Yunusemre İhtiyaç Sahiplerinin Yanında - Son Dakika
Güncel

Yunusemre İhtiyaç Sahiplerinin Yanında

Yunusemre İhtiyaç Sahiplerinin Yanında

Hayata geçirdiği projelerle dikkat çeken Manisa’nın merkez ilçelerinden Yunusemre Belediyesi sosyal sorumluluk projeleriyle de adından söz ettiriyor.

11.01.2018 15:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hayata geçirdiği projelerle dikkat çeken Manisa'nın merkez ilçelerinden Yunusemre Belediyesi sosyal sorumluluk projeleriyle de adından söz ettiriyor. 4 yılda binlerce ihtiyaç sahibi vatandaşa ulaştıklarını kaydeden Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, "Amacımız, bu şehirde herkesin mutlu bir şekilde yaşaması" diyerek, ihtiyaç sahiplerinin yanında olmaya devam edeceklerini dile getirdi.

Yunusemre Belediyesi, hayata geçirdiği sosyal projelerle diğer belediyelere örnek oluyor. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde kurulan ekiplerle 4 yılda binlerce vatandaşın yarasını saran Yunusemre Belediyesi, çalışmalarına 2018 yılında da devam ediyor. 4 yılda bin 872 aileye ev eşyası, 2 bin 648 vatandaşa kıyafet, ihtiyaç sahiplerine 4 bin 178 torba kömür, bin 446 öğrenciye okul forması ve kırtasiye, bin 62 çift ayakkabı, ihtiyaç sahibi ailelere 270 soba ve 2 Bin 500 adet battaniye yardımı yapan Yunusemre Belediyesi, daha pek çok hizmeti ile de takdir topluyor.

Dört yılda 20 bin vatandaşa el uzatıldı

"Amacımız bu şehirde herkesin mutlu bir şekilde yaşaması" diyen Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, özellikle yaşlı ve engelli vatandaşlara yönelik çalışmaları çok önemsediklerini belirtti. Başkan Çerçi konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Yunusemre Belediyesi olarak bir yandan dev projeler üretirken; bir yandan da rutin hizmetlerimizi yerine getiriyoruz. Bunun yanında sosyal sorumluluk projelerini de önemsiyoruz. Çeşitli nedenlerle zor durumda kalan vatandaşlarımız, engellilerimiz ve yaşlılarımıza da sahip çıkıyoruz. 4 yılda yaklaşık 20 bin vatandaşımıza ulaştık, daha fazlasına ulaşmaya da devam ediyoruz" diye konuştu.

Yardımların yanı sıra Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü kanalıyla yapılan hizmetleri sıralayan Başkan Çerçi açıklamasını şu sözlerle tamamladı: "İhtiyaç sahiplerine 35 bin 279 adet erzak kolisi, 2 bin 572 paket kurban eti dağıtıldı. 445 vatandaşa düzenli olarak gıda bankasından hizmet veriliyor. Bin 77 aileye evde bakım ve kişisel bakım hizmetlerinden yararlandı. 126 evin tamir ve tadilatı yapıldı. İlçedeki okullara toplam 960 futbol, hentbol, voleybol ve basketbol topu dağıtıldı. Ramazanda iftar vaktinde yolda olan sürücülere 21 bin 725 adet kumanya dağıtıldı. 661 vatandaşa medikal ve sağlık hizmeti verildi. Engelli Koordinasyon Merkezi aracından Bin 712 engelli vatandaş faydalandı. Yine spor kulüplerimize destek vermek adına kulüplerimize bin adet eşofman yardımı yapıldı." - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yunusemre İhtiyaç Sahiplerinin Yanında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement