YURT DIŞINDAN GELEN EKİPLERİN CAN KURTARMA SEFERBERLİĞİ - Son Dakika
Güncel

YURT DIŞINDAN GELEN EKİPLERİN CAN KURTARMA SEFERBERLİĞİ

TÜRKİYE'yi yasa boğan deprem felaketi sonrası arama- kurtarma çalışmaları ve yaraların sarılması için birçok ülkeden destek geldi.

09.02.2023 10:22  Güncelleme: 13:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TÜRKİYE'yi yasa boğan deprem felaketi sonrası arama- kurtarma çalışmaları ve yaraların sarılması için birçok ülkeden destek geldi. Yurt dışından gelen ekipler, yıkımın yaşandığı 10 ilde arama- kurtarma çalışmalarına katılarak, enkazda kalanları kurtarmaya çalıştı.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından binaların yıkıldığı 10 ilde arama- kurtarma çalışmaları sürdürülüyor. Türkiye, deprem felaketinin yaralarını sarmaya çalışırken, dünyadan da destek geldi. Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremler sonrası Türkiye'nin çağrısı üzerine birçok ülke, deprem bölgelerine arama- kurtarma ekiplerini sevk etti. Azerbaycan'dan 120, Rusya'dan 100, Kuzey Makedonya'dan 24, Kırgızistan'dan 67 kişilik arama- kurtarma ekipleri, Kahramanmaraş merkezde çalışmalarına devam ediyor.

AFAD İLE KOORDİNELİ ÇALIŞIYORLAR

Farklı ülkelerden gelen arama-kurtarma ekipleri, AFAD ile koordineli çalışarak belirlenen bölgelerde arama- kurtarma faaliyeti yürütüyor. Kuzey Makedonya'dan gelen 24 kişilik ekip, 12'şer kişi olmak üzere Lütfü Köker Bulvarı'nın farklı bölgelerinde çalışıyor. Azerbaycan'dan gelen arama- kurtarma ekipleri, Ebrar Sitesi ve Cumhuriyet Bulvarı'nda yıkılan binaların enkazında çalışırken, Rusya'dan 100 kişilik ekip ise Kahramanmaraş'ın farklı bölgelerinde çalışmalarını sürdürüyor. Kırgızistan'dan gelen 67 asker de Kahramanmaraş merkez ile İsmet Karaokur Bulvarı'ndaki 3 blok 54 daireli Palmiye Sitesi'nde arama- kurtarma çalışmalarında görev aldı.

İsrail, İspanya gibi birçok ülkeden gelen arama- kurtarma ekipleri de yıkımın yaşandığı diğer illerde enkazda kalanları sağ kurtarabilmek için yoğun çaba harcıyor.

YURT DIŞINDAN GELEN EKİPLERİN CAN KURTARMA SEFERBERLİĞİ
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel YURT DIŞINDAN GELEN EKİPLERİN CAN KURTARMA SEFERBERLİĞİ - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement