Yunuslar Marmaris Körfezinde Balık Çevirdi - Son Dakika
Yerel

Yunuslar Marmaris Körfezinde Balık Çevirdi

Yunuslar Marmaris Körfezinde Balık Çevirdi

Muğla’nın Marmaris ilçesinde, yunus sürüsünün körfezde balık çevirip avlanması balıkçılar ve vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.

10.03.2015 13:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, yunus sürüsünün körfezde balık çevirip avlanması balıkçılar ve vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.

Marmaris körfezinin bu sabah saatlerinde 3 sürpriz ziyaretçisi vardı. Balık sürüsünü takip ederek Marmaris Körfezi'ne sıkıştıran çok sayıda yunus ilginç görüntüler oluşturdu. Sık sık deniz yüzeyine çıkıp suya dalan yunuslar, sıkıştırdıkları balık sürüsünü avladı. Bu sırada yunusların körfeze geldiğini gören çok sayıda vatandaş sahile gelerek yunusları izledi. Cep telefonu ve fotoğraf makineler ile yunusları fotoğraflamaya çalışan vatandaşlar gördükleri manzara karşısında hayranlıklarını gizleyemedi.

Marmaris Belediyesi Yat Limanı'nda kaptan olarak görev yapan Gökhan Aslan, yunusların günlük körfeze girerek balık çevirip avlanmalarına hemen her gün şahit olduğunu kaydererek, "Onlarla dost gibiyiz. Her gün kontrol için botla denize açılıyorum. Yunuslarla her sabah selamlaşırız" dedi.

Öte yandan Körfezin başka bir ziyaretçisi ise, beslenmek üzere her gün Netsel Marina'ya gelen bir Akdeniz Foku. Fok balığı, marina içinde tutulması yasak olan kefal balıklarını avlamak amacı ile sabahın erken saatlerinde körfezden marina içine girerek, beslendikten sonra yaşam alanına geri dönüyor. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yunuslar Marmaris Körfezinde Balık Çevirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement