Yurt Genelinde Arakan'da Yaşanan Zulüm Protesto Edildi - Son Dakika
Genel

Yurt Genelinde Arakan'da Yaşanan Zulüm Protesto Edildi

Yurt genelinde Arakan'da yaşanan zulüm protesto edildiMALATYA - Malatya 'da sivil toplum örgütleri Myanmar ve Arakan 'da Müslümanlara yönelik yapılan katliamları protesto etti.

08.09.2017 16:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yurt genelinde Arakan'da yaşanan zulüm protesto edildi

MALATYA - Malatya 'da sivil toplum örgütleri Myanmar ve Arakan 'da Müslümanlara yönelik yapılan katliamları protesto etti. Cuma namazı çıkışı yeni Cami önünde toplanan STK lar adına açıklama yapan Ortak Değerler Platformu basın sözcüsü Hüseyin Polat, zulme sessiz kalanların, insanlığa ve insanlık değerlerine karşı işlenenlere ortak olduğunu söyleyerek, "Mazlumlar, sessiz kalanları da kesinlikle affetmeyeceklerdir. Onun için biz buradan, nerede olursa olsun, kime karşı işlenirse işlensin zulme sessiz kalmayacağımızı ilan ediyoruz"dedi. ŞANLIURFA - Şanlıurfa'daki STK'lar Arakan'da Müslümanlara yönelik yapılan zulmü protesto edildi. Şanlıurfa'da Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri tarafından Cuma namazı sonrası Balıklıgöl içerisinde Arakanda yapılan zulüm protesto edildi. Eyleme çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve vatandaşlar katıldı. Myanmar Hükumeti aleyhine slogan atan grup, Müslümanlara yönelik gerçekleştirilen zulüm ve katliamları Grup adına açıklama yapan Eğitim Bir Sen Şanlıurfa şubesi Başkanı İbrahim Coşkun bugüne kadar 3 bin Arakanlı Müslümanın zulüm edilerek öldürüldüğünü belirtti. ELAZIĞ - Elazığ'da, Arakan'da Müslümanların katledilmesi protesto edildi.

Yeni İhya Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği (Yeni İhya-Der) Elazığ Şubesi, Arakan'da yaşanan olayları protesto etti. Öğretmen Evi önünde toplanan dernek üyeleri tekbir getirerek, 'Zalimler için yaşasın cehennem' sloganları attı.

Arakan'lı Müslümanların Budist çeteler ve Myanmar hükumeti tarafından katledildiğini belirten Yeni İhya-Der Elazığ Şubesi Başkan Yardımcısı Zülfü Öztürk, "Son günlerde dünya tarihinde eşine az rastlanan vahşi ve alçakça saldırılar sonucu binlerce Arakanlı Müslüman katledilip yakılmaktadır. Bundan dolayı binlercesi yurdunu, yuvasını terk edip Bangladeş sınırına akın etmektedir" dedi. BATMAN - Batman'da Mustazaflar Cemiyeti öncülüğünde bir araya gelen yüzlerce kişi, Myanmar'ın Arakan eyaletindeki saldırıları kınadı.

Batman'da Mustazaflar Cemiyetince, Myanmar'ın Arakan eyaletindeki Müslümanlara yapılan saldırıları protesto etmek amacıyla basın açıklaması yapıldı. Cuma namazı çıkışı, Gülistan Caddesi üzerinde yapılan açıklamaya, yüzlerce vatandaş katıldı. Açıklama sırasında, "Zalimler için yaşasın cehennem" ve "Haydi dünya uyanın Arakan'da zulüm var" dövizleri taşıyan vatandaşlar, sık sık tekbir getirdi. BİTLİS - Bitlis'in Ahlat ilçesinde bir araya gelen vatandaşlar, Arakan'da Müslümanlara yönelik yapılan katliama tepki gösterdi. uma namazının ardından Akkoyunlu Camii önünde toplanan vatandaşlar, buradan sloganlarla şehir merkezine kadar yürüdü. Yürüyüşün ardından hal önünde toplanan kalabalık adına konuşan Gökhan Karageyik isimli vatandaş, "Bugün burada toplanışımızın sebebi, hepinizce biliniyor aslında. Fakat bir kez daha ifade etmekte fayda vardır. Bilindiği gibi bugün yeryüzünün her yerinde Müslümanlar zillet, perişanlık ve zulüm içinde yaşamaktadırlar" dedi.

Yurt Genelinde Arakan\'da Yaşanan Zulüm Protesto Edildi
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Yurt Genelinde Arakan'da Yaşanan Zulüm Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement