Yurt Genelinde 19 Mayıs Kutlamaları - Son Dakika
Güncel

Yurt Genelinde 19 Mayıs Kutlamaları

Yurt genelinde 19 Mayıs kutlamalarıBİTLİS - Bitlis il merkezi ve ilçelerinde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı.

19.05.2017 16:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yurt genelinde 19 Mayıs kutlamaları

BİTLİS - Bitlis il merkezi ve ilçelerinde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı.

Selahattin Eyyübi Caddesi'nde toplanan vatandaşlar ve öğrenciler, ellerindeki Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanına kadar yürüdü. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Medeni Öztaş bir konuşma yaptı. Öztaş, "Bugün Mustafa Kemal'in Samsun'da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin Anadolu'da elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının 98. yıldönümü. Milletimizin onur ve asaletiyle Mustafa Kemal'in rehberinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcıdır. Sevgili gençler, binlerce şehit vererek sıkıntı ve yokluklar içinde büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerleri yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak sorumluluğumuz ve görevimizdir. Temeli 19 Mayıs'ta Mustafa Kemal Atatürk tarafından atılan milli egemenlik ilkesiyle birliğimiz ve bütünlüğümüz sağlanmıştır" diye konuştu.

Renkli görüntülere sahne olan programda hafta nedeniyle çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere kupa ve madalyaların yanı sıra spor müsabakalarında derece elde edenlere ise Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen bisikletler hediye edildi.

Atatürk Anıtı önünde düzenlenen program halk oyunları gösterileri ile devam ederken, programın sonunda mini bir konser verildi.

Ahlat ilçesinde de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, Emir Bayındır Kümbeti önünden başlayarak Aşağı Çarşı Meydanına kadar süren yürüyüşle başladı. Dev bayrak eşliğinde tören alanına kadar yürüyen gençler, burada düzenlenen kutlama alanına ise mehter marşlarıyla girdi. Halkın büyük ilgi gösterdiği kutlamalar, güreş ve kickboks gösterileriyle devam etti.

Daha sonra 19 Mayıs etkinlikleri kapsamında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödüllerinin takdim edilmesiyle program son buldu.

Tatvan ilçesinde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı programı, Cumhuriyet Caddesinde yapılan gençlik yürüyüşüyle start aldı. Ardından stadyumda devam eden program; saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Tatvan Kaymakam Vekili ve Güroymak Kaymakamı Ufuk Özen Alibeyoğlu, Belediye Başkanı Fettah Aksoy ve Garnizon Komutanı Taner Dinçyürek'ün öğrencilerin ve halkın bayramını kutlamasıyla devam etti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Şahin Kardaş tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılması, öğrenciler tarafından Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi, Gençlerin Ata'ya Cevabı ve şiirlerin okunmasının ardından program değişik gösterilerle son buldu. VAN - Van il merkezi ve ilçelerinde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı.

İskele Caddesi üzerinde 'gençlik yürüyüşü' ile başlayan kutlamalar, daha sonra Yaşar Kemal Parkı'nda devam etti. Tören alanında kurulan stantları tek tek gezen Van Valisi İbrahim Taşyapan ve protokol üyeleri, öğrencilerle sohbet etti. Daha sonra beraberindekilerle öğrenciler tarafından hazırlanan boks, tekvando, güreş gösterilerini izleyen Vali Taşyapan, buradan da tören alanına geçti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, folklor gösterilerinin ardından daha önce düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

19 Mayıs kutlamaları, saat 13.00 da Yusuf Güney konseri ile devam edecek.

Kutlamalara Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Arif Çetin, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, kurum amirleri, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Başkale ilçesinde Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başlayan tören, Tepebaşı İmam hatip Ortaokulunun konferans salonunda devam etti. Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü ve Belediye Başkan Yardımcısı Sami Karakelle, İlçe Garnizon Komutan Vekili Orhan Kurtoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Himmet Polat, İlçe Emniyet Müdürü Adil Metin, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmet Samsa'nın da katıldığı program, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi ve Gençliğin Ata'ya cevabı ve 10. Yıl Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Program, yapılan gösterilerle son buldu.

Van'ın Özalp ilçesinde, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle kaymakamlık binası önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan program, daha sonra Özalp Şehir Stadında devam etti. Öğrenciler tarafından çeşitli gösteriler düzenlenilirken, değişik yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesiyle program son buldu. ŞANLIURFA - Şanlıurfa'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Şanlıurfa'da da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlandı. İlk olarak sabah saatlerinde Şehitlik Anıtına çelenk bırakılmasıyla başlayan program ardından kortej yürüyüşü ile devam etti. Haliliye ilçesinde yer alan Şehitlik Anıtında başlayan kortej yürüyüşü renkli görüntülere sahne oldu. Vatandaşlarında yoğun ilgi gösterdiği yürüyüş, Rabia Meydanında son buldu. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında açıklamalarda bulunan Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, şehitlik mertebesinin önemine değindi. Vali Tuna, "98 yıl önce bugün Atatürk, Samsun'a milletin hakimiyetine sahip çıkmak için ayak basmıştır. 19 Mayıs'a atılan büyük adımın anlamını cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'te, hakimiyetinin sadece milletin olduğunu net bir şekilde beyan etmiştir. O halde milletin azim ve kararına hürmet etmek, her şeyden önce istiklalimiz uğruna genç yaşta aziz toprağa giren şehitlerimiz için boynumuzun borcu olmalıdır" şeklinde konuştu. Ardından kürsüye çıkan Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Keşküş, "Sizler Türkiye'nin genç evlatları yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz. Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler asla ve asla yorulmazlar diyor, Atatürk. Sevgili gençler siz Türk'e istiklal aşkını veren, Kara Fatmaların, Nene Hatunların siz ya istiklal ya ölüm diyen Antepli Şahinlerin Sütçü İmamları, Hasan Tahsinlerin, Siz tarihi tarih yapan Ulubatlı Hasanların, Yavuzların soyundansınız. Gençler bayramınız kutlu olsun" ifadelerini kulandı. Yapılan konuşmaların ardından gençlik merkezlerinde eğitim alan öğrenciler birbirinden güzel gösteriler düzenledi. Rabia Meydanında gerçekleştirilen 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramına Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Şanlıurfa 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Hakkı Köseali, Şanlıurfa İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Kemal Timuroğlu, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Keşküş ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

MUĞLA - 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Muğla'nın Bodrum ilçesinde, Bodrum Belediye Meydanı'nda düzenlenen anma töreninin ardından Bodrum kalesi Kuzey hendeğinde çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Bodrum Belediye Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, protokol üyeleri siyasi parti ve çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Çelenklerin sunulmasıyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla sona erdi. Meydandaki törenin ardından kutlamalar, Bodrum Kalesi Kuzey hendeğinde devam etti. İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinlikler, günün anlam ve önemine ait konuşmalar, şiirler ve öğrenciler tarafından sergilenen çeşitli gösterilerin ardından sona erdi. KONYA - 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı Konya'da düzenlenen tören ve çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Anıt alanında düzenlenen törende, Gençlik Hizmetleri ve İl Spor Müdürü Ömer Ersöz, Atatürk anıtına çelenk koydu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından protokol üyeleri ve törene katılanlar tarafından Kültürpark amfi tiyatroya kadar gençlik yürüyüşü gerçekleştirildi. Buradaki programda konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz, tarihin dönüm noktalarından olan Kurtuluş Savaşının başlangıcı olan 19 Mayıs'ın işgalci güçler tarafından Türk milletine giydirilmek istenen esaret zincirine karşı topyekun bir mücadelenin başlangıcı olduğunu söyledi. 19 Mayıs'ın milletle çıkılan yolda yine milletin egemenliğinde cumhuriyete atılmış bir adımın başlangıcı olduğunu da ifade eden Ersöz, "Bir milletin yeniden dirilmesine vesile olan aynı zamanda bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin başlangıcı olan bu anlamlı günü Atatürk Türk gençliğine armağan etmiş, Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutladığımız bu şanlı gün hem milli mücadelemizin silinmez bir hatırası hem de yüzünü geleceğe dönmüş nesillerin en büyük ilham kaynağıdır" dedi.

Konuşmaların ardından günün anısına şiirler okunurken, Selçuk Üniversitesi halk oyunları tarafından da halk oyunu gösterisi yapıldı. Program, yarışmalarda dereceye giren sporcuların ödül töreniyle sona erdi. Tören ve kutlama etkinliklerine, Konya Valisi Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tahir Akyürek, Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan, MHP Konya İl Başkanı Murat Çiçek, askeri ve mülki erkan katıldı. MANİSA - Manisa'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlenen kutlama töreninde genç sporcuların sergilediği gösteriler büyük bir ilgiyle izlendi.

Manisa'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla kutlama programı düzenlendi. Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü önünden Manisa Cumhuriyet Meydanına kadar gerçekleştirilen yürüyüşün ardından çelenk sunma töreni düzenlendi. Törende Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hatun Sarıkaya Yipek engelli gençlerle birlikte Cumhuriyet Meydanında bulunan Milli Egemenlik Anıtına çelenk sundu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından kutlamalar Cumhuriyet Meydanında hazırlanan alanda devam etti. Kutlama töreninin açılış konuşmasını gerçekleştiren Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hatun Sarıkaya Yipek, "Milletimizin tüm onur ve asaletiyle büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcıdır 19 Mayıs. 19 Mayıs gençlik, gençlik gelecek demektir. Türk genci, Türk istiklali ve Türk Cumhuriyetinin yılmaz bekçisi bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir" dedi. Yipek'in konuşmasının ardından halk oyunları gösterisi yapan engelli gençler izleyenlerden büyük alkış aldı. Programda ayrıca Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı sporcular tarafından sergilenen tekvando ve muay thai gösterileri ise nefes kesti.

Manisa'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramına Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Tugay Komutanı Albay Şefik Güvenç, Manisa İl Jandarma Komutanı Albay Özcan Kaplan, Manisa İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sporcular ve vatandaşlar katıldı. TUNCELİ - Tunceli'nin Ovacık ilçesinde, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı koşusu yapıldı.

Ovacık İlçe Kaymakamlığı, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında koşu yarışı düzenledi. Çok sayıda sporcunun katıldığı yarışmalarda, 2 ve 5 bin metre etapları koşuldu. İlçe girişindeki meslek yüksek okul mevkisinde başlayan yarışlar, Şehit Cumhuriyet Savcısı Murat Uzun Ortaokulu önünde sona erdi.

Yarışmalarda, yıldız kızlar 2 bin metre kategorisinde Yaren Çorak birinci, Zilan Şaylı ikinci, Olcay Paçavra üçüncü geldi. Yıldız erkekler kategorisinde ise Boran Yarar birinci, Okan Düşkün ikinci, Arda Çetin'de üçüncü oldu.

5 bin metre genç bayanlar ve halk kategorisinde ise Ebru Bozöş birinciliği, Elif Aşkın ikinciliği, Zeliha Geçgin üçüncülüğü elde etti. 5 bin metre genç erkekler ve halk koşusunda Ferdi Genç birinci, Sabri Paçavra ikinci, Yasin Türker üçüncü sırayı elde etti. DENİZLİ - Denizli'de, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı.

Denizli Merkez Spor Salonunda yapılan kutlamaya gelenler, önce salon girişinde üst aramasından geçildi. Kutlamalara, Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 11. Komando Tugay Komutanı Kurmay Albay Gültekin Yaralı, Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Vedat Kadri Özüer, İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yıldız, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, vali yardımcıları, okul müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Sabah Atatürk anıtına çelenk sunumuyla başlayan program, Merkez Spor Salonunda devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaptı. İbanoğlu, Atatürk'ün bu milletin esaret altında yaşayamayacağını tüm dünyaya gösterdiğini belirtti.

Dünya, Avrupa ve Türkiye müsabakalarında dereceye giren başarılı sporculara Vali Altıparmak, Başkan Zolan ve Komutan Gültekin Yaralı tarafından ödüller verildi. Halk oyunları yarışmasında birinci olan Denizli'nin Halk Oyunları ekibi, bir gösteri sundu. Daha sonra öğrenciler, gösteriler yaptı, şiirler okudu ve kutlama esnasında çeşitli gösteriler yapıldı.

Jimnastik kızların yaptığı gösteriler beğeni toplarken, yapılan diğer gösteriler salondakiler tarafından ayakta alkışlandı. MERSİN - Mersin'de 19 Mayıs coşkusu yaşandı. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, Gençlik Yürüyüşü ve Cumhuriyet Meydanı'ndaki gösterilerle şölene dönüştü. Özellikle engelli özel sporcuların halk oyunları gösterileri büyülerken, trambolin gösterisinde yeteneklerini sergileyen gençler heyecanla izlendi.

Mersin'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, sabah saat 8.30'da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şaban Güneş'in Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı. Kutlamalar daha sonra Tevfik Sırrı Gür Stadyumu önünden başlayan Gençlik Yürüyüşü ile devam etti. Yürüyüşe, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız, Mersin milletvekilleri, engelli ve sporcu gençler, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı. Stadyum önünden dev Türk Bayrakları ve Atatürk posterleriyle hareket eden kortej, Silifke Caddesi'ni takiben Cumhuriyet Meydanı'na ulaştı. Bando eşliğinde yürüyen korteje, yol boyunca vatandaşlar da alkışlarla destek verdi.

"Büyük Önder'in Samsun'a çıkarak milli mücadeleyi başlattığı tarih olan 19 Mayıs, tarihimizin önemli bir dönüm noktasıdır"

Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören ise saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Vali Çakacak, törende yaptığı konuşmada, başta gençler olmak üzere tüm milletin, Türk tarihi açısından oldukça önem taşıyan ve gençliğe armağan edilen 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutladı. Çakacak, "Yüce milletimiz, tarih boyunca kurduğu ihtişamlı ve güçlü devletlerle daima tarihe yön vermiş, tarihin akışını değiştirmiştir. Milletimize tarih boyunca hiçbir zaman esaret zinciri vurulamamış, milletimiz asla boyunduruk altında yaşamamıştır. Geçmişi şan ve şöhretle dolu milletimizi tarihe gömmek isteyen düşmanlarımıza karşı yüce milletimiz, içerisinde bulunduğu yoksunluklar ve imkansızlıklara aldırmadan, istiklali ve istikbali için canı pahasına mücadele vermiştir. İşte, Büyük Önder'in Samsun'a çıkarak milli mücadeleyi başlattığı tarih olan 19 Mayıs, bu nedenle tarihimizin önemli bir dönüm noktasıdır. Milletimiz adeta küllerinden yeniden doğarak 19 Mayıs'ta başlattığı milli mücadele, düşmanın kutsal vatan topraklarımızdan temizlenmesini sağlayan destansı bir zaferle sonuçlanmıştır. Tarihimize altın harflerle yazılan büyük zaferlerden biri olan bu zaferle bu toprakların ilelebet vatanımız kalması sağlanmış, cumhuriyetimizin de temelleri atılmıştır. Al yıldızlı bayrağımızın üzerinde gururla dalgalandığı cennet vatanımızda hür ve bağımsız olarak yaşamamızı sağlayan başta cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyorum" dedi.

Konuşmasında 15 Temmuz darbe girişimine de değinen Çakacak, "Milletimizin tüm fertleri, uğruna büyük bedeller ödenerek kurulan cumhuriyetimize yönelen tehditlere bugün de canı pahasına karşı koyarak emanetin emin ellerde olduğunu göstermektedir. Milletimiz, iç ve dış düşmanlarımızın içimize sızdırdıkları hainler eliyle tarihimizde eşi benzeri görülmemiş bir ihanete maruz kaldığımız 15 Temmuz darbe girişimine karşı durarak, bu inanç ve kararlılıkta olduğunu tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir" diye konuştu.

Gençlere de seslenen Çakacak, "Geleceğimizin teminatı sizlersiniz. Sizlere inanıyor ve sizlere güveniyoruz. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından sizlere verilen istiklalimizi ve istikbalimizi muhafaza ve müdafaa etme görevini layıkıyla yerine getireceğinize yürekten inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Çakacak'ın konuşmasının ardından, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Engelliler Gençlik Merkezi özel sporcularının sergilediği halk oyunları gösteresi büyük beğeniyle izlendi. Öğrenciler tarafından şiirlerin okunduğu kutlamalar, Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Ekibi'nin gösterisinin ardından gençlerin müzik, dans, savunma ve akrobasiden oluşan capoeira gösterisiyle devam etti. Kutlamalarda minik jimnastikçilerin gösterileri büyük alkış alırken, gençlerin ve miniklerin trambolin gösterileri de nefes kesti.

Kutlamalar, Vali Çakacak, Tuğamiral Yıldız ve Başkan Kocamaz'ın, oryantiring branşında dereceye giren sporculara ödüllerini vermeleri ile sona erdi. KIRŞEHİR - Kırşehir'de gençler, Cacabey Meydanında toplanarak 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarında bir araya geldi.

Ata'nın Anıt Meydanda büstüne çelenk sunumu ile başlayan törenler Cacabey Meydanında Kırşehir protokolü ve gençliğin katılımı ile devam etti.

Kutlamalarda konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Emre Aslan, gençliğin doğru hedefe yılmadan usanmadan azim ve başarı ile giderken her alanda kendisini yetiştirdiğini söyledi.

Cacabey Meydanında yapılan törenlerde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü halk oyunları ekibi, taekwondo takımı, boks ekibi, masa tenisi gösterileri ve yerel oyunlar sergilendi.

Yapılan yarışmalarda derece yapan öğrenciler ise protokol tarafından ödüllendirildi. Alanda polis geniş güvenlik önlemleri aldı. BİLECİK - Bilecik'te, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 98. yıl dönümü coşkuyla kutlandı.

Tören, Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız'ın Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıta çelenk sunumu ile başladı. Ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam törene, Bilecik Valisi Süleyman Elban, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, 2. Jandarma Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Bilecik Cumhuriyet Başsavcı Cuma Çoban, kurum müdürleri, askeri erkan, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Hava muhalefetleri nedeniyle buradaki kutlamalar sona ererken, programlar Atatürk Kapalı Spor Salonunda devam etti.

Burada da saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız, 19 Mayıs 1919'un Türk milletinin haksızlığa, zulme, işgale karşı topyekun başlattığı bir harekatın, milli mücadelenin, milli direnişin ilk kıvılcımı olduğunu söyledi. Aziz milletin tüm onur ve asaletiyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcı olduğunu ifade eden İl Müdürü Yıldız, sözlerine şöyle devam etti:

"Türk halkı Anadolu'da yüzyıllardır özgür olarak yaşamışlar ve bu haksız işgaller karşısında "Ya İstiklal ya ölüm" parolasıyla bir milletin şerefli direnişini başlatmışlardır. Milli Mücadelenin başladığı 19 Mayıs 1919 her yıl Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanmaktadır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk gençliğin ve sporun önemini şu sözlerle ifade etmiştir; 'Her şey unutulur, fakat biz her şeyi gençliğe bırakacağız. O gençlik ki: hiçbir şeyi unutmayacaktır. Geleceğin ışık saçan çiçekleri onlardır. Bütün umudum gençliktir' diyerek bu aziz vatanımızı Türk gençliğine emanet etmiştir. 'Ben sporcunun zeki, çevik aynı zamanda ahlaklısını severim' diyerek sporun ve sporcunun önemini ifade ederek Türk gençliğine 19 Mayıs'ı Gençlik ve Spor Bayramı olarak armağan etmiştir. Güzel bir söz var; 'Bir yıl sonrasını düşünüyorsanız bir tohum ekin, on yıl sonrasını düşünüyorsanız bir fidan dikiniz eğer, yüz yıl sonrasını düşünüyorsanız bir insan yetiştiriniz' diyor. Gençlik ve Spor Bakanlığımız da bu anlamda gençliğimize yapılan yatırımın geleceğimize yapılan yatırım olduğu inancıyla gençlerimize büyük yatırımlar yapmaktadır. Gençlik çalışmalarımız çok önemli ve mühim çalışmalardır. Bir milletin en büyük gücü iyi yetişmiş, her şeyin bilincinde ve donanımlı gençliğidir. Gençliğin önemini Kurtuluş Savaşında, Çanakkale Muharebelerinde ve 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında, vatan ve millet söz konusu olduğunda gençlerimizin ve milletimizin neler yapabileceklerini, kahramanlıklarını görmekteyiz."

Daha sonra şiirlerin okumasının ardından, Gençlik Spor Kulübü Halkoyunları Ekibi'nin gösterileri sergilendi. Protokol üyeleri, Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki spor branşlarının gösterilerinin izlemesinden sonra 2017 yılında dereceye giren sporculara ödülleri verildi. KARABÜK - 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Bayramı'nın 98. yılı Karabük'te coşkuyla kutlandı.

Karabük'teki bayram kutlaması kapsamında toplanan kalabalık, Şirinevler Mahallesi'nden Yenişehir Atatürk Anıtı'na yürüdü. Protokolün yanı sıra gençler ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de katıldığı yürüyüşte, gençler metrelerce uzunluktaki Türk bayrağı taşıdı.

Atatürk Anıtı'ndaki törene, Karabük Valisi Mehmet Aktaş, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Danışman, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca, İl Jandarma Komutanı Albay Cihan Ulukaya, Karabük Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay, Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar,Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Çetin, askeri erkan siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gaziler, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunduğu programda çelenk sunumu gerçekleştirildi. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Gençlik lideri İsmail Kibar yaptı.

Kibar, " Edirne'den, Kars'a, Samsun'dan Diyarbakır'a kalpleri milletimizin huzur, kalkınması, refahı ve selameti için çarpman bütün vatandaşlarımızın bayramıdır 19 Mayıs. Tarihi şanla, şerefle ve zaferlerle dolu aziz milletimiz geçmişinden aldığı ilhamla geleceğe emin adımlarla ilerlemektedir. Genler olarak muhteşem mazimizin dönüm noktalarından olan 19 Mayıs 1919'un yıl dönümü haftasında hem mazimizin hem de geleceğin muhasebesini birlikte yapmalıyız. Yüz yılar boyu, medeniyetin, hukukun, aklın, bilimin, vicdanının ve hakikatin ev sahipliğini yapmış bu vatan toprakları bizlere ecdadımızdan emanet olduğu gibi, bu emaneti gelecek kuşaklara en güzel biçimde devretmekte birinci vazifemizdir" " şeklinde konuştu.

Tören, kentte yapılan çeşitli spor dallarında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesinin ardından Karabük Üniversitesi Halk oyunları ekiplerinin gösterisiyle son buldu. ESKİŞEHİR - 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Eskişehir'de coşkuyla kutlandı.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından, Atatürk spor salonunda düzenlenen etkinlikte, 7'den 70'e herkes bayrakları ile 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutladı. 19 Mayıs etkinlikleri, İstasyon meydanından başlayıp İl müdürlüğü önünde biten gençlik koşusuyla başladı. Daha sonra Valilik Meydanındaki Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla devam eden tören, daha sonra Atatürk Spor salonundaki etkinliklerle devam etti. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüseyin Aksoy, "19 Mayıs 1919, tarih sahnesinden yok edilmeye çalışılan bir milletin kurtuluş ateşinin yakılmaya başladığı gündür. Bu tarih cumhuriyetin kuruluşunun ve halkın kurtuluşunun ilk adımının atıldığı gündür. Atatürk milli mücadele sıralarında, Türk milletini ileriye götürecek olanların genç fikirler olduğunu görmüştür. Bu nedenle günümüzden 98 yıl önce kazanılan bu zaferin devam etmesi vatanımızın kalkınması için bu özel günü siz gençlerimize armağan etmiştir. Gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak genç kardeşlerim, günümüzde her zamankinden fazla ihtiyaç duyulan sevgi, barış ve hoşgörü içerisinde tüm sorunların üstesinden gelecek lider ülkesi Türkiye'yi daha güçlü hale getirmek sizlerin elindedir" dedi.

Ardından, öğrenciler şiir okuyarak gençlik adına konuşma yaptı. Daha sonra gençlik koşusunda dereceye giren sporcuların madalya töreni gerçekleşti ve sporcular, protokol üyelerine çiçek takdim etti.

Kutlama programına, Eskişehir Valisi Azmi Çelik, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Emre Genç, İl Jandarma Komutanı Albay Uysal Ağaoğlu, İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, daire müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Çeşitli branşlardaki sporcuların gösterileri ve folklor ekiplerinin oyunlarıyla program sona erdi. GAZİANTEP - 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Gaziantep'te de coşkuyla kutlandı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Gaziantep'te de coşkuyla kutlandı. Gaziantep'teki kutlamalar 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından, Öğrenciler günün anlamını anlatan şiirler okudu. Öğrencilerin halk oyunları gösterisiyle devam eden kutlamalar, gençlerin karate, boks gösterisinden sonra, akrobatik hareketleriyle devam etti. Vali Yerlikaya da gençlerle masa tenisi oynadı.

Kutlama programına, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Ali Ekiyor protokol ve çok sayıda genç katıldı.

GÜMÜŞHANE - 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Gümüşhane'de düzenlenen bir dizi etkinlikle kutlandı. Yağmur nedeniyle kısaltılan program renkli görüntülere sahne oldu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü önünden Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına kadar gerçekleştirilen yürüyüşle başlayan kutlama programında daha sonra Atatürk Anıtına çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

15 Temmuz Zafer Meydanında gerçekleştirilen kutlama programı ise yağmur yağışı nedeniyle kısaltılarak gerçekleştirildi.

İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından gençlik lideri Onur Yayla'nın Vali Okay Memiş'e bayrak ve buket takdimiyle başlayan programda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan, günün anlam ve önemiyle ilgili bir konuşma gerçekleştirdi.

Bugünün Mustafa Kemal'in Samsun'da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin Anadolu'da elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının 98.yıldönümü olduğunu kaydeden Aslan, "Milletimizin tüm onur ve asaletiyle Mustafa Kemal Atatürk'ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcıdır 19 Mayıs" dedi.

19 Mayıs'ın sadece Türk milli kurtuluş hareketinin başlangıcı değil, yeni Türk devletinin de çağdaş değerlerle millet ailesi içerisinde yerini almasının adı olduğunu kaydeden Aslan, "Türk genci, Türk istiklali ve Turü Cumhuriyeti'nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir. Binlerce şehit vererek sıkıntı ve yokluklar içinde büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir gençler. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak en başta gelen görev ve sorumluluğumuz olmalıdır" diye konuştu.

Gençlik haftası nedeniyle düzenlenen "ecdada mektup" yarışmasında birinci olan mektubun okunmasının ardından Gümüşhane'nin yetiştirdiği ulusal ve uluslararası başarılar elde eden sporculara ödüllerinin verilmesinin ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü "Hane de dans topluluğu" tarafından halk oyunları gösterileri gerçekleştirildi.

Gençlik Merkezi üyelerinin sahnelediği 19 Mayıs konulu oratoryonun icra edilmesinin ardından bu kez Gümüşhane Üniversitesi Halk Dansları gösterisini gerçekleştirdi.

Törenlere katılan Gümüşhaneli 82 yaşındaki şair Hıfzı Kenan Çetiner'in de kürsüden iki şiirini seslendirdiği programın son bölümünde protokol üyeleri spor gösterileri kapsamında ok attı.

Gençlik Merkezi kültür-sanat faaliyetleri sergisinin gezilmesiyle program sona erdi.

Programlara Vali Okay Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay Faruk Akıncı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan, kurum müdürleri öğrenci ve vatandaşlar katıldı. ERZURUM - 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Oltu'da coşkuyla kutlandı.

Sabah saat 09: 00'da Atatürk Anıtı'nda düzenlenen çelenk töreni sonrası bayramın kutlanacağı Oltu İlçe Stadyumu'na geçildi. 09: 30'da saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla başlayan kutlama programı, protokolün tören alanında bulunan öğrenci ve halkın bayramını kutlamasıyla sürdü.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Oltu Yusuf Ziya Bey Kız Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Mehmet Özkul yaptı. Daha sonra kürsüye, Yusuf Ziya Bey Kız Anadolu Lisesi öğrencilerinden Aleyna Arslan gelerek, Atatürk'ün 'Gençliğe Hitabe'sini okudu.

Aynı okulun öğrencilerinin Gençliğe Hitabe'ye cevaben 'Ata'ya cevabı'nı Yusuf Ziya Bey Kız Anadolu Lisesi'nden Muhammet Melik Şimşek okudu ve öğrenciler de hep bir ağızdan tekrar etti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından organize edilen tekvando gösterileri büyük beğeni toplarken, daha sonra Yusuf Ziya Bey Kız Anadolu Lisesi öğrencisi Zeynep Korkmaz kürsüye gelerek '19 Mayıs' adlı şiiri okudu.

Kutlama programının son bölümünde, Oltu Yavuz Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Murat Doğan'ın hazırladığı 'Milli Birlik ve Beraberlik' temalı gösteri ilgiyle izlendi.

Muhteşem gösteride önce Kafkas Bar Ekibi hünerlerini sergiledi. Ardından sahneye çıkan temsili Osmanlı kıyafetli genç, Türk Bayraklı gençler eşliğinde 'Ben Anadoluyum' şiirini okudu. Gösteri, protokol ve öğrenciler tarafından uzun süre alkışlandı.

Ardından 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla ilçe genelinde çeşitli alanlarda düzenlenmiş yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol tarafından verildi.

Kutlama programı, Oltu Anadolu Lisesi öğrencileri Mehmet Emin Erdem ve Murat Yavuz ile Oltu Yusuf Ziya Bey Kız Anadolu Lisesi öğrencisi Polen Bozkurt tarafından hazırlanan müzik-eğlence programıyla sona erdi.

Kutlama programına Oltu Kaymakamı Şenol Turan, Oltu Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Toprak, Garnizon Komutanı Piyade Yarbay İlhan Yıldız, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Murat Manas Demir ve kurum amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Yurt Genelinde 19 Mayıs Kutlamaları
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yurt Genelinde 19 Mayıs Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement