Yunusemre Meydan Cami'nin Temeli Atıldı - Son Dakika
Güncel

Yunusemre Meydan Cami'nin Temeli Atıldı

Yunusemre Meydan Cami Yapma ve Yaşatma Derneği tarafından hayırseverlerin bağışıyla 6 milyon liraya Yunusemre Belediyesi bahçesinde yapımına başlanan caminin temeli törenle atıldı.

06.10.2017 16:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yunusemre Meydan Cami Yapma ve Yaşatma Derneği tarafından hayırseverlerin bağışıyla 6 milyon liraya Yunusemre Belediyesi bahçesinde yapımına başlanan caminin temeli törenle atıldı.

Yunusemre Belediyesi bahçesinde gerçekleştirilen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, yaptığı konuşmada, Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nda anlamlı bir çalışmaya imza atmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Başkan Çerçi, caminin temelini attıkları alanı ilçenin en önemli merkezi haline getireceklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Kent meydanının içerisinde cami, kafeteryalar, yeşil alanlar, parklar, belediye hizmet binası, otopark, çocuk oyun alanı olacak. Planın bir parçasını bugün hayata geçiriyoruz. Burası tüm vatandaşlarımıza açık olacak. 2-3 ay sonra inşallah diğer uçta belediye hizmet binamızın da temelini atacağız. Tüm bunlar bittiği zaman bütün bu alanın büyük bir meydan haline geldiğini göreceğiz. Şehrin en önemli merkezinde böyle bir meydanı Manisamıza kazandıracağız."

AK Parti MKYK Üyesi Murat Baybatur da Yunusemre Belediyesi'nin başarılı çalışmalara imza attığını kaydederek, caminin hayırlara vesile olmasını diledi.

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer ise şöyle konuştu:

"Emeği geçen herkese teşekkür etmek gerekiyor. Başkanımız bu çalışmanın öncülüğünü yaptı. Projenin geliştirilmesinde çok değerli katkıları bulunuyor. Bu mabedin sahipleri ilçe sakinleri olacak. İnşallah bu mabet Yunusemre ilçesine yakışacak."

Konuşmaların ardından protokol üyeleri hayır duaları ve kurban keserek temel atma törenini gerçekleştirdi. Törenin sonunda davetlilere protokol üyeleri tarafından aşure ikram edildi.

6 milyon liraya 800 metrekarelik alanda yapımına başlanan cami inşaatı 4 minareli ve tek kubbeli olarak tasarlandı. Bin 100 kişinin aynı anda namaz kılabileceği cami 2 bin 300 metrekare toplam alana sahip olan cami bodrum, zemin ve asma kattan oluşmaktadır. Ayrıca asma katta hanımlar mahfili, bodrum katında bayanlar ve erkekler için lavabo, abdesthane ve tuvaletler bulunmaktadır.

Törene Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti MKYK Üyesi Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, AK Parti İl Başkanı Berk Mersinli, İl Müftüsü Sinan Cihan, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Erbil, hayırseverler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yunusemre Meydan Cami'nin Temeli Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement