi iki ödül birden kazandı. Çok sayıda ülkeden kampanyanın katıldığı Las Vegas'ta düzenlenen törende 5 dalda finale kalan film hem dünyanın hem de Avrupa'nın en iyi online reklam kampanyası seçildi. Las Vegas'taki törende büyük ödülleri Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Öykü Ajans adına Necati Özkan birlikte aldı. İmamoğlu yaptığı konuşmada, Mustafa Kemal Atatürk'ün, Türk demokrasisi için 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' mottosuyla rotayı çizdiğini belirtirken, "Bu rota sonsuza kadar istikametimizdir. Ödüle layık görülen bu filmi de unutkanlara, genç kuşaklara, tek adamcı fikirlere itibar edenlere, bu rotanın ne kadar değerli olduğunu tekrar hatırlatması için hazırladık. Daha fazla demokrasi ve daha fazla insan hakları bugün, istisnasız dünyadaki tüm yönetimlerin en fazla ihtiyaç duyduğu iki unsurdur" dedi.

Yunus Emre\'nin Mesajının Yer Aldığı Türk Yapımı Kısa Filme ABD\'den 2 Ödül
Kaynak: DHA

Son Dakika Magazin Yunus Emre'nin Mesajının Yer Aldığı Türk Yapımı Kısa Filme ABD'den 2 Ödül - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement