Yunusemre'de Taşerona Kadro Süreci Başladı - Son Dakika
Güncel

Yunusemre'de Taşerona Kadro Süreci Başladı

Yunusemre\'de Taşerona Kadro Süreci Başladı

Taşerona kadroya geçişi düzenleyen 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK)’nin yürürlüğe girmesinin ardından Yunusemre Belediyesi’nde süreç başladı.

05.01.2018 19:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Taşerona kadroya geçişi düzenleyen 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK)'nin yürürlüğe girmesinin ardından Yunusemre Belediyesi'nde süreç başladı. Süreç sonrası ilgili kurumların yetkilileri, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi'yi ziyaret ederek bilgi verdi. Bilgilendirmenin ardından Başkan Çerçi, ilk başvuruyu kabul etti.

Yunusemre Belediyesi, 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) çerçevesinde taşeron olan personelini bünyesine alıyor. Kararnamenin yürürlüğe girmesinin ardından SGK İl Müdürü Yavuz Kurt ve İş-Kur İl Müdürü Sinan Aktaş, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi'yi ziyaret ederek, 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile taşeron personele getirilen kadro düzenlemesi hakkında bilgi verdi. Sürecin önemine dikkat çeken SGK İl Müdürü Yavuz Kurt, bu konudan yararlanmak isteyen fırsatçılara tamah edilmemesini istedi. Kurt konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Yunusemre Belediyemizde taşerona kadro süreci hakkında bilgilendirmede bulunduk. Taşerona kadro düzenlemesinde yapılacak olan sınavlardan da kimsenin korkmasına gerek yok. Herhangi bir kursa veya dershaneye kesinlikle gitmeye gerek yok. Fırsatçılara itibar edilmemesini istiyoruz" ifadelerini kullandı. Kurumları ziyaret ederek bilgilendirmelerde bulunduklarını aktaran İş-Kur İl Müdürü Sinan Aktaş, kıdem tazminat haklarının devlet güvencesinde olduğunu belirtti. Aktaş açıklamasında, "Taşerona kadro düzenlemesinde medyada çıkan haberlerden kaynaklı çalışanlarımızın kafasında pek çok soru işareti oluştu. Biz de bu soruları gidermek için bilgilendirme toplantılarına başladık. Bu süreçte ortaya çıkan kıdem tazminatlarının kaybına dair ifadeler gerçeği yansıtmıyor. Tazminatlar kesinlikle heba olmayacak. Bizlere sizlerle bir araya gelme fırsatı sunan Yunusemre Belediye Başkanımız Sayın Dr. Mehmet Çerçi'ye ayrıca teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Başkan Çerçi, bilgilendirmenin ardından Yunusemre Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'nde oluşturulan başvuru kabul masasında ilk geçiş başvurusunu kabul etti. Başkan Çerçi, yapılan düzenlemenin hayırlı olmasını dileyerek, "Hükümetimiz kamuda çalışan personelimiz için düzenleme yaparak taşeron uygulamasına son verdiğini belirtti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yaptığı düzenleme ile müdürlerimizden bize sürecin işleyişine dair bilgilendirme yapıldı. Biz de bu bilgilendirmelere göre başvuru kabulünü başlatmış bulunuyoruz" diye konuştu. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yunusemre'de Taşerona Kadro Süreci Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement