Yunusemre'den Bayırbucak Türkmenlerine Yardım Gidecek - Son Dakika
Yerel

Yunusemre'den Bayırbucak Türkmenlerine Yardım Gidecek

Yunusemre\'den Bayırbucak Türkmenlerine Yardım Gidecek

Yunusemre Belediyesi, Memur-Sen ve İHH Manisa İnsani Yardım Derneği arasında, Bayırbucak Türkmenleri ve savaş mağdurları için yardım toplanmasına dair iş birliği protokolü imzalandı.

13.01.2016 16:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yunusemre Belediyesi, Memur-Sen ve İHH Manisa İnsani Yardım Derneği arasında, Bayırbucak Türkmenleri ve savaş mağdurları için yardım toplanmasına dair iş birliği protokolü imzalandı.

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi'nin makamında Bayırbucak Türkmenleri ve bölgedeki savaş mağdurları için acil ihtiyaç olan gıda, battaniye, giyim, ayakkabı, konserve, Bebek bezi, bebek maması gibi yardımların toplanması, toplanacak olan yardımlar ile ilgili planlama ve uygulama ile ilgili çalışmada bulunmak amacıyla protokol imzalandı. İmza törenine Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur, Meclis Üyesi Ahmet Karakaş, Sosyal Yardım İşleri Müdürü Mustafa Süzer, Memur-Sen İl Başkanı Mehmet Emin Sofuoğlu ve Manisa İnsani Yardım Derneği Başkanı Necmettin Okumuş katıldı.

"ALLAH ORADAKİ KARDEŞLERİMİZİN YARDIMCISI OLSUN"

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Yunusemre Belediyesi olarak Suriye'den gelen mültecilere yönelik yardım kampanyası düzenlediklerini belirterek, "Suriye, büyük devletlerin güç gösterisi yaptığı yer haline geldi. Hükümetimiz Suriye'deki muhaliflere, özellikle de Bayırbucak Türkmenlerine elinden geldiğince yardımcı olmak amacıyla çalışıyor. Bu takdir edilecek bir durumdur. Orada çok büyük bir mücadele var. Yüzbinlerce insan öldü, şehit oldu. Türkiye Suriye'den gelen insanların dinine, ırkına bakmadan hepsine sahip çıktı. Biz de Yunusemre Belediyesi olarak elimizden geldiği kadar bu sorunun giderilmesi için destek olmaya çabalıyoruz. Allah oradaki kardeşlerimizin yardımcısı olsun. Zalimler de İnşallah en kısa zamanda cezalarını bulsunlar." dedi.

"MERHAMET TIRLARINI MANİSA HALKI İLE DOLDURACAĞIZ"

Memur-Sen İl Başkanı Mehmet Emin Sofuoğlu, merhamet tırlarını Manisa Halkı ile dolduracaklarını vurgulayarak, "Dünya'nın neresinde bir kanayan yara, bir gözyaşı, bir zulüm olsa biz onun en yakın yardımcısı, en güçlü sesi, en yakın yardımcısı olmaya namzet bir kuruluşun temsilcisi olarak bugün Yunusemre Belediyemiz ve bu konularda öncü, kurumsallaşmış İslam dünyasının belki de en kurumsal vakfı olan İHH ile birlikte Bayırbucak'taki kardeşlerimize yardım için seferber olduk. Hergün bombaların atıldığı, onlarca çocuğun sakat kaldığı, parçalanmış cesetler gördüğümüz o yerde biz hem dua ediyoruz hem de fiilen yardım seferberliğine başlıyoruz. İnşallah merhamet tırlarını Manisa halkımız ile dolduracağız. Yunusemre Belediyemizin desteği Manisa Halkımızın duyarlılığı İHH ve Memur-Sen olarak kardeşlerimize ulaştıracağız. Ben bu kampanyanın hayırlara vesile olmasını diliyorum." diye konuştu.

"YUNUSEMRE BELEDİYESİ'NE TEŞEKKÜR EDERİZ"

Manisa İnsani Yardım Derneği Başkanı Necmettin Okumuş, Suriye'deki duruma dikkat çekerek, "Bilindiği gibi Suriye'de şu anda kanayan bir yara var. Üzerinde 14 farklı ülkenin bayrağı bulunan uçaklar orayı bombalamaktadır. Bu kan durmak zorundadır. Biz İHH olarak Suriye'nin birçok yerine yardımlarımızı ulaştırıyoruz. Yunusemre Belediyemiz ve Memur-Sen'in de katkılarıyla biz burada bir damla olmak, bu insanların kanayan yarasına ilaç olmak amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Bayırbucak Türkmenleri ve savaş mağdurları için yardım toplanmasına dair protokol imzalandı. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yunusemre'den Bayırbucak Türkmenlerine Yardım Gidecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement